دکتر علی مصطفایی با اشاره به شیوع بیماری کرونا، گفت: در همین راستا از سه ماه پیش تولید آزمایشی دارویی برای درمان این بیماری در دستور کار قرار گرفته و در نهایت فرمولاسیونی تحت نام MAB98 و متشکل از متابولیت های ثانویه برخی گیاهان دارویی به صورت دو نوع کپسول خوراکی تولید شد.
وی افزود: این دارو در فاز نخست کارآزمایی بالینی، بر روی حداقل ۱۰۰ بیمار بستری و سرپایی مبتلا به کرونا مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی که به کمک شرکت دانش بنیان “زیست تولید رازی”، از شرکت های تحت حمایت پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد، همراه سایر داروها برای بیماران کرونایی مورد استفاده قرار گرفت.
این استاد ایمونولوژی نتایج این مرحله را رضایت بخش دانست و گفت: به نظر می رسد رفع علائم کلینیکی، تعدیل فاکتورهای آزمایشگاهی و کوتاه شدن طول دوره درمان با استفاده از این دارو سرعت بیشتری می گیرد.
مصطفایی خاطرنشان کرد: در کنار این نتایج مثبت، عوارض جانبی آن هم در حال بررسی است.
مدیر شرکت دانش بنیان «زیست تولید رازی» تصریح کرد: در این مرحله ابتدا بر روی مبتلایان قرنطینه خانگی دارو آزمایش می شود، به صورتی که این بیماران در طول دوره درمان خود تنها از این دارو استفاده می کنند و بعد از این مرحله اثرات این دارو بر روی بیماران بستری کرونا مورد بررسی قرار می گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: درگام بعدی آزمایش دارو در مرحله کشوری انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بحث این دارو در ستاد کرونای دانشگاه مطرح شده است و با تکمیل آزمایشات، در صورت طرح مسئله توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ستاد ملی کرونا، بر اساس تصمیمات وزیر در خصوص استفاده از این دارو عمل خواهد شد./ایسنا
دیدگاه