پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21830 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

تغییر نام خیابان بیستون منتفی است نشست روسای شوراها به تقویت حکمرانی شهری کمک می‌کند برف و باران استان کرمانشاه را فرا می‌گیرد چرا محور گردشگری زمستانی کرمانشاه شکل نمی‌گیرد؟ تاکید بر گذر از حکمرانی دولتی به حکمروایی شهری در مدیریت شهرها ۶ فایده مهم ویتامین E برای مردان پیگیری مطالبات مردمی کرمانشاهیان در سامانه «سو» آقای استاندار، فکری به حال صنعت ویران کرمانشاه بکنید/ لزوم ورود مدیران تازه‌‌نفس به بخش صنعت صافکاری با دستان ظریف زنانه!/آرزو ثابت کرد که زنان در هیچ حرفه ای کم از مردها ندارند سهل‌انگاری مسئولین در مبارزه با مواد مخدر به هیچ‌وجه قابل قبول نیست حضور شهردار و رئیس شورای شهر کرمانشاه در اجلاس مجمع مشورتی شهرهای کشور در رشت موافقت شورای شهر کرمانشاه با کلیات طرح مجتمع تجاری و خدماتی ارغوان توافق استاندار و بانک شهر برای تکمیل طرح‌های شهرداری کرمانشاه و منطقه آزاد قصرشیرین کرمانشاه آماده بارش برف و باران پس از کاهش مه بازداشت ۴ متهم مالی در مرز پرویزخان سرمای هوا به تنهایی دلیلی برای تعطیلی ادارات و مدارس کرمانشاه نیست ظرفیت پذیرش ۲۵۰کارتن‌خواب در گرمخانه های کرمانشاه/ تعداد معتادمتجاهر در کدام شهرستان کرمانشاه اندک است؟ کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی هزینه سفر به عتبات عالیات/ تمام اعزام‌ها از مرز خسروی انجام می‌شود اختلاف ۲۶ درجه‌ای سردترین و گرم‌ترین نقاط کرمانشاه کاری که نباید هنگام رانندگی در مه انجام داد

“تجارت” پیشرانِ اقتصاد کرمانشاه است/ گردشگری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در سال برای کرمانشاه درآمد دارد
11 اسفند 1401 - 10:37
شناسه : 285726
8
دل انگیزان: طلوع‌‌کرمانشاه : یک پزوهشگر مسائل اقتصادی در کرمانشاه گفت: بخش تجارت موتور محرکه و پیشران اقتصادی کرمانشاه است که می‌تواند سایر بخش‌ها را نیز وادار به حرکت کند./ توسعه تجارت استان و استفاده از ظرفیت‌های این بخش ملزوماتی نیاز دارد./ در مرحله اول باید برای خرید محصولات تولید استان متقاضی پیدا کنیم که این کار از طریق برپایی نمایشگاه‌های معرفی توانمندی‌های استان در شهرها و کشورهای همسایه، تبادل هیات‌های تجاری و ... میسر خواهد شد./ با توجه به شرایط کنونی که حضور در نمایشگاه‌ها هزینه قابل توجهی دارد، لازم است دولت یارانه حمایتی برای نمایشگاه‌ها بپردازد که البته در نهایت با فروش بیشتر بنگاه‌های اقتصادی و اخذ مالیات از آنها، این پول به دولت برخواهد گشت./ همچنین حوزه گردشگری در بهترین حالت در سال چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای کرمانشاه درآمدزایی دارد که به تنهایی برای کمک به اقتصاد استان کافی نیست.
منبع : ایسنا
پ
پ

 دکتر سهراب دل‌انگیزان با اشاره به مهمترین ظرفیتی که می‌تواند موتور محرکه توسعه اقتصادی کرمانشاه باشد، افزود: برای این امر باید به سند آمایش استان توجه کنیم که با همه نقدهایی که به آن وارد است، اما ظرفیت‌های استان را در هر بخش به طور کامل و با دید کارشناسی مشخص کرده است.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن مجموع جوانب، این ظرفیت در بخش تجارت وجود دارد که پیشران اقتصاد استان باشد و اگر توسعه یابد سایر حوزه‌ها را نیز رونق می‌دهد.

وی ظرفیت بالقوه تولید ناخالص داخلی در استان کرمانشاه را چیزی حدود هفت میلیارد دلار برآورد کرد که در وضعیت کنونی نزدیک به پنج میلیارد دلار آن بالفعل است و گفت: بخش تجارت می‌تواند این فاصله دو میلیارد دلاری که به نرخ امروز دلار معادل حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد را آشکارسازی کند که رقم بسیار بزرگی است.

