چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21969 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است کرمانشاه ظرفیت این را دارد که ۵۰درصد اعضای تیم ملی کاراته را تامین کند ثبت بیشترین بارش برف در «بوژان»/ کرمانشاه ۴ تا ۶ درجه سردتر می‌شود مصرف بیش از ۲۰۰ تن شن و نمک در معابر شهری کرمانشاه خیابان غذا کرمانشاه باید جمع شود برف‌روبی ۲۴ ساعته در محورهای کرمانشاه/ همه مسیرها باز است جزئیاتی جدید از تخلفات انتخابات نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه ناوگان اتوبوسرانی کرمانشاه الکترونیک می‌شود/ رایزنی ها برای افزایش تعداد اتوبوس شروع بهار کردی در مناطق گرمسیری کرمانشاه؛ آیینی بر جای مانده از پیشینیان احداث شهرک ضایعات کرمانشاه به کجا رسید؟ ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور | این ویروس بسیار مسری است ۱۰ درصد معتادان کشور زن هستند/ فاصله زمانی اولین مصرف تا اطلاع خانواده‌ها ۵ سال است دستگیری قاتل فراری در کرمانشاه کرمانشاه از منظر شهروندان لایحه ساماندهی کارکنان شرکت بازیافت کرمانشاه بازهم بی‌نتیجه ماند به جای برف و باران، خسکسالی نصیب زمستان کرمانشاه شد/ نمود خشکسالی را در بهار و تابستان خواهیم دید هرگونه توهین، افترا در فضای مجازی جرم است تقویت سامانه بارشی و احتمال بارش برف در کرمانشاه سایت پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در مرحله تعیین سرمایه‌گذار است پلاک هوشمند از سال آینده در کرمانشاه اجرایی می‌شود

سال‌هاست خاک بر سر کرمانشاه می‌بارد
21 فروردین 1401 - 11:21
شناسه : 277274
11
نگاهی به پدیده ریزگردها در استان کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-بیشتر از ۱۵ سال است که همه استان‌های غربی کشور از جمله کرمانشاه با پدیده ریزگردها مواجهند، پدیده‌ای جوی که عامل آن طوفان‌های گرد و غباری است که از صحراهای گرم و خشک کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه، شمال عربستان منشا می‌گیرد/اگرچه ما دخل و تصرفی در این پدیده نداریم اما تبعات خطرناک تنفس ریزگردها به شدت سلامت مردم را تهدید می‌کند/بیماری‌های قلبی و تنفسی ابتدایی ترین پیامد حضور ریزگردها در آسمان و تنفس آن است، اما همه چیز به همینجا ختم نمی‌شود و علاوه بر تهدید سلامت انسان، همه حیات وحش و حتی پوشش گیاهی نیز از این پدیده آسیب می‌بینند/اگرچه از هر چند توده گرد و غبار که از سمت مرز وارد استان کرمانشاه می شود تعداد کمتری به مرکز استان و شهرهای شرقی می‌رسد، اما همین وضعیت هم باعث می‌شود در بسیاری از روزها خصوصا در سه فصل، بهار، تابستان و پاییز کیفیت استاندارد هوای کرمانشاه پایین بیاید/چند سالی بود که وضعیت کمی بهتر شده بود اما از سال گذشته که خشکسالی شدت یافته دوباره روزهای غبار آلود هم چه در کرمانشاه و چه سایر شهرهای غربی کشور بیشتر شده است./سال‌هایی مانند سال ۱۳۸۸ را داشتیم که در آن ایام کرمانشاه در یک سال ۱۲۰ روز هوای غیراستاندارد را تجربه کرد اما چند سالی بود کمتر روزهای غبارآلود را داشتیم تا اینکه از سال گذشته شرایط بدتر شد/برای مثال سال گذشته،کرمانشاه ۲۲ روز غبار آلود بوده که این تعداد برای شهرستان های مرزی بیشتر است، این را سرپرست محیط زیست استان کرمانشاه اعلام می کنند.

پ
پ

بیشتر از ۱۵ سال است که همه استان‌های غربی کشور از جمله کرمانشاه با پدیده ریزگردها مواجهند، پدیده‌ای جوی که عامل آن طوفان‌های گرد و غباری است که از صحراهای گرم و خشک کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه، شمال عربستان منشا می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری طلوع- اگرچه ما دخل و تصرفی در این پدیده نداریم اما تبعات خطرناک تنفس ریزگردها به شدت سلامت مردم را تهدید می‌کند.

بیماری‌های قلبی و تنفسی ابتدایی ترین پیامد حضور ریزگردها در آسمان و تنفس آن است، اما همه چیز به همینجا ختم نمی‌شود و علاوه بر تهدید سلامت انسان، همه حیات وحش و حتی پوشش گیاهی نیز از این پدیده آسیب می‌بینند.

کرمانشاه نیز مانند همه استان‌های غربی دیگر کشور مدام به این پدیده مواجه است و شهرستان های مرزی استان مانند قصرشرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب که به کانون‌های ریزگرد نزدیک تر هستند شرایط بدتری دارند و تعداد روزهای غبارآلود آنها بسیار بیشتر است.

اگرچه ما دخل و تصرفی در این پدیده نداریم اما تبعات خطرناک تنفس ریزگردها به شدت سلامت مردم را تهدید می‌کند.

