جمعه, ۴ آبان , ۱۴۰۳ Friday, 25 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21568 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

موج نارضایتی از رفتار قهری هسته گزینش در آموزش و پرورش استان /جوانان بسیاری حذف شده و به خیل بیکاران پیوسته اند /تابستان امسال تنها  یک سوم نیروهای پذیرش شده از فیلتر گزینش گذشتند! حمایت کامل دستگاه قضایی اسلام آباد غرب از برنامه های عام المنفعه دستگاه های اجرایی شهرستان شمارش معکوس برای واریز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۱۰ میلیونی حقوق در راه است؟ حرکت لاک‌پشتی پست کرمانشاه و سرگردانی مردم مسمومیت ۴ عضو یک خانواده بر اثر گازگرفتگی در کرمانشاه روند کاهشی دمای هوا در کرمانشاه طی هفته آینده ۷۲ روز بارانی، ۳۹ روز یخبندان و رشد ۲۲ درصدی بارش‌ها چالش جدی مسافران برای ورود از پایانه ها به داخل شهر /پایانه راه کربلا شبها تاکسی ندارد توقیف یکدستگاه حفاری غیرمجاز توسط امور منابع آب شهرستان کنگاور طلا ارزان می‌شود؟ آماری فجیع از یک تراژدی ناگوار؛ ۵۰ درصد کودکان مورد سوء استفاده والدین معتاد خود قرار می گیرند! دمای ۱۶ شهر کرمانشاه زیر صفر رفت مجموعه باغ مدرن قصرشیرین ظرفیتی برای افزایش اشتغال و تولید در غرب کرمانشاه پخت «نان کامل» در کرمانشاه در انتظار قیمت‌گذاری نصب پابند الکترونیکی بر پای ۱۰۰ سارق حرفه‌ای در کرمانشاه اگر جلسه فردای شورای شهر رسمیت نیابد از آنها سلب عضویت می‌کنیم! کاهش ۱۴ درصدی سوانح فوتی در راه های استان کرمانشاه پخت «نان کامل» در کرمانشاه به کجا رسید؟ رفع ۱۲ نقطه حادثه‌ خیز شهر کرمانشاه در دستور کار شهرداری است مصرف چه مواد غذایی جلوی «پوکی استخوان» را می‌گیرد؟

لطفا کمی پلاکت بدهید!
15 بهمن 1398 - 11:20
شناسه : 169459
8
پژمان صالحی فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

پژمان صالحی فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت اهدای پلاکت گفت: همپای اهدای خون، اهدای پلاکت هم برای نجات جان بیماران حیاتی و ضروری است./وی افزود: این سلولهای کوچک درروند درمان بیماران سرطانی و نیز در نجات جان بیمارانی که جراحی های بزرگ داشته اند، بسیار حیاتی است./صالحی فرد تصریح کرد: در حال حاضر دریافت پلاکت بصورت مستقیم و غیرمستقیم صورت می‌گیرد، به نحوی که هم می‌توان پلاکت ها را با استفاده از دستگاه مخصوص از بدن فرد بصورت مستقیم دریافت کرد و هم می توان آنها را از واحدهای خون اهدایی استخراج کرد./وی افزود: هر واحد خون ۴۰ تا ۷۰ سی سی پلاکت دارد که مقدار کمی است و اگر بتوانیم پلاکت ها را بصورت مستقیم از فرد اهدا کننده دریافت کنیم حجم خوبی پلاکت به دست می‌آید./وی افزود: در روش مستقیم پلاکت های خون فرد توسط دستگاهی استخراج شده و مابقی خون به درون بدن فرد برمی‌گردد./مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه یادآور شد: در حال حاضر اهدای پلاکت تنها در مراکز انتقال خون استان در شهر کرمانشاه امکانپذیر است و هنوز شرایط اهدای پلاکت در شهرستان ها مهیا نشده است./وی افزود: سازمان انتقال خون همه روزه بجز روزهای جمعه از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۹ شب آماده دریافت خون و پلاکت است و حتی در روزهای تعطیلات رسمی مناسبتی هم این سازمان فعال است

پ
پ

خون شما سلول‌های مختلفی دارد و پلاکت‌ها هم یکی از این سلولهای خونی هستند که وقتی جایی از بدنتان زخم شده یا خراش بردارد به سرعت خود را به محل زخم رسانده و به هم می‌چسبند تا از این طریق مانع خونریزی شده و زخم را به اصطلاح بند بیاورند

همین کاربرد ساده اهمیت بالایی برای سلامت بدن دارد و اگر این سلولهای کوچک نبودند هیچ وقت زخمتان بسته نمی‌شد و آنقدر خون از بدنتان خارج می‌شد که در مدت زمان کوتاهی جان به جان آفرین تسلیم می‌کردید!

حالا خیلی ها هستند که حسرت به دل داشتن این سلولهای کوچکند، خیلی ها مثل بیماران سرطانی که وجود پلاکت برای آنها حیاتی است و آنها که جراحی هایی بزرگ انجام داده و هر لحظه امکان دارد بر اثر کمبود پلاکت جان خود را از دست بدهند.

با توجه به اهمیت و کاربرد حیاتی این سلولهای کوچک، سازمان انتقال خون حالا در کنار اهدای خون تاکید ویژه‌ای هم بر اهدای پلاکت دارد و از اهداکنندگان می‌خواهد تا در کنار خون، اهدای پلاکت را هم انجام دهند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سِت به کار رفته در این دستگاه کاملا یکبار مصرف است و جلوی چشمان اهدا کننده پلمب آن باز می‌شود و پروسه استخراج پلاکت از خون داخل همین سِت استریل انجام می‌شود و مابقی خون به درون بدن فرد اهداکننده برمی‌گردد.

وی افزود: انجام فرآیند اهدای پلاکت حدود ۱٫۵ ساعت زمان می‌برد، اما این مدت زمان می ارزد که افراد با اهدای پلاکت خود جان چندین بیمار را نجات دهند.

صالحی فرد خاطرنشان کرد: برخلاف اهدای گلبولهای قرمز که سه تا چهار بار در سال امکان پذیر است، هر فرد می تواند تا ۲۴ بار در سال اهدای پلاکت داشته باشند و برای مرد و زن این تعداد دفعات اهدا تفاوتی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سن اهدا کنندگان پلاکت همانند اهدای خون باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه یادآور شد: در حال حاضر اهدای پلاکت تنها در مراکز انتقال خون استان در شهر کرمانشاه امکانپذیر است و هنوز شرایط اهدای پلاکت در شهرستان ها مهیا نشده است.

وی افزود: سازمان انتقال خون همه روزه بجز روزهای جمعه از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۹ شب آماده دریافت خون و پلاکت است و حتی در روزهای تعطیلات رسمی مناسبتی هم این سازمان فعال است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.