به گزارش خبرنگار طلوع کرمانشاه: نشست خبری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ظهر «۱۳ شهریور ماه » در سالن جلسات این معاونت برگزار شد و دکتر قباد محمدی در این جلسه اظهار داشت: در استان کرمانشاه داروهای بیماران کرونایی در کمترین زمان ممکن تامین و در این زمینه کمبود دارویی وجود ندارد، طی یک سال و نیم گذشته که ویروس کرونا وارد استان شده، و طی این مدت بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان دارو و تجهیزات مدرن و ۸۰ میلیارد تومان داروی رمدسیویر به بیمارستانهای دانشگاهی استان تحویل داده شده و بیمارستان های استان از نظر دارو برای بیماران کرونایی هیچ گونه کمبودی نداشته اند.
دکتر محمدی با اشاره به اینکه از اساسی ترین نیازهای بیماران کرونایی اکسیژن است، گفت: طی مدت بستری شدن بیماران کرونایی در استان، اکسیژن مورد نیاز بیماران در استان تامین و بیش از ۲۵ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستانهای دانشگاهی و۲ مخزن ۲۰و ۲۵ تنی در بیمارستان فارابی و امام رضا (ع) نصب شده است.
به گفته دکتر محمدی هر بیمار کرونایی که سطح اکسیژن خون آن کمتر از۹۰ باشد در بیمارستان بستری می شود، با بستری هر بیماردر بیمارستان به طور میانگین ۳ میلیون تومان اکسیژن استفاده میکند. که تا امروز دستگاههای خریداری شده برای تامین اکسیژن مورد نیاز استان حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه داشته برای بیش از ۵۰ هزار بیمار کرونایی که طی یکسال و نیم گذشته در بیمارستان های دانشگاهی بستری شده، هزینه تامین و تولید اکسیژن این افراد ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است و تمام افرادی که سطح اکسیژن آنها کمتر از ۹۰ باشد الزامیست در بیمارستان بستری شوند.
تعداد کل دستگاههای اکسیژن ساز استان حدود ۴۷ دستگاه می باشد:
دکتر محمدی با اشاره به اینکه نصب دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستانهای صحنه و اسلام آباد داشته ایم تاکید کرد: هیچگونه کمبود اکسیژن در استان نداریم اما به جهت پیشگیری دوهزار کپسول اکسیژن علاوه بر دستگاههای اکسیژن ساز به بیمارستانها تحویل داده شده با هزینه هر کپسول و متعلقاتش شش میلیون تومان که جمعا ۱۸ میلیارد تومان برای تامین این کپسولها هزینه شده است.
این مسؤول در ادامه گفت: قبل از شیوع کرونا بیمارستانهای دانشگاهی حدود ۲۷۰ تا۳۰۰ تخت ویژه در استان داشت، که اکنون بیش از ۱۰۰ تخت به این تعداد افزوده شده و در حال حاضر ۴۲۰ تخت ویژه در استان آماده پذیرش بیماران می باشد.
دکتر محمدی در ادامه گفت: پنج دستگاه سیتیاسکن دو دستگاه MRI یک دستگاه پت اسکن جهت درمان بیماران سرطانی نیز تامین و تجهیزشده، در بیمارستان پاوه،اسلامآباد غرب، گلستان،سرپل ذهاب و مرکز نسیم در بیمارستان امام رضا(ع) از دیگر اقدامات انجام شده بودکه در معاونت غذا و دارو طی چهار سال گذشته انجام شده بود که به آنها اشاره شد.
معدوم شدن ۸۰۰تن برنج در استان:
معاونت غذا و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: طی چهار سال گذشته ۲۱۵ مجوز بهرهبرداری در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و ۱۴۲ مجوز تولید صادر شده است، انجام ۱۶ هزار نمونه آزمایشگاهی در چهار سال گذشته داشته ایم،ارتقاء ساختمان معاونت غذا و دارو، راه اندازی آزمایشگاه فیزیک و شیمی و انجام ۱۶ هزار نمونه آزمایشگاهی، ۱۰۵ هزار تن موادغذایی از جمله موادآشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معدوم شده که ۸۰۰ هزار تن از این محصولات برنج غیر قابل مصرف بوده که معدوم شده و صدور مجوز برای ۵۰ داروخانه طی چهار سال گذشته از اقدامات این معاونت بوده است
وی در ادامه گفت: طی چهار سال گذشته بیش از ۳۰ هزار بازدید از مراکز مختلف داشته ایم و طی این مدت برای بیش از ۵۰ داروخانه مجوز صادر شده است، و می توان گفت در حال حاضر در استان ۳۰۰ داروخانه فعال داریم.
محمدی در خصوص کمبود کشوری سرم درمانی در داروخانه ها،گفت: بر اساس پیش بینیهای انجام شده در استان قبل از کمبود سرم حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار صرف خرید سرم برای مراکز بیمارستانی انجام گرفت که در این زمینه کمبودی در مراکز دانشگاهی دیده نشد ولی به دلیل تعطیلی کارخانه سرم سازی کمبودهایی در بخش تامین سرم برای بیماران سرپایی ایجاد شد که هم اکنون این مشکل نسبتاًحل شده و درتلاشیم بحران کمبود سرم به طور کامل در استان برطرف شود.
دکتر محمدی در پاسخ به خبرنگاران در خصوص تعطیلی بعضی از مراکز واکسیناسیون گفت:امروز یک محموله بزرگ واکسن وارد استان میشود و کمبودی در زمینه تزریق واکسن در استان نداریم./رحمانی
دیدگاه