یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21689 تعداد نوشته های امروز : 1×

آخرین خبرها

ظهور استعدادی دیگر در خطه اورامانات؛ کرمانشاه جا برای امثال ماردین ها کم دارد! بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود

13 بهمن 1398 - 10:24
شناسه : 168506
5
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد./بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است./دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد./محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود./محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد./معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند./وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

پ
پ

طی روزهای اخیر خبرهایی در خصوص وجود “سم” در شیر! موجب نگرانی مردم و خودداری برخی از خرید شیر و صنایع لبنی شد و آنطور که برخی فعالان این صنعت می‌گویند این موضوع تا حد زیادی صنایع لبنی کشور را با چالش مواجه کرده است.

اما واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد.

بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است.

دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد.

محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود.

وی افزود: این موضوع در همه جای جهان وجود دارد و کشف جدیدی نیست، بنابراین همواره در کارخانجات شیر و سایر مواد لبنی در سراسر جهان میزان آفلاتوکسین شیر مورد سنجش می گیرد و شاخص و معیار استانداری هم در این زمینه تعیین شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: سنجش میزان آفلاتوکسین مواد لبنی همواره در کشور هم انجام شده و همواره میزان آفلاتوکسین موجود در این مواد حتی نصف حد مجاز و استاندارد آن بوده و هست.

محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

محمدی با بیان اینکه گوسفندان تنها از علف تغذیه می‌کنند، تاکید کرد: وجود آفلاتوکسین بطور کلی در شیر این دام‌ها ومحصولات لبنی تولیدی از شیر آنها منتفی است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.