هر چند دورهمیهای شب یلدا رسم دیرینه ما ایرانیان است، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا اگر میخواهیم کام خود و اطرافیانمان را تلخ نکنیم باید امسال از خیر دورهمیهای این شب بگذریم.
اعمال محدودیتهای کرونایی در دو هفته اخیر نتایج مثبتی داشت و با اجرای این محدودیتها خوشبختانه روند صعودی بیماری در حال حاضر نزولی شده و بسیاری از شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی بیماری قرار گرفته اند.
با این وجود در ادامه راه اگر مردم همکاری نکنند دوباره به روزهای بحرانی باز خواهیم گشت.
دورهمیهای شب یلدا که پیش رو داریم بسیار نگران کننده است. دید و بازدیدهای شبانه یکی از مهمترین عوامل انتقال ویروس کروناست و هم استانیها باید امسال از برگزاری این دورهمیها مخصوصا در شب یلدا خودداری کنند و برای نجات جان خود و دیگران در خانه بمانند.
قدرت سرایت این بیماری بسیار بالاست و ممکن است افرادی ناقل ویروس کرونا باشند، اما علامتی نداشته باشند ولی باعث جان دیگران شوند.
در این مدت بیش از هزار نفر از گروههای پرستاری و کادر درمان استان به ویروس کرونا مبتلا و ۱۶ نفر از همکاران را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده ایم.
بنابراین منصفانه نیست که مدافعان سلامت با مرگ دست و پنجه نرم کنند، اما شهروندان بی توجه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی باشند.
در پیک سوم کرونا تمهیداتی برای تجهیز۱۴۰۰ تخت برای بستری بیماران کرونایی در استان در نظر گرفته شد که خوشبختانه با اجرای محدودیتها و آغاز روند نزولی شیوع بیماری میزان بستریها به این عدد نرسید و ارائه خدمات درمانی به بیماران کرونایی با مدیریت مناسب دانشگاه علوم پزشکی با موفقیت انجام میشود.
از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ بیش از ۸۰۰ پزشک عمومی و متخصص در بیمارستانهای استان مشغول به فعالیت هستند.
کادر درمان تا کنون زحمات بسیار زیادی را متحمل شده اند و از مردم میخواهیم با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی باعث کاهش شیوع بیماری و قطع زنجیره کرونا شوند.
دکتر سیاوش وزیری متخصص بیماریهای عفونی و رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه :
آن چیزی که در این شرایط اهمیت دارد، پیشگیری و ممانعت از تجمعات خانوادگی است، یعنی گردهماییهای کوچک باید حذف شود و از این طریق به کاهش و حذف چرخه انتقال ویروس کمک کرد.
محدودیت ها و ممنوعیتهایی که در ۲ هفته گذشته به دستور استاندار کرمانشاه در سطح استان اعمال شده بسیار مفید و موثر بوده است.
در موج سوم همهگیری بیماری کووید ۱۹ پیشگیری و ممانعت از تجمعات خانوادگی بسیار مهم است، و باید محدودیت و ممنوعیت برای گردهماییهای کوچک اعمال شود چرا که هرچه به روزهای آخر آذر ماه نزدیک میشویم و مردم در این ایام بسیار به شبنشینیها عادت دارند و مراسم شب یلدا را داریم این دورهمیها و شبنشینی میتواند ریسک انتقال را بالا ببرد.
در موج سوم، انتقال اجتماعی بسیار کم شده و بیشترین میزان ابتلا و سرایت به واسطه انتقال ویروس در درون خانواده هست و انتشار داخل خانوادگی وجود دارد.
از گردهماییهای کوچک باید جدا خودداری شود و توصیه کرد مردم از شبنشینیها و معاشرتها خودداری و پرهیز کنند تا شاهد کمتر شدن موارد بیماری باشیم.
بررسیها در کشور نشان میدهد که یک فرد دارای بیماری کووید ۱۹ (پی سی آر مثبت) به طور متوسط در دوره کوتاه سه تا پنج روز هفت نفر را مبتلا کند و به همین دلیل جلوگیری از گردهماییهای کوچک و خانوادگی قویاً در این مرحله باید پیگیری شود و به طور قطع می تواند فرآیند انتقال ویروس را کنترل کند.
اگر چه زنجیره انتقال ویروس به طور کامل قطع نمی شود اما یک فرد با پی سی آر مثبت می تواند هفت نفر را مبتلا کند وقتی به شدت و با نظارت قرنطینه شود از آلودگیهای ثانویه می توانیم جلوگیری کنیم.
به طور متوسط بیماران کووید ۱۹ کمتر از ۵۰ درصد شرایط قرنطینه را رعایت میکنند و در سطح شهرها و استانها تردد دارند و حجم بالایی از آلودگی را به صورت ثانویه انتقال می دهند لذا بر قرنطینه خانگی و ایزوله شدن بیماران پی سی آر مثبت تاکید میشود و درخواست داریم ترددهای شبانه نیز محدود شود.
براساس بررسیهای صورت گرفته همنشینیها و معاشرتهای خانوادگی در ۲ هفته آخر آذر ماه میتواند سبب شیوع بیشتر کرونا شود که جداً باید از این موضوع جلوگیری شود و رسانهها نیز نسبت به آگاهیبخشی این موضوع به آحاد مردم کوشا باشند.
امیدواریم با کنترل این موج شاهد طغیان دیگری در آینده نباشیم و با آمدن واکسن امید در مردم نیز بیشتر شود و البته از همه اقشار خواستاریم رعایت توصیههای بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمع ها حتی گروههای خانوادگی را در اولویت قرار دهند.
دیدگاه