دکتر فرحناز محمدی« مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه» در این جلسه با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در ایران و جهان و نیازمند برنامه ریزی برای هر چه سالمتر و بهتر زندگی کردن سالمندان عزیز، اظهار کرد: یکی از گزینه هایی که خانواده سالمندان خود را به مرکز بهزیستی می سپارند، شاغل بودن زنان و مردانی است که با سالمندان زندگی می کنند.
محمدی یکی از برنامه های مهم بهزیستی را پیشگیری از معلولیت های دوره سالمندی عنوان کرد وامیدوار وار بود به سمتی پیش برویم که سالمندان با آسودگی خاطر در کنار خانواده ها زندگی کنند و کمتر آسیب ببینند.
مدیر کل بهزیستی استان با اشاره به پنج مرکز شبانه روزی و هفت مرکز روزانه برای خدمت به سالمندان در استان، افزود: مرکز نگهداری شبانه روزی سالمندان در شهرستان های سرپل ذهاب، اسلام آباد و جوانرود فعال می باشد و هفت مرکز روزانه نیز در حال اجرا می باشد.
هشتم مهر ماه روز جهانی ناشنوایان
محمدی یکی از معلولیتهایی که آمار بالایی دارد را معلولیت ناشنوایی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر هفت هزار و ۷۷۵ ناشنوا در استان داریم، این عزیزان از نظر توانایی با سایر افراد مشکل خاصی ندارند و معلولیتشان باعث محدودیت برایشان نمی شود، و انتظار دارند مانند یک فرد سالم دارای شغل و دیگر امکانات رفاهی باشند.
این مسوول با اشاره به اینکه ۱۵ دستگاه فعال شنوایی سنجی در بیمارستان هایی که خدمات زایمان از خانواده هایی که دارای سابقه ناشنوایی در فامیلی هستند خواست، قبل از ازدواج و بارداری اقدام به مشاوره ژنتیک کنند،تا اقدامات لازم برای پیشگیری از ناشنوایی بشود.
محمدی در ادامه گفت: از بدو تولد در بیمارستان هایی که زایمان انجام می دهند، غربالگری ناشنوایی انجام می شود، تا اگر نوزادی با مشکل روبرو شوداقدامات لازم انجام شود.
محمدی از ۱۵ دستگاه غربالگری شنوایی در بیمارستان هایی که خدمات زایمان انجام می دهند خبر داد و افزود: همه زایشگاه ها دستگاه غربالگری شنوایی را دارند.
مدیر کل بهزیستی استان، ناشنوایی را به چهار قسمت خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید عنوان کرد و افزود: اگر ناشنوایی به موقع تشخیص داده شود در گفتار فرد ناشنوا بسیار موثر است./ رحمانی
معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمانشاه؛
طی کردن دوران خوب سالمندی هدف ماست/ کرمانشاه رتبه هشت بین سالمندان را دارد.
نشست خبری معاون توانبخشی بهزیستی کرمانشاه که با حضور مدیر کل بهزیستی استان روز چهارشنبه ششم مهر ماه به مناسبت هفته تکریم از سالمندان و هفته ناشنوایان در سالن جلسات اداره کل بهزیستی استان برگزار شد، دکتر نیلوفر اختیاری از مرکز توانبخشی نغمه خبر داد، که از سال ۱۳۹۸فعالیت خود را در خصوص کاشت حلزون در کرمانشاه با موفقیت انجام داده خبر داد.
دکتر اختیاری با اشاره به اینکه سه مرکز تیم سیار، مرکز شبانه روزی و حضور ۱۲۴۵ نفر ساکن در مرکز بهزیستی، هدف خدمت به سالمندان را گذراندن دوران سالمندی خوب عنوان کردو افزود: دوران سالمندی به سه قسمت سالمندی جوان« بین ۶۰ تا ۷۵ سال»، سالمندی میانه « بین ۷۵ تا ۹۰سال»، و سالمندی پیر را «بین ۹۰ سال به بالا» عنوان کرد.
اختیاری با اشاره به اینکه پیرترین استان کشور گیلان و جوانترین استان سیستان و بلوچستان می باشد، از خدمات رسانی به ۲۴ هزار و۲۲۴ سالمند در هفت مرکز روزانه و پنج مرکز شبانه روزی خبر داد و افزود: یک خانه حمایتی و سه گروه ویزیت در منزل خدمات رسانی به سالمندان را انجام می دهند./ رحمانی
دیدگاه