شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21942 تعداد نوشته های امروز : 3×

آخرین خبرها

توصیه‌های پلیس‌راه کرمانشاه برای تردد ماشین‌های کشاورزی کرمانشاه الگوی مناسبی برای کشور در اجرای پروژه فیبر نوری است مسابقات آدینه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد

لزوم بازنگری  قوانین با تحولات اجتماعی
08 آبان 1401 - 10:47
شناسه : 281172
4
اوضاع نابسامان اقتصادی عرصه را هر روز بر جامعه تنگ‌تر می‌کند. طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-مردمی که با دغدغه نان زندگی را سپری می‌کنند و گاهی حتی  از حداقل رفاه اجتماعی هم  برخوردار نیستند؛ هر روز دامنه مشکلاتشان وسیع‌تر می‌شود/بی شک نبود انگیزه برای  زندگی، کار، تشکیل خانواده و فرزندآوری در دراز مدت عواقب بسیار نامطلوبی را به جامعه تحمیل خواهد کرد. با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت میانسالی رفته لزوم توجه بیشتر مسئولین برای رفع مشکلات اقتصادی پررنگ‌تر می‌شود/کرمانشاه که از لحاظ بیکاری و اعتیاد در رتبه های اول کشوری ایستاده است؛ به مراتب شرایط نامطلوب‌تری در سطح کشور دارد/از یک طرف سیر نزولی آمار ازدواج و سیر صعودی آمار طلاق و از طرف دیگر فقر فرهنگی جامعه مشکلات فراوانی را با خود به همراه آورده است. این مشکلات در یک شب به وجود نیامده‌ که  یک شب هم از میان بروند.

پ
پ

دریافتی‌ها و هزینه‌ها هیچ سنخیتی با هم ندارند. تورم انگیزه جوانان را برای تشکیل خانواده بسیار کمرنگ کرده است. زوج‌های جوان اغلب به داشتن یک فرزند اکتفا می‌کنند و حتی گاهی از این نعمت به خاطر شرایط ناکافی برای تامین هزینه خانواده چشم می پوشند. ازدواج‌ها پیوندهای سستی هستند که هر آن احتمال گسستن دارند و این در حالی است که مسئولین تبلیغات وسیعی را برای ازدیاد جمعیت آغاز کردند.

سیاست دولت  تشویق به فرزند آوری است و صد البته با امکانات ناچیز کوتاه مدت و موقتی نمی توان مردم را تشویق به ازدواج و فرزندآوری کرد.

تشویق به ازدواج و فرزند آوری بدون شک نیاز  به زیرساخت هایی دارد. در کشورهای دیگر اول زیرساخت‌ها را به لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فراهم کرده و بعد با ارائه خدمات ویژه به خانواده‌ها آن هم به صورت رایگان و دراز مدت  مردم را به فرزند آوری دعوت می کنند.

دکتر «علیرضا قاسمی» استاد جامعه شناس کرمانشاهی می‌گوید:  حل این مشکلات نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و مداوم برای تغییر و تحول زیرساختی و اساسی از طرف مسئولان دارد.

وی می‌افزاید: آموزش مهارت‌های فردی و اجتماعی را باید از مدارس آغاز کرد. مهارت‌های زندگی باید در رفتار و اخلاق  قشر جوان جامعه نهادینه شود. علاوه بر تحصیل، آشنایی با حقوق اجتماعی و قوانین مدنی زمینه را برای  کسب مهارت های زندگی فراهم می‌آورد. بلوغ فکری و عاطفی افراد جامعه با خود پیشرفت فرهنگی را به همراه دارد .

قاسمی در ادامه می‌گوید: طلاق بیشتر در پنج سال اول زندگی مشترک رخ می‌دهد.

پس برای علاج این واقعه، باید قبل از وقوع به‌فکر چاره بود. باید تمهیداتی اندیشیده شود که زوجین با استفاده از مراکز مشاوره آمادگی لازم برای پذیرش مشکلات و نحوه مقابله با آنها را بیاموزند. بویژه در پنج سال اول زندگی در کنار آنها برای حل مشکلات شان حضور داشته باشند و با ارائه راهکارهایی برای حل و فصل مسائل خانوادگی به آنها کمک کنند.

وی با اشاره به علت و علل جدایی زود هنگام زوجین،  اضافه می کند: این موضوع ارتباط تنگاتنگی با نداشتن آشنایی با مهارتهای زناشویی، دخالت خانواده ها، بیکاری، اعتیاد ، مشکلات اقتصادی و نداشتن بلوغ عاطفی طرفین دارد.

