شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید میشوند، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند, شیر نهتنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف میشود, میتوان شیر را بهعنوان میانوعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه ۲ تا ۳ ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل میکند.
افرادی که مزاجشان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند, بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند, در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنیهای دیگر نظیر گوشت، تخم مرغ، ماهی، سبزیها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.
مصرف شیر بهصورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره میشود, در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوشرنگ شدن پوست و چهره میشود./تسنیم
دیدگاه