از تلاش برای توافق با مالک بیمارستان تاریخی مسیح به منظور خروج این بنا از شرایط نامساعد فعلی آن خبر داد.
محمدرضا سهیلی، بااشاره به شرایط نامساعد بنای تاریخی بیمارستان مسیح کرمانشاه، اظهار کرد: این بیمارستان یک بار در سالهای گذشته به ثبت ملی رسید و پس از شکایت مالک از فهرست آثار تاریخی خارج شد و با توجه به ارزشمندی بنا یک بار دیگر در سالهای اخیر به ثبت ملی رسید.
وی تصریح کرد: در چندسال اخیر این بنا به دلیل آتش سوزی، سیل و سرقت دچار آسیب های زیادی شده، بنابراین در حال رایزنی با مالک آن برای خروج بنا از این شرایط هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه این رایزنی ها تاکنون به نتیجه نرسیده، گفت: امیدواریم با حصول توافق با مالک بنا بصورت مشارکتی بتوانیم بیمارستان مسیح را به چرخه و هویت اصلی آن برگردانیم.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که مالک موافقت کند، با مشارکت او و تسهیلاتی که ما به او خواهیم داد، این بنا به صورت اضطراری مرمت خواهد شد و پس از آن می توان در مورد کاربری مناسب و نزدیک به گردشگری که هویت تاریخی آن را هم حفظ کند، مانند موزه سلامت، اقدام کنیم.
بیمارستان تاریخی مسیح (مرادیان) واقع در محله قدیمی شریعتی شهر کرمانشاه، دومین بیمارستان ایران است که حدود ۲۰۰ سال پیش توسط مسیونرهای آمریکایی ساخته شد.
سهیلی در ادامه با بیان اینکه امروزه در بسیاری از استان های کشور همچون یزد از بناهای تاریخی استفاده اقتصادی می برند، گفت: متاسفانه هنوز در کرمانشاه این مسئله که می توان از بناهای تاریخی درآمدزایی کرد، جا نیفتاده و بهره چندانی از آن نبرده ایم.
وی به علاقمندی گردشگران خارجی به دیدن بناهای تاریخی در ایران اشاره کرد و گفت: بافت ها و بناهای تاریخی می توانند برای هر منطقه ای درآمدزا باشند و براین اساس در سالهای گذشته برخی از استان های کشور به این سمت رفته اند و درآمدهای خوبی هم از این راه دارند، بنابراین ضروری است که شهرداری و راه شهرسازی هم در کرمانشاه در این زمینه ورود کنند و با تعامل و همراهی با میراث فرهنگی در این زمینه گام بردارند.
وی به وجود ۱۱۴ خانه تاریخی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: هرچند که تعدادی از خانه های تاریخی در سالهای گذشته تخریب شده اند، اما در حال دسته بندی سایر بناهای تاریخی هستیم تا مشخص شود که کدام یک قابلیت سرمایه گذاری و درآمدزایی دارند/ایسنا
دیدگاه