شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21800 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

آماده باش ۶۵۰ نیروی شهرداری کرمانشاه در بارندگی امروز صدور هشدار زرد هواشناسی درپی بارش باران وبرف در استان کرمانشاه بارش برف در مناطق سردسیر کرمانشاه آغاز شد همه جاده‌های کرمانشاه باز است خانه‌ مسافرهای کرمانشاه سامان‌دهی می‌شوند نارضایتی تجار و بازرگانان از نابسامانی وضعیت مرز رسمی پرویزخان رکود معاملات خودرو در بازار کرمانشاه آجیل شب یلدا در بازار کرمانشاه چند؟ محور هلشی به سرفیروزآباد پرتلفات‌ترین جاده فرعی کشور است با مدیریت «کارتابلی» به جایی نمی‌رسیم/ باید بین مردم برویم داغ گرانی بر سفره یلدای مردم/ حذف آجیل و شیرینی از تنقلات آمادگی کامل شهرداری جهت سرما و بارش فصل زمستان تاکید استاندار بر حل مشکل برق ‌و گاز پتروشیمی کرمانشاه استاندار کرمانشاه: راه‌آهن کرمانشاه-خسروی باید با سرعت بیشتری تکمیل شود نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی نارضایتی مردم اورامانات از طرح گرمسیری؛ توسعه کرمانشاه از مسیر تغییر می‌گذرد قدیمی‌ترین مدرسه گیلانغرب ثبت ملی می‌شود نگرانی ها از‌کاهش اهداکنندگان خون در کرمانشاه/در شاید برای تامین خون دچار مشکل شویم فریب تبلیغات تورهای شب یلدایی را نخورید تداوم جبهه هوای سرد تا روز سه شنبه؛ ثبت دمای زیر صفر در ۱۹ منطقه کرمانشاه نمایندگان مجلس حق دخالت در انتخاب استاندار یا سایر مدیران کل را ندارند!/قانون عفاف و حجاب نیاز به بازنگری دارد

این علائم مرگبار را جدی بگیرید!
21 مهر 1401 - 10:50
شناسه : 280936
7
فوق تخصص آسم و آلرژی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-دکتر حمیدرضا مرتضوی به مناسبت روز جهانی سِل (۲۱ مهر)، از این بیماری به عنوان یک بیماری عفونی یاد کرد و افزود: عفونت ناشی از بیماری “سل” می تواند همه ارگان های بدن را درگیر کند، اما شایعترین آن درگیری ریه یا همان “سِل ریوی” است/نوع بیماری سل بسته به اینکه کدام ارگان بدن را درگیر کند متفاوت است. به عنوان مثال اگر درگیری در ناحیه استخوان باشد “سل استخوان” و اگر سیستم عصبی را درگیر کند، مننژیت سِلی نام دارد/ به هرحال در میان انواع سل، سل ریوی بیش از همه شایع است، چرا که با ورود باکتری سل از طریق سیستم تنفسی به بدن، این ریه ها هستند که به عنوان اولین ارگان درگیر می شوند/این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: باکتری سل از طریق تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و برای انتقال آن نیاز است افراد مدت طولانی در کنار فرد بیمار بمانند، بنابراین اعضای خانواده بیمار بیش از سایر افراد درمعرض خطر ابتلا هستند و اینطور نیست که یک بیمار مبتلا به سل در جامعه تردد کرده و بتواند این بیماری را به سایر افراد منتقل کند/ این بیماری عمدتا در مناطقی که از سطح بهداشت پایین برخوردار باشند  و نیز در مناطق با رطوبت بالا بیشتر دیده می شود/علائم اولیه این بیماری شامل خستگی و بی حالی، سرفه، کاهش وزن، تولید خلط، تب های طولانی مدت و تعریق است و همین گستردگی علائم و مشابهت آن با سایر بیماریهای تنفسی موجب شده احتمال مشکوک شدن افراد به بیماری سل کم باشد و نتوان آن را به سرعت تشخیص داد/ از طرفی این علائم مختلف موجب شده افراد به پزشکان متعدد مراجعه کرده و نتوانند به موقع بیماری را تشخیص دهند.

