طبق آزمایشاتی که توسط وزارت بهداشت انجام شده ۳ مورد از زیر سویه های کرونا وارد کشور شده است و بر اساس پیش بینی های انجام شده ابتلا به این ویروس بهمن ماه امسال در استان کرمانشاه به اوج خود میرسد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت :چندین ماه است که سویه های جدیدی از ویروس کرونا در کشورهای مختلف همچون کشورهای اروپایی شیوع و در برخی از کشورها همچون چین و ژاپن به اوج خود رسیده و آمار مرگ و میر در یک ماه اخیر افزایش یافته است.
قباد محمدی گفت :در استان کرمانشاه تعداد بیماران کرونایی در حال بستری شده در حال افزایش و نسبت به ماه گذشته تعداد مبتلایان بیشتر شده است.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید انجام واکسیناسیون را جدی بگیرند، تصریح کرد: طبق پیش بینیها سویه جدید کرونا بهمن ماه به اوج خود میرسد و اکنون فرصت مناسبی است که مردم واکسن خود را تزریق کنند .
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود : واکسن کرونا به تعداد و اندازه کافی در مراکز بهداشتی استان موجود است و تمام افراد به ویژه اشخاصی که بیماری های زمینه ای همچون دیابت ،سرطان و یا مبتلا به ضعف سیستم ایمنی هستند باید موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند.
وی تصریح کرد: مشخص شده که واکسن های ایرانی کارایی خوبی و حداقل عوارض را خواهند داشت.
محمدی گفت: در دنیا ثابت شده که تنها راه کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا انجام واکسیناسیون است البته در یکی دو هفته آینده هم شهروندان کرمانشاه علاوه بر اهتمام ویژه نسبت به واکسیناسیون باید پروتکل های بهداشتی را رعایت و انجام آن را تشدید کنند و اگر مردم موضوع را جدی نگیرند در پیک پیش رو شاهد تلفات انسانی خواهیم بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: از ابتدای واکسیناسیون تاکنون ۸۸ درصد از مردم استان در رده سنی ۵ سال و بالاتر، دوز اول واکسن را تزریق کرده اند.
۷۹ درصد نیز دوز دوم را دریافت کرده اند و البته در دوز سوم که مختص گروه سنی ۱۸ سال به بالا است تنها ۴۹ درصد مردم استان واکسینه شده اند. درصد دریافت دوز چهارم واکسن ۲/۳ دهم درصد که بسیار کم است .
وی بیان کرد: هر فردی که ۶ماه از دریافت دوز آخرش گذشته، میتواند دوز یادآور را تزریق کند و توصیه ما به همشهریان کرمانشاهی در این روزها برای دریافت دوز یاد آور اقدام کنند.
محمدی گفت :چهار واکسن ایرانی در تمام مراکز استان موجود و در برخی دیگر از مراکز هم واکسن سینوفارم وجود دارد.
آماده باش بیمارستان های استان برای ورود به پیک جدید کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: با توجه به نزدیک شدن به پیک جدید کرونا تمام بیمارستانهای استان در حالت آماده باش هستند.
هر بیمارستان ده تخت برای مبتلایان به کرونا در نظر گرفته و در حال آماده سازی و یا تعمیر اکسیژن سازها هستند.
محمدی ادامه داد: دارو به اندازه کافی موجود است و پیش بینی های دارویی و وجود سرم برای همه بیمارستانها انجام شده که با مشکلی مواجه نشویم.
وی تصریح کرد: در سه ماهه اخیر شاهد پیک بسیار شدید آنفولانزا در کشور و استان بودیم به گونه ای که تمام تخت های اطفال استان پر شد و در مواردی نیز از تخت خالی بیمارستان های دیگر استفاده کردیم.
وی افزود: این پیک آنفولانزا موجب شد کمبود آنتی بیوتیک و سرم پیش بیاید که در حال حاضر این کمبودها رفع شده و توزیع آنتی بیوتیک و سرم حالت طبیعی دارد. چنانچه یک آنتی بیوتیکی هم موجود نباشد موارد مشابه دیگر برای جایگزینی وجود دارد .
