معاون ادارهکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، از ثبت ملی هشت غذا و سه اثر ناملموس دیگر استان خبر داد.
کیومرث اعظمی معاون ادارهکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اظهار کرد: در اولین همایش پاسداری از میراث ناملموس کشور که در بندر ماهشهر برگزار شد ۱۱ پرونده میراث ناملموس استان به ثبت ملی رسیدند.
وی ادامه داد: هشت پرونده از این تعداد در حوزه غذاهای استان شامل مهارت تهیه و پخت کرفیله، نان تفتان، شکر لمه، برنج و هلیره، گنمه شیر، دلمه برگ مو، نان تیری و سوختی بود که از شهرستانهای کنگاور، صحنه، پاوه، دالاهو، سرپلذهاب، قصرشیرین و ثلاث باباجانی در فهرست آثار ملی قرار گرفتند.
معاون ادارهکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ثبت ملی شدن سه اثر معنوی دیگر استان و گفت: مهارت پرژین ورو (پوشاندن برف) در منطقه اورامانات، مهارتی که مردم این منطقه طی آن برفهای زمستانی را در ارتفاعات به منظور تهیه آب احشام برای تابستان ذخیره میکنند، یکی دیگر از ثبت ملی شدههای کرمانشاه در این نشست بود.
وی از ثبت ملی دانش ساخت ساج با تکنیک آهنگری سرد هم در این نشست خبر داد و گفت: همچنین در گسترده استان زنان کرمانشاهی طی روشی با استفاده از شیره توت سفید، از هیزه (محل نگهداری روغن کرمانشاهی) حفاظت و نگهداری میکنند که این روش هم تحت عنوان دانش و مهارت هالوین هیزه به ثبت ملی رسید.
به گفته این مسئول، با آثار ثبت ملی شده اخیر تاکنون ۷۲ اثر استان در فهرست آثار ملی معنوی قرار گرفتهاند/فارس
دیدگاه