سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21694 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

اعتبار باشد می‌توان سد «کبوترلانه» را تا پایان سال آبگیری کرد بیشتر از ۵۰درصد ناوگان تاکسیرانی کرمانشاه فرسوده است ممانعت از ورود اتباع غیرمجاز به کرمانشاه تشدید می‌شود خواسته کارگران شرکت ایران خودرو کرمانشاه پیگیری می‌شود تیغ «حقوق دولتی» بر گلوی معادن کرمانشاه ظهور استعدادی دیگر در خطه اورامانات؛ کرمانشاه جا برای امثال ماردین ها کم دارد! بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد

مراقب این “قاتل” خوراکی باشید!
18 فروردین 1400 - 13:36
شناسه : 266942
3
 یک متخصص قارچ شناسی پزشکی نسبت به استفاده از قارچ های خودرو در طبیعت هشدار داد و گفت: بسیاری از این قارچ ها سمی بوده و برخی از آنها تا بیش از 60 درصد مرگ آفرین هستند. طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر علی میکاییلی با اشاره به افزایش رویش قارچ‌ها در فصل بهار، گفت: در طبیعت انواع قارچ های خودرو وجود دارد که متاسفانه عمده آنها قارچ های سمی هستند و مصرفشان با عوارض بسیاری همراه بوده و بعضا می توانند موجب مرگ افراد می شوند./وی افزود: برخی قارچ های سمی به لحاظ ظاهری مشابهت بسیاری به قارچ های خوراکی دارند، بنابراین این احتمال هست که افراد دچار خطا شده و قارچ سمی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرند./میکاییلی با اشاره به استفاده برخی افراد از روش های مختلف برای شناسایی قارچ های خوراکی، گفت: برخی افراد از شیر، ظروف نقره، پوست پیاز و … برای تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی استفاده می کنند، درحالیکه این روش ها هیچ پایه و اساس علمی نداشته و به هیچ عنوان مورد تایید نیست./وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از مسمومیت برخی قارچ ها تا بیش از ۶۰ درصد است، گفت: قارچ ها انواع مختلفی دارند و مسمومیت هایی با عوارض مختلف از جمله اختلال در سیستم ایمنی بدن، ایجاد سرطان و … ایجاد می کنند و دربین انواع مسمومیت های قارچی، مسمومیت‌های نوع “آمانیتایی” بسیاری خطرناک بوده و کُشندگی آن بیش از ۶۰ درصد است./میکاییلی اظهار کرد: شروع مسمومیت با قارچ های آمانیتایی، با علائم گوارشی مثل اسهال، دل درد، دل پیچه، عرق کردن و … خود را نشان می‌دهد و با توزیع سم در بدن در مراحل بعدی، کبد هدف سم “آمانیتین” قرار می گیرد و در این مرحله فرد وارد کما شده و کبد عملا از بین می رود.

پ
پ

 یک متخصص قارچ شناسی پزشکی نسبت به استفاده از قارچ های خودرو در طبیعت هشدار داد و گفت: بسیاری از این قارچ ها سمی بوده و برخی از آنها تا بیش از ۶۰ درصد مرگ آفرین هستند.

دکتر علی میکاییلی با اشاره به افزایش رویش قارچ‌ها در فصل بهار، گفت: در طبیعت انواع قارچ های خودرو وجود دارد که متاسفانه عمده آنها قارچ های سمی هستند و مصرفشان با عوارض بسیاری همراه بوده و بعضا می توانند موجب مرگ افراد می شوند.

وی افزود: برخی قارچ های سمی به لحاظ ظاهری مشابهت بسیاری به قارچ های خوراکی دارند، بنابراین این احتمال هست که افراد دچار خطا شده و قارچ سمی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرند.

میکاییلی با اشاره به استفاده برخی افراد از روش های مختلف برای شناسایی قارچ های خوراکی، گفت: برخی افراد از شیر، ظروف نقره، پوست پیاز و … برای تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی استفاده می کنند، درحالیکه این روش ها هیچ پایه و اساس علمی نداشته و به هیچ عنوان مورد تایید نیست.

وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از مسمومیت برخی قارچ ها تا بیش از ۶۰ درصد است، گفت: قارچ ها انواع مختلفی دارند و مسمومیت هایی با عوارض مختلف از جمله اختلال در سیستم ایمنی بدن، ایجاد سرطان و … ایجاد می کنند و دربین انواع مسمومیت های قارچی، مسمومیت‌های نوع “آمانیتایی” بسیاری خطرناک بوده و کُشندگی آن بیش از ۶۰ درصد است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: عمده مسمومیت های قارچی ظرف حدود یک ساعت علائم خود را بروز می دهند، اما در نوع مسمومیت های آمانیتایی دوره کمون مسمومیت طولانی تر بوده و بطور معمول ۱۲ تا ۷۲ ساعت به طول می انجامد، بطوری که برخی افراد فراموش می کنند که علائم مسمومیت آنها ناشی از مصرف قارچ بوده است.

میکاییلی اظهار کرد: شروع مسمومیت با قارچ های آمانیتایی، با علائم گوارشی مثل اسهال، دل درد، دل پیچه، عرق کردن و … خود را نشان می‌دهد و با توزیع سم در بدن در مراحل بعدی، کبد هدف سم “آمانیتین” قرار می گیرد و در این مرحله فرد وارد کما شده و کبد عملا از بین می رود.

وی افزود: تنها راه درمان در این مرحله پیوند کبد است، اما در مورادی که مقدار سم وارد شده در خون افراد زیاد باشد حتی کبد پیوندی هم بر اثر این سم دچار مشکل شده و در نهایت فرد جان خود را از دست می دهد.

این متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت: در این نوع مسمومیت، زمان اهمیت زیادی دارد و اگر در همان ساعات اولیه فرد متوجه شود این امکان وجود دارد که با شست و شوی معده تا حدی از جذب بیشتر سم در بدن جلوگیری کرد. بنابراین توصیه می شود چنانچه افراد یک خانواده مصرف قارچ خودرو داشتند و یکی از افراد دچار علائم گوارشی شد، تمام اعضای خانواده به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

میکاییلی با اشاره به خطرات مرگ آفرین مصرف قارچ های سمی، گفت: این امر می طلبد که افراد هوشیار بوده و به طور جد از مصرف قارچ های خودرو در طبیعت خودداری کنند.

وی افزود: یک فرد هرچه قدر هم در تشخیص قارچ های خوراکی مهارت داشته باشد، کافی است یک بار دچار خطا و اشتباه شود و یک قارچ آمانیتایی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرد که در این زمان هم جان خود و خانواده و هم افرادی که شاید از او قارچ بخرند را به خطر می اندازد.

وی یادآور شد: تشخیص قطعی قارچ های خوراکی نیازمند انجام آزمایشات میکروسکوپی، ژنتیکی مولکولی و سم شناسی است و تشخیص از روی ظاهر کار بسیار پرریسک و پرخطری است، چرا که برخی قارچ های سمی ظاهری کاملا مشابه با قارچ های خوراکی دارند.

این متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت: در همین راستا توصیه می شود افراد از مصرف قارچ های خودرو در طبیعت و دست زدن به آنها خودداری کرده و قارچ مورد نیاز خود را از قارچ های بسته بندی شده بهداشتی تهیه کنند./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.