معاون اداره کل هواشناسی استان میانگین بارش باران در سال زراعی جاری (اول مهر تا ۵ دی) را ۸۳.۴ میلی متر اعلام کرد و گفت: این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل که ۱۶۱ میلی متر بود ۴۸ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۴۲ درصد کاهش نشان میدهد.
علی محمد زوراوند، اظهار داشت: با نگاهی به وضعیت بارش در نقاط مختلف استان متوجه میشویم بارش در همه شهرها طی سال زراعی جاری نسبت به سال قبل بین ۱۰ تا ۷۵ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: بارشهای امسال نسبت به دوره بلند مدت نیز در شهرها و نقاط مختلف استان به جز شهرستان ثلاث باباجانی که از رشد سه درصدی برخوردار بوده بین ۱۵ تا ۷۲ درصد با کاهش روبرو بوده است.
زوراوند بیشترین کاهش بارندگی امسال نسبت به سال قبل را متعلق به ماهیدشت با ۷۵ درصد، قصرشیرین با ۷۱ درصد و سومار با ۶۸ درصد اعلام کرد و گفت: بیشترین کاهش بارندگی نسبت به دور بلند مدت نیز مربوط به قصرشیرین با ۷۲ درصد، حمیل با ۶۶ درصد و ماهیدشت با ۶۳ درصد است.
معاون اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در ادامه پربارش ترین شهر استان در سال زراعی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ را پاوه با ۱۶۶ میلی متر بارندگی معرفی کرد و یادآور شد: ثلاث باباجانی با ۱۶۰ میلی متر و کنگاور با ۱۱۱ میلی متر دومین و سومین شهرهای پربارش استان هستند.
وی قصرشیرین را نیز کم بارش ترین شهر استان با حدود ۳۲ میلی متر بارندگی اعلام کرد و ادامه داد: سومار با ۳۷.۳ میلی متر و حمیل با ۴۵.۶ میلی متر در ردههای دوم و سوم شهرهای کم بارش این استان قرار دارند.
زوراوند همچنین میانگین بارش امسال شهر کرمانشاه را نیز ۷۶ میلی متر اعلام و اضافه کرد: این مقدار بارش در مقایسه با سال زراعی قبل که ۱۷۸ میلی متر بوده ۵۷ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۴۱ درصد کاهش نشان میدهد.
معاون اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه نگاه خوشبینانه ای به بارش های فصل زمستان داشت و گفت: آنچه که نقشه های پیش بینی بلند مدت نشان میدهد میتوانیم امیدوار باشیم بارشها در حد نرمال خواهد بود.
وی با بیان اینکه نرمال بارش ها در فصل زمستان بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ میلی متر است، تاکید کرد: حتی میتوان امیدوار بود بیش از این مقدار نیز در سه ماه دی، بهمن و اسفند بارش در استان داشته باشیم.
زوراوند افزود: بارشهای دی ماه از ابتدای هفته آینده آغاز خواهد شد و آنچه که نقشهها نشان میدهد اولین بارش زمستانی در خور توجه است و همه مناطق استان را در بر میگیرد./ایرنا
دیدگاه