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در حال حاضر برای صد قلم دارو در استان و کشور کمبود وجود دارد. داروهای مغز و اعصاب، داروهای بیهوشی و شیمی درمانی که البته برای این داروها جایگزین وجود دارد.
تمام پروژه های مصوب سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه در حوزه سلامت فعال است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به برخی پروژه های مصوب سفر ریاست جمهوری به استان، گفت : کرمانشاه در حوزه سلامت مصوبات بسیار خوبی در سفر رییس جمهور داشت و پس از سفر تمام پروژه ها فعال شدند.
این پروژه ها بصورت مداوم در حال رصد هستند.
محمدی افزود: از جمله این مصوبات، ۱۰۶ خانه بهداشت است که در مناطق محروم و حاشیه نشین شهر و یا مناطق روستایی در حال ساخت است.
وی گفت: تکمیل و ساخت بیمارستان شهرستان ثلاث باباجانی از دیگر مصوبات سفر ریاست جمهوری بود که پروژه فعال و پیمانکار در حال کار و اوایل سال آینده افتتاح میشود .
محمدی تصریح کرد: بیماران دیالیزی شهرستان ثلاث برای درمان مجبور به حضور در شهرستان جوانرود بودند که با اقدامات انجام شده برای این بیماران دستگاه دیالیز در شهرستان ثلاث باباجانی قرار داده شد و پزشک متخصص هم در آنجا مستقر و در واقع بخش دیالیز بیمارستان این شهر راهاندازی شد.
محمدی گفت: بیمارستان رادیو تراپی و شیمی درمانی که بزرگترین و مجهزترین بیمارستان کشور است از دیگر مصوبات سفر ریاست جمهوری است که تا پایان امسال کارهای عمرانی آن انجام و سال آینده تجهیز میشود. قرار است دستگاه های مختلفی همچون رادیو تراپی در آن نصب شود .
وی افزود : تکمیل دانشگاه دندان پزشکی از دیگر مصوبات سفر رییس جمهور است که تلاشیم تا مهر ماه سال آینده تکمیل و دانشجو بپذیرد.
دانشکده پزشکی نیز با ۲۲ هزار و پانصد متر مربع و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از دیگر مصوبات سفر است که پیمانکار آن در حال تکمیل پروژه است .
تکمیل اورژانس بیمارستان های امام خمینی و طالقانی کرمانشاه و بیمارستان اسلام آباد غرب از دیگر پروژه های در دست اجراست و پروژه های بیمارستانی شهرستان های روانسر و دالاهو هم در دست اجراست.
کرمانشاه ظرفیت های خوبی در حوزه توریست درمانی دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در کرمانشاه بخش های خوبی برای بیماران بین الملل تحت عنوان بخش VIP فراهم شده است .
به عنوان نمونه بخش VIPبیمارستان امام رضا تکمیل شده و در مرحله تجهیز امکانات است که به زودی افتتاح میشود .
محمدی با اشاره به اینکه تمام تخصص های پزشکی در استان کر مانشاه وجود دارد، تصریح کرد: در ایام کرونا موضوع بیماران بین الملل در استان کمتر شده بود اما بعد وضعیت بهتر شد اما تنها دغدغه این حوزه مشکلات قانونی در حوزه پرداخت به پزشکان است .
وی گفت: پرداختی پزشکان بخش دولتی مشمول سقف کارانه و پلکان قرار گرفته و پزشکان کسوراتی دارند که امیدواریم مشکل حل شود چرا که دریافتی پزشک حقوق نیست بلکه عملکرد او میباشد. زمانی که دریافتی پزشک سقف مشخصی داشته باشد پزشک تمایل به انجام عمل جراحی ندارد که این به ضرر بیمار است و در نهایت همان بیمار هم به بخش خصوصی جذب و متحمل هزینه بیشتری میشود.
محمدی بیان داشت :موضوع دیگر که میتواند به رونق توریسم درمانی کمک کند وجود پرواز از فرودگاه کرمانشاه به نقاطی همچون عراق است که این موضوع می تواند به رونق توریسم درمانی استان کرمانشاه کمک ویژه ای کند./سمیه دار درفشی خبر نگار
دیدگاه