جمعه, ۱۴ دی , ۱۴۰۳ Friday, 3 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21866 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

از سقوط هفت پله‌ای کرمانشاه در شاخص فضای کسب و کار تا اجحاف بانک‌های خصوصی در حق استان شهردار کرمانشاه: چهره واقعی و زیبای کرمانشاه را گزارش کنیم بازدید شبانه و سرزده مدیران شهرداری از چند ایستگاه آتش نشانی شهرستان صحنه؛ بهشت گردشگری با طعم عسل اعلام زمان توزیع کارت سه آزمون استخدامی صنایع کرمانشاه لنگ ۳۰ مگاوات برق! /برق مورد نیاز صنایع کرمانشاه به اندازه برخی مال‌های تهران! اظهارات مدیریت بحران استانداری خلاف واقع است کرمانشاه زمستانی سردتر از پارسال دارد معرفی برگزیدگان جشنواره عکاسی«گلاریژان» در کرمانشاه نیروگاه خورشیدی ۴۶۰ مگاواتی در شهر مرزی سومار احداث می‌شود رشد خانه مسافرهای غیرمجاز در کرمانشاه بیمارستان امام سجاد(ع) تعطیل نخواهد شد سرمای کرمانشاه تا کی ادامه دارد؟ کشت پیاز و سیب‌زمینی در کنگاور ممنوع شد رای قاضی کرمانشاهی برگزیده کشوری شد اعزام تیم کشتی آزاد کرمانشاه به مسابقات قهرمانی کشور/ اتوبوس تیم خراب شد نمایش کاتالونیا به فجر می رود ۳ مدرسه قدیمی کرمانشاه برای ثبت جهانی معرفی می‌شوند نظارت اصحاب رسانه فرصتی مناسب برای ارتقاء کیفیت خدمات شهرداری است قطع گاز ۱۴۲۸ اداره پرمصرف کرمانشاه

اجرای برنامه پیشگیری و کنترل بیماری سالک در کرمانشاه
19 بهمن 1399 - 12:14
شناسه : 264863
6
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آموزش چهره به چهره و موثر در مناطق بومی بیماری سالک، از اولویت‌های اصلی در زمینه پیشگیری از شیوع این بیماری است. طلوع‌‌کرمانشاه :

 کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-ابراهیم شکیبا امروز در جلسه بررسی وضعیت بیماری سالک در استان، اظهار داشت: سالک یکی از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است، این بیماری به دو نوع شهری و روستایی تقسیم می‌شود‌./وی ادامه داد: سالک یک بیماری پوستی انگلی است و ضایعه آن به شکل یک زخم در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پاها برای بیشتر از یک سال باقی می‌ماند و اثرات روانی در بیمار حتی پس از بهبودی را نیز به دنبال دارد./معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: راه‌ انتقال سالک توسط گزش برخی گونه‌های پشه خاکی آلوده است؛ این پشه خاکی بسیار کوچک که ندازه آن حدود یک‌سوم پشه‌های معمولی است و به سختی دیده می‌شود./شکیبا گفت: تشخیص این بیماری با گرفتن نمونه از زخم سالک انجام می‌شود و در صورت مشاهده هر زخمی که بیشتر از یک هفته طول بکشد، باید به پزشک مراجعه و درمان زیر نظر پزشک انجام شود./وی اضافه کرد: وضعیت استان کرمانشاه در ابتلا به این نوع بیماری نسبت به میزان کشوری بهتر است اما در شهرستان‌های گرمسیری نظیر قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب این بیماری به شکل بومی دیده می‌شود و احتمال انتقال بیماری در این  شهرستان‌ها که محل زاد و ولد پشه خاکی است، بیشتر است.

پ
پ

 ابراهیم شکیبا امروز در جلسه بررسی وضعیت بیماری سالک در استان، اظهار داشت: سالک یکی از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است، این بیماری به دو نوع شهری و روستایی تقسیم می‌شود‌.

وی ادامه داد: سالک یک بیماری پوستی انگلی است و ضایعه آن به شکل یک زخم در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پاها برای بیشتر از یک سال باقی می‌ماند و اثرات روانی در بیمار حتی پس از بهبودی را نیز به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: راه‌ انتقال سالک توسط گزش برخی گونه‌های پشه خاکی آلوده است؛ این پشه خاکی بسیار کوچک که ندازه آن حدود یک‌سوم پشه‌های معمولی است و به سختی دیده می‌شود.

وی ادامه داد: در مناطقی که بیماری سالک وجود دارد در هنگام غروب آفتاب و شب پشه خاکی حداکثر فعالیت را دارد پس از چند هفته تا چند ماه از گزش پشه خاکی آلوده، برجستگی کوچک قرمز رنگی ظاهر شده که به تدریج بزرگ و بزرگ‌تر شده و مرکز آن زخم می‌شود، تعداد ضایعات معمولا یکی است اما ممکن است متعدد نیز باشد.

شکیبا گفت: تشخیص این بیماری با گرفتن نمونه از زخم سالک انجام می‌شود و در صورت مشاهده هر زخمی که بیشتر از یک هفته طول بکشد، باید به پزشک مراجعه و درمان زیر نظر پزشک انجام شود.

وی اضافه کرد: وضعیت استان کرمانشاه در ابتلا به این نوع بیماری نسبت به میزان کشوری بهتر است اما در شهرستان‌های گرمسیری نظیر قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب این بیماری به شکل بومی دیده می‌شود و احتمال انتقال بیماری در این  شهرستان‌ها که محل زاد و ولد پشه خاکی است، بیشتر است.

شکیبا تصریح کرد: مقابله با سالک نیازمند اقداماتی چند وجهی است که رابطه مستقیم با جوندگان و سگ‌های ولگرد و پشه خاکی دارد.

وی افزود: لایروبی کانال‌ها، جمع‌آوری زباله‌های شهری و روستایی و دفن بهداشتی آن، جونده‌کشی و کنترل، سمپاشی و مه‌پاشی و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد همگی رابطه مستقیم با کنترل بیماری سالک دارد که شهرداری، جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها و دیگر دستگاه‌های مرتبط در این امر دخیل هستند.

شکیبا ادامه داد: آموزش چهره به چهره و موثر در شهرستان‌های بومی بیماری سالک، از اولویت‌های اصلی شبکه بهداشت ودرمان این شهرستان‌ها در زمینه پیشگیری از این بیماری است.

وی گفت: همچنین آموزش در خصوص محافظت بدن از نیش پشه خاکی بعد از غروب آفتاب از طریق استفاده از لباس‌های  پوشیده و نصب توری فلزی جهت درب و پنجره‌ها و استفاده از پشه بندهای معمولی و پشه بندهای آغشته به سم و استفاده از پمادها و مواد دورکننده حشرات توصیه می‌شود.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.