دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21689 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ظهور استعدادی دیگر در خطه اورامانات؛ کرمانشاه جا برای امثال ماردین ها کم دارد! بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود

27 آبان 1400 - 11:59
شناسه : 273969
9
تغذیه سالم؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-دکتر سیدحسن عابدی فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بیماری بزوآر ، یک توده جامد از مواد هضم در معده نشده است که در مجاری گوارشی تجمع پیدا می کنند و در مواقعی موجب انسداد در مسیر گوارشی می شوند که این توده ها عموما در معده ایجاد می شوند و در مواردی ممکن است در روده کوچک و روده بزرگ نیز ظاهر شوند./وی با اشاره به اینکه بزوآر معده هم در کودکان و هم در بزرگسالان و حتی در برخی از حیوانات ایجاد می شود، بیان داشت:بیماری بزوآر گوارشی در واقع توده هایی از مواد غیر قابل هضم و غیر قابل خوردن هستند که وارد دستگاه گوارش شده اند./عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: این بیماری در در افرادی که سیستم گوارش نرمالی دارند هم ایجاد می شود؛ ولی امکان بروز آن در افرادی که سیستم گوارشی در آن ها طبیعی نیست، بیشتر است./وی ادامه داد: این بیماری در افرادی که دارای سابقه جراحی معده، دیابت یا بیماری کلیه پیشرفته ، سابقه بیماری های روانی یا اختلالات رشد، بیشتر دیده می شود./دکتر عابدی بیان داشت: فیبر های غذایی غیر قابل هضم در میوه ها و سبزیجات مانند کرفس، کدو تنبل، آلو، کشمش، تره فرنگی، چغندر، خرمالو و پوسته آفتابگردان وجود دارند که شایع‌ترین علل ایجاد بزوآر معده هستند./وی افزود: توده هایی با تارهای مو و الیاف لباس و فرش، تجمع داروهایی که به خوبی در مجاری گوارشی منتشر نشده اند، نیز از عوامل دیگر ایجاد این بیماری هستند./عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که خرمالو یک میوه بسیار مفید، سرشار از کلسیم و انواع ویتامینها و فیبر است، اذعان داشت:بعضی از مردم گمان می‌کنند که حالت چسبندگی این میوه باعث انسداد معده یا روده می شود در صورتی که این باور اشتباه است.

پ
پ

یک فوق تخصص گوارش از ایجاد بروز انسداد معده و روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو خبر داد و گفت: هموطنان اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند.

دکتر سیدحسن عابدی فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بیماری بزوآر ، یک توده جامد از مواد هضم در معده نشده است که در مجاری گوارشی تجمع پیدا می کنند و در مواقعی موجب انسداد در مسیر گوارشی می شوند که این توده ها عموما در معده ایجاد می شوند و در مواردی ممکن است در روده کوچک و روده بزرگ نیز ظاهر شوند.

وی با اشاره به اینکه بزوآر معده هم در کودکان و هم در بزرگسالان و حتی در برخی از حیوانات ایجاد می شود، بیان داشت: بیماری بزوآر گوارشی در واقع توده هایی از مواد غیر قابل هضم و غیر قابل خوردن هستند که وارد دستگاه گوارش شده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: این بیماری در در افرادی که سیستم گوارش نرمالی دارند هم ایجاد می شود؛ ولی امکان بروز آن در افرادی که سیستم گوارشی در آن ها طبیعی نیست، بیشتر است.

وی ادامه داد: این بیماری در افرادی که دارای سابقه جراحی معده، دیابت یا بیماری کلیه پیشرفته ، سابقه بیماری های روانی یا اختلالات رشد، بیشتر دیده می شود.

دکتر عابدی بیان داشت: فیبر های غذایی غیر قابل هضم در میوه ها و سبزیجات مانند کرفس، کدو تنبل، آلو، کشمش، تره فرنگی، چغندر، خرمالو و پوسته آفتابگردان وجود دارند که شایع‌ترین علل ایجاد بزوآر معده هستند.

وی افزود: توده هایی با تارهای مو و الیاف لباس و فرش، تجمع داروهایی که به خوبی در مجاری گوارشی منتشر نشده اند، نیز از عوامل دیگر ایجاد این بیماری هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که خرمالو یک میوه بسیار مفید، سرشار از کلسیم و انواع ویتامینها و فیبر است، اذعان داشت: بعضی از مردم گمان می‌کنند که حالت چسبندگی این میوه باعث انسداد معده یا روده می شود در صورتی که این باور اشتباه است.

دکتر عابدی اظهار داشت: خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجوییده قورت می دهند. بنابراین، تکه های له نشده خرمالو کم کم در داخل معده و گاها در انتهای روده کوچک جمع و با غذاهای دیگر موجود در معده ترکیب می شوند و باعث انسداد آن می شوند. به علاوه، تانن موجود در خرمالو هم می تواند به عنوان عاملی برای انسداد معده یا روده محسوب شود.

وی گفت: بزوآر معده اغلب بدون علامت بوده اما میتواند موجب بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، کاهش وزن و احساس پری بعد از خوردن حتی مقدار کمی غذا می شود.

دکتر عابدی بیان داشت: این بیماری گوارشی همچنین زخم های گوارشی، خونریزی و انسداد روده را سبب می گردند که مرگ بافتی را در بخشی از سیستم گوارش به دنبال دارد.

فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بزوآر های کوچک ممکن است به خودی خود و یا بعد از مصرف داروهایی که به بخش شدن توده کمک می کنند، از مجاری گوارشی عبور نمایند و در موارد شدید خصوصا تریکو بزوآرها، اغلب به جراحی نیاز است.

وی ادامه داد: بهترین توصیه ای که می توان برای پیشگیری از انسداد معده و روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو کرد، این است که در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد و افراد اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند و تازه آن یک عدد را هم خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.