این کارشناس مسائل اقتصادی از مزیت‌های شکوفایی بخش تجارت نیز یاد کرد که علاوه بر کمک به فروش کالا و خدمات بنگاه‌های اقتصادی و ایجاد رونق در بخش صنعت، به توسعه گردشگری نیز کمک خواهد کرد، زیرا هر تاجر خود یک گردشگر محسوب شده و نیازمند دریافت انواع خدمات است. همچنین توسعه تجارت با اتکا به بازاریابی داخلی و خارجی به کمک بخش کشاورزی نیز خواهد آمد.

دل‌انگیزان با بیان اینکه توسعه تجارت استان و استفاده از ظرفیت‌های این بخش ملزوماتی نیاز دارد، اظهار کرد: در مرحله اول باید برای خرید محصولات تولید استان متقاضی پیدا کنیم که این کار از طریق برپایی نمایشگاه‌های معرفی توانمندی‌های استان در شهرها و کشورهای همسایه، تبادل هیات‌های تجاری و … میسر خواهد شد.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی که حضور در نمایشگاه‌ها هزینه قابل توجهی دارد، لازم است دولت یارانه حمایتی برای نمایشگاه‌ها بپردازد که البته در نهایت با فروش بیشتر بنگاه‌های اقتصادی و اخذ مالیات از آنها، این پول به دولت برخواهد گشت.

گردشگری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در سال برای کرمانشاه درآمد دارد

این پژوهشگر اقتصادی درباره اینکه آیا بخش گردشگری هم می‌تواند یکی از  پیشران‌های اقتصاد استان باشد نیز عنوان کرد: انتخاب این بخش اگرچه به عنوان موتور محرکه اقتصاد چندان کارشناسی نیست، اما می‌تواند در کنار سایر بخش‌ها مورد توجه باشد، زیرا اگر بخواهیم حتی به آمار و ارقام هم استناد کنیم حوزه گردشگری در بهترین حالت در سال چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای کرمانشاه درآمدزایی دارد که به تنهایی برای کمک به اقتصاد استان کافی نیست.

وی  حداکثر ظرفیت اقامتی کنونی در استان کرمانشاه با احتساب هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، مهمانسرای دستگاه‌ها و… را  حدود شش هزار تخت برآورد کرد و افزود: اگر بخواهیم ظرفیت پذیرش بیشتری برای گردشگر ایجاد کنیم، نیازمند سرمایه‌گذاری بسیار زیادی خواهیم بود.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، اینکه بخواهیم یکباره ظرفیت اسکان استان را بیشتر کنیم کاری دشوار و زمان‌بر است و سرمایه‌گذاری بسیار زیادی نیاز دارد، زیرا ساخت هتل و اقامتگاه‌ها شرایط و استانداردهای خاص خود را دارد.

دل‌انگیزان تاکید کرد: از سوی دیگر میزان هزینه کرد یک گردشگر در استان به ازای هر شب اقامت نیز خیلی چشمگیر نیست.

وی نکته دیگری که در زمینه گردشگری وجود را فصلی بودن آن دانست که بخش عمده گردشگرپذیری معمولا در دو فصل بهار و تابستان رخ می‌دهد و عنوان کرد: حوزه‌ای که به عنوان پیشران اقتصادی مطرح می‌شود باید در تمام فصول سال رونق داشته باشد.

دل انگیزان یکی دیگر از مواردی که در حوزه گردشگری نیازمند توجه است را توزیع مناسب مکانی گردشگران اعلام کرد و گفت: اکنون در بخش توزیع مناسب گردشگر در مسیرها و نقاط مختلف استان و ماندگار کردن آنها نقاط ضعفی داریم که باعث می‌شود همه گردشگران به یک منطقه استان مانند روستاهای اورامانات سرازیر شوند و این مناطق قفل شود و از سوی دیگر حضور گردشگران را در سایر نقاط استان از جمله مناطقی مانند صحنه، سنقر، کرندغرب، قصرشیرین، کنگاور و … کمتر داریم.

وی اضافه کرد: به علاوه رونق گردشگری نیازمند رویدادسازی و برپایی جشنواره‌های محلی و بومی است که در این بخش هم جای کار بیشتری وجود دارد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.