یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 8 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21347 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

با استفاده از بازی درمانی از اضطراب کلاس اولی ها بکاهید/ نقاشی تیره رنگ کودک چه پیامی دارد؟ میزان مزاحمت تلفنی در اورژانس کرمانشاه بالا رفته است شفاف سازی راهکاری برای جلب رضایت شرکای اجتماعی است/۸۸۳میلیاردتومان آخرین حقوق پرداختی به بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاهی ست مشاور تحصیلی نداشتم، آزمونهای آزمایشی و کتابهای کمک درسی یاری رسان شد فعالیت مرزهای رسمی کرمانشاه باید ساماندهی شود توضیح دادستان گیلانغرب در خصوص فوت یک متهم  نماینده مجلس: رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ در کمیسیون امنیت ملی مطرح نشده آخر هفته‌ای خنک در انتظار کرمانشاه استعفاء دسته جمعی در هیات ناشنوایان کرمانشاه آغاز طرح «زوج‌وفرد خودروها» در کرمانشاه از ۲۰ شهریور جستجو برای یافتن غارهای جدید در «پرآو» ماموگرافی و باورهای غلط درباره آن ۱۸کودک در شیرخوارگاه معتضدی نگهداری می شوند/ثبت ۱مورد فرزند خواندگی برای متقاضی مجرد در کرمانشاه کرمانشاه ۷۹ هزار بیکار دارد/ نمایندگان پیگیر باشند کرمانشاه مقصد اول سفر رییس جمهور شود گرد و غبار دید افقی را در قصرشیرین کاهش داد مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه برگشت اعتبارات را تکذیب کرد/ ادعای جذب اعتبارات طی ۲۰ روز مرز خسروی همچنان ۲۴ ساعته آماده تردد زوار است راه‌اندازی۸سامانه هوشمند نظارتی جدید در محورهای مواصلاتی کرمانشاه غرق شدن مردی ۴۰ ساله در سد جامیشان سنقروکلیایی شهردار کرمانشاه در دهمین نشست هیئت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی: کرمانشاه قابلیت های زیادی برای گردشگری پایدار دارد  

13 بهمن 1398 - 10:24
شناسه : 168506
2
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد./بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است./دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد./محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود./محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد./معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند./وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

پ
پ

طی روزهای اخیر خبرهایی در خصوص وجود “سم” در شیر! موجب نگرانی مردم و خودداری برخی از خرید شیر و صنایع لبنی شد و آنطور که برخی فعالان این صنعت می‌گویند این موضوع تا حد زیادی صنایع لبنی کشور را با چالش مواجه کرده است.

اما واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد.

بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است.

دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد.

محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود.

وی افزود: این موضوع در همه جای جهان وجود دارد و کشف جدیدی نیست، بنابراین همواره در کارخانجات شیر و سایر مواد لبنی در سراسر جهان میزان آفلاتوکسین شیر مورد سنجش می گیرد و شاخص و معیار استانداری هم در این زمینه تعیین شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: سنجش میزان آفلاتوکسین مواد لبنی همواره در کشور هم انجام شده و همواره میزان آفلاتوکسین موجود در این مواد حتی نصف حد مجاز و استاندارد آن بوده و هست.

محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

محمدی با بیان اینکه گوسفندان تنها از علف تغذیه می‌کنند، تاکید کرد: وجود آفلاتوکسین بطور کلی در شیر این دام‌ها ومحصولات لبنی تولیدی از شیر آنها منتفی است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.