پ
پ

یک فوق تخصص آسم و آلرژی با تاکید بر لزوم تشخیص زودهنگام بیماری “سل” گفت: هرگونه عدم درمان به موقع و بی توجهی نسبت به علائم این بیماری می‌تواند خطرساز شده و در نهایت مرگ بیماران را رقم بزند.

دکتر حمیدرضا مرتضوی به مناسبت روز جهانی سِل (۲۱ مهر)، از این بیماری به عنوان یک بیماری عفونی یاد کرد و افزود: عفونت ناشی از بیماری “سل” می تواند همه ارگان های بدن را درگیر کند، اما شایعترین آن درگیری ریه یا همان “سِل ریوی” است.

وی افزود: نوع بیماری سل بسته به اینکه کدام ارگان بدن را درگیر کند متفاوت است. به عنوان مثال اگر درگیری در ناحیه استخوان باشد “سل استخوان” و اگر سیستم عصبی را درگیر کند، مننژیت سِلی نام دارد.

مرتضوی گفت: به هرحال در میان انواع سل، سل ریوی بیش از همه شایع است، چرا که با ورود باکتری سل از طریق سیستم تنفسی به بدن، این ریه ها هستند که به عنوان اولین ارگان درگیر می شوند.

این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: باکتری سل از طریق تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و برای انتقال آن نیاز است افراد مدت طولانی در کنار فرد بیمار بمانند، بنابراین اعضای خانواده بیمار بیش از سایر افراد درمعرض خطر ابتلا هستند و اینطور نیست که یک بیمار مبتلا به سل در جامعه تردد کرده و بتواند این بیماری را به سایر افراد منتقل کند.

مرتضوی در خصوص علت ابتلا به سل نیز گفت: این بیماری عمدتا در مناطقی که از سطح بهداشت پایین برخوردار باشند  و نیز در مناطق با رطوبت بالا بیشتر دیده می شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تشخیص سل عمدتا به سختی صورت می گیرد، گفت: علائم اولیه این بیماری شامل خستگی و بی حالی، سرفه، کاهش وزن، تولید خلط، تب های طولانی مدت و تعریق است و همین گستردگی علائم و مشابهت آن با سایر بیماریهای تنفسی موجب شده احتمال مشکوک شدن افراد به بیماری سل کم باشد و نتوان آن را به سرعت تشخیص داد.

وی افزود: از طرفی این علائم مختلف موجب شده افراد به پزشکان متعدد مراجعه کرده و نتوانند به موقع بیماری را تشخیص دهند.

مرتضوی با بیان اینکه با پیشرفت بیماری درگیری ریوی هم بیشتر می شود، گفت: در صورت عدم درمان به موقع و بی توجهی افراد، عفونت می تواند ارگان های بسیاری را درگیر کرده و درنهایت موجب مرگ افراد شود. در همین راستا افراد باید نسبت به علائم اولیه بیماری هوشیار بوده و در صورتی که بدون علت خاصی این علائم را داشته و یا سرفه های طولانی مدت (بیش از یک ماه) دارند، حتما باید به پزشک مراجعه کرده و از نظر ابتلا به بیماری سل بررسی های لازم را انجام دهند.

این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: در حال حاضر درمان های خوبی برای بیماری سل وجود دارد، اما این درمان ها طولانی مدت است و فرد بیمار برای درمان باید صبوری کند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: همچنین بسته به محل درگیری عفونت(ریه، سیستم عصبی، استخوان و …) نوع دارو و مدت درمان هم متفاوت است.

وی افزود: در این بین موارد نادری هم هستند که دیر به درمان پاسخ می دهند و از آنها به عنوان “سل مقاوم به درمان” یاد می شود.

انتهای پیام

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.