دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21689 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ظهور استعدادی دیگر در خطه اورامانات؛ کرمانشاه جا برای امثال ماردین ها کم دارد! بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود

این علائم نشانه “ام.اس” است
17 آبان 1400 - 11:56
شناسه : 273684
13
مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه بیماری MS علائم مختلفی دارد، گفت:هریک از این علائم به تنهایی تشخیص دهنده این بیماری نیست و تشخیص قطعی در این زمینه تنها توسط پزشک باید صورت گیرد./دکتر کیانوش خاموشیان، از بیماری MS (مولتیپل اسکلروزیس) به عنوان یک بیماری سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) یاد کرد و افزود: در این بیماری غلاف محافظ سلولهای عصبی (غلاف میلین) بدلیل واکنش اشتباه سیستم ایمنی فرد صدمه دیده و بر اساس اینکه آسیب در چه قسمتی از سیستم عصبی مرکزی رخ داده، علائم بالینی متفاوتی ایجاد می شود./وی افزود:بطور مثال چنانچه آسیب در راه‌های حسی باشد، بیمار دچار علائمی مانند بی حسی یا گزگز شدن شده و اگر آسیب در راه های حرکتی باشد بیمار دچار ضعف اندامها و یا اختلال در راه رفتن می شود./خاموشیان گفت: همچنین بیمار ممکن است به دلیل درگیری عصب بینایی دچار اختلال دید بصورت تاری دید یا از دست دادن دید کل یا قسمتی از محدوده بینایی یک چشم شود./این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: با درگیری مخچه و ساقه مغز نیز علائم بیمار می تواند بصورت سرگیجه، بی تعادلی، دوبینی و مشکل حرکت چشمها و گاهی اختلال تکلم بروز کند./وی خاطرنشان کرد: از علائم  دیگر این بیماری می توان به احساس خستگی مزمن، اختلالات شناختی و حافظه، اختلالات کنترل ادرار یا مدفوع و…. نیز اشاره کرد./خاموشیان با بیان اینکه وجود هر یک از این علائم به تنهایی نمی تواند منجر به تشخیص قطعی MS شود، گفت: هر کدام از این علائم ممکن است بدلیل بیماری یا علت دیگری در بدن ایجاد شده باشند، بطور مثال گزگز همانطور که در بیماری MS دیده می شود در بیماریهای با تاثیر بر اعصاب محیطی هم ممکن است دیده شود که از جمله آن می توان به دیابت، کمبود B12، مشکل تیروئید یا فشار موضعی بر عصب (مثلا در تنگی کانال مچ) اشاره کرد.

پ
پ

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه بیماری MS علائم مختلفی دارد، گفت: هریک از این علائم به تنهایی تشخیص دهنده این بیماری نیست و تشخیص قطعی در این زمینه تنها توسط پزشک باید صورت گیرد.

دکتر کیانوش خاموشیان، از بیماری MS (مولتیپل اسکلروزیس) به عنوان یک بیماری سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) یاد کرد و افزود: در این بیماری غلاف محافظ سلولهای عصبی (غلاف میلین) بدلیل واکنش اشتباه سیستم ایمنی فرد صدمه دیده و بر اساس اینکه آسیب در چه قسمتی از سیستم عصبی مرکزی رخ داده، علائم بالینی متفاوتی ایجاد می شود.

وی افزود: بطور مثال چنانچه آسیب در راه‌های حسی باشد، بیمار دچار علائمی مانند بی حسی یا گزگز شدن شده و اگر آسیب در راه های حرکتی باشد بیمار دچار ضعف اندامها و یا اختلال در راه رفتن می شود.

خاموشیان گفت: همچنین بیمار ممکن است به دلیل درگیری عصب بینایی دچار اختلال دید بصورت تاری دید یا از دست دادن دید کل یا قسمتی از محدوده بینایی یک چشم شود.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: با درگیری مخچه و ساقه مغز نیز علائم بیمار می تواند بصورت سرگیجه، بی تعادلی، دوبینی و مشکل حرکت چشمها و گاهی اختلال تکلم بروز کند.

وی خاطرنشان کرد: از علائم  دیگر این بیماری می توان به احساس خستگی مزمن، اختلالات شناختی و حافظه، اختلالات کنترل ادرار یا مدفوع و…. نیز اشاره کرد.

خاموشیان با بیان اینکه وجود هر یک از این علائم به تنهایی نمی تواند منجر به تشخیص قطعی MS شود، گفت: هر کدام از این علائم ممکن است بدلیل بیماری یا علت دیگری در بدن ایجاد شده باشند، بطور مثال گزگز همانطور که در بیماری MS دیده می شود در بیماریهای با تاثیر بر اعصاب محیطی هم ممکن است دیده شود که از جمله آن می توان به دیابت، کمبود B12، مشکل تیروئید یا فشار موضعی بر عصب (مثلا در تنگی کانال مچ) اشاره کرد.

وی افزود: بنابراین در صورت وجود این علائم نیاز است که فرد جهت تشخیص قطعی حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند و پزشک بر اساس شرح حال و معاینه بیمار و نیز سایر اقدامات تشخیصی(در صورت نیاز)، احتمال MS و سایر بیماریها را ارزیابی می کند.

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: متاسفانه برخی از بیماران با تجربه هر علامتی سریع برای خود تشخیص قطعی MS داده و دچار ترس کاذب می شوند و از سوی دیگر برخی افراد هم علائمشان را نادیده می گیرند و به پزشک مرتبط مراجعه نمی کنند که هر دو حالت اشتباه است و تنها راه مراجعه به پزشک متخصص است.

وی در ادامه با بیان اینکه بیماری MS می‌تواند در چند شکل متفاوت بروز کند، گفت: شایعترین شکل این بیماری فرم عود کننده- بهبود یابنده می‌باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه علل ژنتیکی و محیطی هر دو در بروز بیماریMS  موثر است، گفت: از علل محیطی که قابل پیشگیری هم است می توان به استرس، کمبود ویتامین D و سیگار کشیدن اشاره کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه در تشریح راهکارهای درمانی این بیماری گفت: جهت درمان حملات MS نیاز است که فرد در صورت بروز هر حمله، در همان روزهای اول به پزشک معالج خود مراجعه کرده تا درمان لازم جهت کنترل حمله را دریافت کند.

خاموشیان افزود: داروهای نگهدارنده و کنترل کننده هم برای این بیماری وجود دارد که مانع بروز حملات جدید یا پیشرفت بیماری می شود. این داروها حتی اگر بیمار حمله جدیدی هم نداشته باشد باید بصورت طولانی مدت مصرف شود.

این متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: اگر داروها برای بیمار مشکلی ایجاد کنند یا نتوانند بیماری را کنترل کنند، بیمار باید سریعا به پزشک خود اطلاع داده تا در صورت نیاز دارو تعویض شود.

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکثر این داروها در حال حاضر در کشور رایگان هستند.

خاموشیان علامت درمانی و بازتوانی را دسته دیگر درمان بیماران MS عنوان کرد و افزود: در این نوع درمان ها نیز از یکسری داروها و  ورزش درمانی و فیزیوتراپی و… استفاده می شود./ایسنا

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.