معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به ارائه برخی توصیه های بهداشت محیطی برای پیشگیری از ابتلا به وبا پرداخت.
دکتر ابراهیم شکیبا با اشاره به اینکه یکی زا راه های انتقال وبا از طریق نوشیدن آب آلوده است، گفت: توصیه می شود افراد از آب لوله کشی کلردار برای نوشیدن و شستشوی ظروف و سبزیجات استفاده کرده و از آشامیدن آبهای نامطمئن در پارکها، باغها و فضای سبز جداً اجتناب کنند و در صورت عدم دسترسی به آب لوله کشی، حتما آب را بجوشانند و پس از سرد شدن مصرف کنند.
وی گفت: توصیه می شود افراد سبزیجات و میوهها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین، گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنند.
شکیبا توصیه کرد، افراد از خرید و مصرف مواد غذایی پر خطر نظیرآب میوه، بستنی، کباب و … از دستفروشان و دوره گردها اجتناب کرده و حتی الامکان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنند.
رییس مرکز بهداشت کرمانشاه از افراد خواست غذاها را به اندازه نیاز وبه صورت تازه تهیه و در یخچال نگهداری کنند و از قرار دادن سبزی و میوه های نشسته در یخچال جداً خودداری کنند.
وی توصیه کرد، بعد از غذا چند قطره آب لیمو یا لیمو ترش تازه استفاده شود.
وی به نقش رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از ابتلا به وبا اشاره کرد و گفت: افراد باید قبل از غذا خوردن و بعد از اجابت مزاج، دستهای خود را با آب سالم و صابون بشویند.
شکیبا همچنین از افراد خواست، زباله را در کیسههای مخصوص زباله نگهداری کرده و در سطل های محل جمع آوری پسماند قرار دهند.
وی به افراد توصیه کرد، از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه استفاده کرده و یا شیر را به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف بجوشانند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین از افراد خواست، در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را در کنار میوه و سبزیجات نشسته و گوشت خام قرار ندهند.
شکییا ادامه داد: در مسافرتها هم باید حتما از لیوان شخصی، آب بسته بندی شده و میوههای قابل پوست کندن استفاده شود.
وی توصیه کرد افراد هنگام استفاده از استخرهای شنا موازین بهداشتی را رعایت کنند/ایسنا
دیدگاه