بیماری‌های قلبی و تنفسی ابتدایی ترین پیامد حضور ریزگردها در آسمان و تنفس آن است، اما همه چیز به همینجا ختم نمی‌شود و علاوه بر تهدید سلامت انسان، همه حیات وحش و حتی پوشش گیاهی نیز از این پدیده آسیب می‌بینند.

کرمانشاه نیز مانند همه استان‌های غربی دیگر کشور مدام به این پدیده مواجه است و شهرستان های مرزی استان مانند قصرشرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب که به کانون‌های ریزگرد نزدیک تر هستند شرایط بدتری دارند و تعداد روزهای غبارآلود آنها بسیار بیشتر است.

اگرچه از هر چند توده گرد و غبار که از سمت مرز وارد استان کرمانشاه می شود تعداد کمتری به مرکز استان و شهرهای شرقی می‌رسد، اما همین وضعیت هم باعث می‌شود در بسیاری از روزها خصوصا در سه فصل، بهار، تابستان و پاییز کیفیت استاندارد هوای کرمانشاه پایین بیاید.

چند سالی بود که وضعیت کمی بهتر شده بود اما از سال گذشته که خشکسالی شدت یافته دوباره روزهای غبار آلود هم چه در کرمانشاه و چه سایر شهرهای غربی کشور بیشتر شده است.

سال‌هایی مانند سال ۱۳۸۸ را داشتیم که در آن ایام کرمانشاه در یک سال ۱۲۰ روز هوای غیراستاندارد را تجربه کرد اما چند سالی بود کمتر روزهای غبارآلود را داشتیم تا اینکه از سال گذشته شرایط بدتر شد.

برای مثال سال گذشته، کرمانشاه ۲۲ روز غبار آلود بوده که این تعداد برای شهرستان های مرزی بیشتر است، این را سرپرست محیط زیست استان کرمانشاه اعلام می کنند.

احد جلیلیان گفت: از ۲۲ روز هوای غیراستانداردی که در سال گذشته داشتیم ۲۰ روز شرایط هشدار، یک روز شرایط اضطرار و یک روز در شرایط بحران را پشت سر گذراندیم.

وی از افزایش روزهای غبارآلود سال گذشته نسبت به سال قبل از آن یادو اظهار کرد: با وجود آنکه سال گذشته ۲۲ روز غبارآلود داشتیم اما این تعداد در سال ۹۹ فقط ۱۲ روز بود.

به گفته این مسئول، بیشترین روزهای غیراستاندارد کرمانشاه در سال گذشته در فصل بهار رخ داده و کمترین روزها را نیز در دو ماه اول زمستان داشتیم.

سرپرست محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه عمده ریزگردهایی که کرمانشاه را تحت تاثیر قرار می دهد منشا خارجی دارد، تاکید کرد: خوشبختانه فعلا کانون داخلی ریزگرد در استان نداریم.

نگرانی از ایجاد کانون‌های داخلی

اگرچه عمده ریزگردی که کرمانشاه را درگیر می کند از مرزهای خارج از کشور می آید و فعلا کانون داخلی در استان نداریم اما این نگرانی وجود دارد که در آینده و با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی که با آن مواجهیم، کانون های داخلی ریزگرد نیز در استان بروز کند.

به گفته معاون محیط زیست استان کرمانشاه، نباید اجازه داد در داخل استان کانون جدیدی ایجاد شود.

فرشاد فتاحی با بیان اینکه عمده کانون های ریزگرد هم اکنون در عراق، سوریه و .. است، خاطرنشان کرد: در مناطقی از نوار غربی استان مانند سومار، قصرشیرین و … دچار کم آبی هستند و باید مراقبت بیشتری انجام دهیم که کانون جدید ریزگرد ایجاد شود.

وی معتقد است، تالاب هشیلان نیز می تواند در این زمینه نگران کننده باشد و با اختصاص حق آبه مناسب به این تالاب باید از آن حفاظت کرد.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه گفت: جلوگیری از بروز کانون های جدید نیازمند راهکارهای متعددی است که از مهمترین آنها می توان به جلوگیری از تخریب جنگل‌ها، جلوگیری از چرای بی رویه دام، جلوگیری از وقوع آتش سوزی، جلوگیری از فرسایش خاک، کشاورزی اصولی، شخم مناسب و … اشاره کرد.

فتاحی تاکید کرد: به علاوه نباید اجازه تغییر کاربری اراضی از جنگل و مرتع به زمین های کشاورزی داده شود.

وی درباره کانون های بین المللی نیز یادآور شد: مالچ پاشی، کشت پوشش گیاهی و … نیز می تواند در بلندمدت برای مدیریت کانون های بین المللی موثر باشد.

به گفته این مسئول، همه این موارد نیازمند فعالیت‌های بین المللی و تخصیص اعتبارات است.

این امر با شرایط فعلی منطقه و مشکلاتی که کشورها دارند فعلا عملیاتی نیست و تا آن زمان کاری نمی توان کرد به جز آنکه با استفاده از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا که در اختیار داریم وضعیت ریزگردها را پایش کنیم و هشدارهای لازم به مردم داده شود تا تبعات بروز ریزگرد را بر سلامت بدن خود کاهش دهند.

راهکارهایی برای کاهش تبعات ریزگردها برای سلامتی

با در نظر گرفتن راهکارهایی می توان تبعات درگیری با ریزگردها را کاهش داد.

منبع-طلوع کرمانشاه

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.