وی تصریح می‌کند:  کوتاه بودن دوران نامزدی و نداشتن شناخت کافی طرفین از همدیگر، یکی از بزرگ‌ترین دلایل طلاق‌های زود هنگام است.  جوانان باید بدانند که ازدواج پیوند دو نفر نیست بلکه این امر پیوندی بین دو خانواده با وجود اختلاف‌های فرهنگی ، آداب و رسوم متفاوت،تفاوت تربیتی و اخلاقی است.

همچنین تفاوت‌های فردی و اجتماعی صورت می‌گیرد.

برای پیشگیری از مشکلات پس از ازدواج باید مدت زمان طولانی برای شناخت و هماهنگی طرفین و به تعامل و تفاهم رسیدن آنها در نظر گرفته شود .

وی ادامه می دهد: ۲۴ مرکز مشاوره با نظارت سازمان بهزیستی در سطح شهر کرمانشاه برای راهنمایی و مشاوره زوج‌های جوان  وجود دارد.

این جامعه شناس تاکید می کند: بهتر است زوج‌های جوان به جای مطرح کردن مشکلات با خانواده هایشان از مشاوران کمک بگیرند.

دکتر قاسمی با اشاره به رواج کودک همسری در استان، بیان می کند :

ازدواج در سنین پایین، به خاطر نداشتن بلوغ عاطفی و فکری منجر به شکست خواهد شد و کودک همسری لطمه‌ای غیرقابل جبرانی را با خود به همراه دارد.

دختری که هنوز با عروسک بازی می کند،درک درستی از زندگی مشترک ندارد و نمی تواند خود را با شرایط زندگی جدید وفق بدهد.

بنابراین این وقت آن رسیده که قوانین بروز رسانی شوند. جامعه‌ای که در حال گذار است نمی تواند برای زندگی مدرن، قوانین کهن داشته باشد.
تاکید روانپزشکان در مورد زمان مناسب بچه دار شدن برای زوج‌ها رسیدن به بلوغ فکری و عاطفی و مسئولیت‌پذیری  است.  بهترین زمان برای بچه دار شدن زمانی است که ثبات نسبی در خانواده حاکم  و از رفاه نسبی برخوردار باشند.

«بهروز اویسی» کارشناس آمار و اطلاعات اداره‌کل ثبت احوال استان کرمانشاه با اشاره به اینکه آمار ازدواج در پنج ماهه اول سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته روند کاهشی داشته، می گوید: روند طلاق در سال‌جاری در مقایسه با سال  گذشته روند.

رو به افزایش داشته است. سال  گذشته ۱۸ هزار و ۴۰  طلاق در پنج ماهه اول به ثبت رسیده است این در حالی است که  آمار طلاق در سال‌جاری  به ۱۹ هزار و ۵۵ فقره افزایش یافته‌است .

وی خاطر نشان می‌کند:  میانگین عمر زندگی مشترک نیز در سال گذشته بین زوجین کرمانشاهی ۹/۴ (ماه)  بوده که در سال‌جاری به ۹/۲ رسیده است و این نشان دهنده کاهش  عمر زندگی مشترک نسبت به سال پیش است.

وی میانگین سن ازدواج در مردان کرمانشاهی کاهشی می داند و می‌افزاید: سال گذشته میانگین سن ازدواج در مردان  ۳۱/۵ بوده که این عدد به ۳۰ سال در ۱۴۰۱ رسیده است. همچنین این روند در زنان نیز از ۲۶/۷ با روند کاهشی به ۲۶ سال رسیده است .

اویسی درباره روند افزایشی ولادت ها در استان کرمانشاه نیز ادامه می دهد: در پنج ماهه اول سال گذشته ۹ هزار و ۸۲۳ نفر متولد شده اند که این در مدت مشابه امسال با سیر صعودی روبرو بوده است. در پنج ماهه اول سال ۱۴۰۱  در استان کرمانشاه هزار و ۹۵ نوزاد متولد شده اند.

بی تردید باید مسئولان به نسبت افزایش جمعیت باید برنامه ریزی مناسب داشته و با ارائه راهکارهای حمایتی مناسب، گامهای موثری برای ثبات و دوام زندگی مشترک و تقویت ارکان خانواده بردارند.

همچنین جوانان با درک و درایت بیشتری به حل اختلافات خانوادگی بپردازند.

فرحناز متعالی_ خبرنگارطلوع

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.