دکتر فریبا ویسی گفت: تعداد کودکان مبتلا به کرونا در استان نسبت به ماه قبل سه برابر شده است و هنوز پاسخ قطعی به این سوال که چرا کودکان بیشتر در معرض کرونای دلتا هستند وجود ندارد.
وی اظهار کرد: هر چند بیش از ۸۰ درصد کودکان مبتلا، دارای علائم متوسط و خفیف هستند، برخی از کودکان هم با عوارضی با شدت بیشتر و درگیریهای قلبی، کلیوی و کبدی مراجعه میکنند که در بلند مدت بر سلامت آنها تاثیر گذار خواهد بود.
ویسی در ادامه گفت:شروع علائم در سویه دلتا بصورت ناگهانی و با احساس کوفتگی، بدن درد، سردرد، گلودرد، درد شکمی، استفراغ، تب و بی اشتهایی و سرفه در کودکان بروز میکند و در کودکان سه سال به بالا زدن ماسک با سایز مناسب الزامی است.
لود بسیار زیاد ویروس در حفرههای دهان و بینی و شدت و سرعت انتشار بالا دو ویژگی این سویه نسبت به گونههای قبلی است.
در سویههای قبلی، کرونا در هر فرد بیمار قابلیت سرایت به حدود سه نفر را داشت، اما فرد مبتلا به کرونای دلتا با یک سرفه و عطسه به راحتی میتواند در یک فضای بسته دهها نفر را مبتلا کند.
کرونا ویروسی ناشناخته است و درمان قطعی ندارد ،ویروسی وحشیتر از دلتا در راه است که ممکن است به زودی جهان را درگیر کند و تنها راه گریز از این ویروس، رعایت شیوه نامههای بهداشتی، زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از دورهمیها است.
سویه دلتا به خاطر جهشهایی که در آن ایجاد شده با سیستمهای تشخیصی فعلی و انجام تست PCR ممکن است تشخیص داده نشود و تست منفی نمیتواند نشانهای برای مبتلا نبودن فرد به کرونا باشد.
نکته قابل توجه اینکه همه بیماران مبتلا به کرونا که به بیمارستان مراجعه می کنند ، سابقه حضور در دورهمیها، تجمعات، عروسیها و میهمانیها را داشته اند./صداوسیما
دیدگاه