تزریق واکسن کرونا زمینه ای برای ناقل بودن و ابتلا به بیماری فراهم نمی کند.
تفکرغلطی که در بین مردم رایج شده این است که می گویند بعد از تزریق واکسن کرونا به این بیماری مبتلا شده اند، در صورتی که تزریق واکسن باعث ابتلا به بیماری کرونا نمی شود و بعد از تزریق دوز دوم مصونیت قابل توجهی در برابر این بیماری ایجاد می شود.
بیماری کرونا طیف وسیعی از افراد بی علامت تا نوع خطرناک و کشنده را شامل می شود.
در پیک پنجم تعداد بیماران سرپایی و بستری بسیار زیاد است و در این موج افراد کم سن و سال بین ۲۰ تا ۴۰ سال بیشتر درگیر می شوند.
بیماری کرونا همه موارد عفونت های تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد و در اوج همه گیری ها هر بیماری که دچار علائم تنفسی می شود باید به کرونا نسبت دهیم.
با رسیدن به اواخر شهریورماه به عفونت های فصلی نیز نزدیک می شویم،عفونت هایی که با رسیدن فصل پاییز شیوع پیدا می کند و با علائمی همچون آبریزش بینی، سردرد، گلو درد، سوزش چشم و بدن درد همراه است.
داشتن این علائم در حد خفیف نگران کننده نیست و تا سه روز اول باید درمان های علامتی را انجام داد که برای سردرد می توان از قرص های مسکن استفاده کرد یا کسانی که بدن درد دارند استامینوفن و ناپروکسن مصرف کنند.
در صورتیکه علائم بیشتر از سه روز تدوام داشته باشد یا شدت بگیرد می توان گفت که به کرونا مبتلا شده اید و باید به پزشک مراجعه کرد.
خیلی از افراد به محض داشتن علائم در خواست سی تی اسکن می کنند،اما علاوه بر ایجاد استرس، انجام سی تی اسکن در سه روز اول کمکی به درمان نمیکند و حتی باعث گمراهی در تشخیص بیماری می شود.
توصیه می شود اگر دچارعلائم تنفسی شدید استراحت کنید، مایعات زیاد مصرف کنید، استرس نداشته باشید، خواب کافی داشته باشید و قرص های سرما خوردگی استفاده کنید.
اگرعلائم تشدید شود یا ادامه داشته باشد باید بسته به شرایط، بیمار از داروهای ضد ویروسی استفاده کند.
همچنین اگر افراد جوان هستند و بیماری زمینه ای به خصوص دیابت ندارند، نگران نباشند مگر اینکه علائم شدیدتر شود./صداوسیما
دیدگاه