به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع به نقل از رویترز «جبار اللعیبی» وزیر نفت عراق گفت است که رئیس شرکت دولتی بازاریابی نفت این کشور (سومو) در حال مذاکره با ایران برای تعیین تاریخ آغاز صادرات نفت از میادین کرکوک به پالایشگاه کرمانشاه است.
به گفته مقامهای عراقی و منابع تجاری، ایران ابتدا روزانه ۱۵ هزار بشکه نفت به ارزش تقریبی یک میلیون دلار از عراق تحویل می گیرد و این رقم بتدریج به ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
احتمال افزایش صدور گاز ایران به عراق
مقامهای دولت عراق با صدور بیانیه ای از توافق با ایران در خصوص واردات گاز برای مصرف استان مرزی دیاله خبر دادند.
بر اساس این توافق، خرید گاز عراق از ایران که از اوایل امسال آغاز شده است، افزایش خواهد یافت.
ایران در ماه ژوئن و بعد از چند سال تاخیر، صادرات گاز به عراق را آغاز کرد.
این دو همسایه که هر دو از اعضای سازمان اوپک هستند، ابتدا قراردادی در سال ۲۰۱۳ امضا کردند که به موجب آن قرار بود ایران گاز مورد نیاز ایستگاه های برق عراق را تامین کند، اما مشکلات امنیتی در عراق موجب تاخیر در اجرایی شدن این قرارداد شد.
صادرات روزانه نفت عراق از ۳٫۵ میلیون بشکه فراتر رفت
خبرگزاری رسمی کویت «کونا»، به نقل از وزارت نفت عراق گزارش داد که در ماه نوامبر، ۱۰۵ میلیون و ۶۰ هزار بشکه (معادل روزانه سه میلیون و ۵۰۲ هزار بشکه) نفت صادر کرده، این میزان در ماه پیش از آن ۱۰۳ میلیون و ۷۳۰ هزار بشکه بوده است.
براین اساس، درآمد عراق از محل صادرات نفت در این مدت به ۶ میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار رسید.
میانگین قیمت هر بشکه نفت صادراتی این کشور در همین مدت نیز ۵۷ دلار و ۱۹ سنت بوده است.
وزارت نفت عراق پیش تر اعلام کرده بود که برای رسیدن به ظرفیت تولید روزانه ۵ میلیون بشکه تا پایان سال جاری میلادی، برنامه ریزی کرده است.
افت صدور نفت ایران به ژاپن در ماه اکتبر
به گزارش پایگاه خبری آذرنیوز و بر اساس اطلاعات وزارت اقتصاد ژاپن، صادرات ماه اکتبر نفت ایران به این کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش داشته است.
آمار صادرات نفت ماه اکتبر ایران به ژاپن ۴۸۷ هزار و ۵۱۱ بشکه میعانات گازی است که از میدان پارس جنوبی تولید شده است.
ایران در ماه اکتبر پس از عربستان، امارات متحده عربی، قطر و کویت، پنجمین تامین کننده نفت ژاپن بود و ۵٫۷ درصد نفت این کشور را تامین کرد، در حالی که این میزان در مدت مشابه پارسال ۶٫۶ درصد بوده است.
عراق و عربستان ۱۸ تفاهم نامه انرژی امضا کردند
به گزارش پایگاه اینترنتی ترید عربیا، شرکت های انرژی عربستان سعودی ۱۸ تفاهمنامه با دولت عراق به منظور توسعه مشترک چندین پروژه کلیدی در حوزه انرژی در عراق امضا کردند.
به گفته «خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان، عراق و عربستان هر دو، دارای مزایای راهبردی شامل منابع انسانی، موقعیت ژئوپولتیکی، منابع انرژی، منابع طبیعی و معدنی و ظرفیت های صنعتی بالفعل و بالقوه هستند.
وزیر نفت عراق نیز نسبت به ایجاد زمینه های همکاری و شراکت در آینده، تفاهم ابراز خوش بینی کرد و گفت: این توافق های همکاری می تواند روابط دو کشور را ارتقا دهد.
توتال فعالیت های نفت و گاز خود را در آنگولا گسترش می دهد
به گزارش پایگاه خبری فاکس بیزینس، شرکت فرانسوی توتال به منظور اکتشاف، تولید و پالایش نفت و گاز در آنگولا، عضو سازمان اوپک، چند قرارداد با شرکت ملی نفت این کشور «سونانگول» امضا کرده است.
به موجب این قرارداد، دو شرکت با همکاری یکدیگر، فعالیت اکتشاف را در فراساحل آب های آنگولا آغاز خواهند کرد.
فاز نخست این فعالیت ۲ سال طول خواهد کشید و شامل حفاری چاه های اکتشافی می شود.
گلدمن ساکس: قیمت نفت سال ۲۰۱۸ میلادی ۹ درصد جهش دارد
به گزارش بلومبرگ، موسسه و بانک آمریکایی «گلدمن ساکس» پیش بینی کرد که قیمت نفت دستکم تا سال ۲۰۱۸ روند رو به رشد خود را حفظ خواهد کرد.
این بانک آمریکایی پیش بینی خود را برای قیمت نفت شاخص های جهانی دبیلو. تی. آی و برنت نسبت به گزارش پیشین بالاتر برده و گفته است سازمان اوپک و متحدانش هفته گذشته تعهدی قویتر از انتظار برای تمدید توافق کاهش تولید نشان دادند. این موسسه انتظار دارد در ۱۲ ماه آینده قیمت نفت بارشد ۹ درصدی روبرو باشد.
این پیش بینی مثبت، در تضاد با ارزیابی ارائه شده از سوی موسسه سیتی گروپ است که پیش بینی کرده اعضای اوپک، کانادا، برزیل، روسیه و آمریکا عرضه نفت خود را در ماه های آینده افزایش خواهند داد.
هرچند تحلیلگران گلدمن ساکس معتقدند که اوپک و متحدانش به طور کامل از توافق کاهش تولید تبعیت خواهند کرد، اما در عین حال هشدار داده است که نفت شیل و سایر تولیدکنندگان تا سال ۲۰۱۹ شروع به واکنش نشان دادن به تقویت قیمت نفت خواهند کرد.
دیدگاه