دوشنبه, ۷ آبان , ۱۴۰۳ Monday, 28 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21573 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

خواب زمستانی نمایندگان کرمانشاه، هیچ نماینده‌ای از کرمانشاه در کمیسیون تلفیق نیست! تأمین آب کشت‌های پاییزه با لایروبی کانال سد زاگرس تشکیل قرارگاه جلب مجرمین متواری در کرمانشاه لایروبی رودخانه چمبشیر و آبشوران کرمانشاه برخورد سمند با لاستیک وسط جاده مادر خانواده را به کام مرگ فرو برد موج نارضایتی از رفتار قهری هسته گزینش در آموزش و پرورش استان /جوانان بسیاری حذف شده و به خیل بیکاران پیوسته اند /تابستان امسال تنها  یک سوم نیروهای پذیرش شده از فیلتر گزینش گذشتند! حمایت کامل دستگاه قضایی اسلام آباد غرب از برنامه های عام المنفعه دستگاه های اجرایی شهرستان شمارش معکوس برای واریز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۱۰ میلیونی حقوق در راه است؟ حرکت لاک‌پشتی پست کرمانشاه و سرگردانی مردم مسمومیت ۴ عضو یک خانواده بر اثر گازگرفتگی در کرمانشاه روند کاهشی دمای هوا در کرمانشاه طی هفته آینده ۷۲ روز بارانی، ۳۹ روز یخبندان و رشد ۲۲ درصدی بارش‌ها چالش جدی مسافران برای ورود از پایانه ها به داخل شهر /پایانه راه کربلا شبها تاکسی ندارد توقیف یکدستگاه حفاری غیرمجاز توسط امور منابع آب شهرستان کنگاور طلا ارزان می‌شود؟ آماری فجیع از یک تراژدی ناگوار؛ ۵۰ درصد کودکان مورد سوء استفاده والدین معتاد خود قرار می گیرند! دمای ۱۶ شهر کرمانشاه زیر صفر رفت مجموعه باغ مدرن قصرشیرین ظرفیتی برای افزایش اشتغال و تولید در غرب کرمانشاه پخت «نان کامل» در کرمانشاه در انتظار قیمت‌گذاری نصب پابند الکترونیکی بر پای ۱۰۰ سارق حرفه‌ای در کرمانشاه

دلایل عقب ماندن کرمانشاه از روند توسعه کشور/فرصت‌سوزی مهم ترین عامل!
16 اسفند 1401 - 10:31
شناسه : 285955
9
ده حقی: عوامل بازدارنده متوقف نشود همچنان بر مدار توسعه نیافتگی خواهیم ماند طلوع‌‌کرمانشاه : یک مدرس دانشگاه گفت: هر مدیری که وارد کرمانشاه می‌شود علاقمند به حل این مشکلات است، اما ماحصلی جز شعار دادن و ارائه آمارهای دور از واقعیت را شاهد نیستیم./ فضای نامناسب کسب و کار و دشواری فضای پیش روی سرمایه‌گذاران خود مانع بزرگی است و متولی اصلی ایجاد اشتغال بخش خصوصی است و دولت صرفا باید فضا و شرایط مناسب را ایجاد کند اما در برخی موارد شاهد آن هستیم که دولت به جای سیاست‌گذاری، وارد عرصه مداخله‌گری شده و این وضعیت روند کار را دشوار می‌کند./ اگر مجموع این عوامل بازدارنده متوقف نشود همچنان بر مدار توسعه نیافتگی خواهیم ماند و محکوم به شکست خواهیم بود به بیان راهکارهایی پرداخت  که تا حدودی می‌تواند به روند توسعه استان شتاب دهد.
منبع : ایسنا
پ
پ

چرا کرمانشاه از روند توسعه عقب مانده است؟ علی اکبر ده‌حقی با بیان اینکه امروز عدم توسعه یافتگی همه جانبه و خصوصا اقتصادی و به تبع آن معضل بیکاری به یکی از مهمترین دغدغه‌های استان تبدیل شده، گفت: هر مدیری که وارد کرمانشاه می‌شود علاقمند به حل این مشکلات است، اما ماحصلی جز شعار دادن و ارائه آمارهای دور از واقعیت را شاهد نیستیم.

وی از دلایل متعددی یاد کرد که باعث شده کرمانشاه با وجود داشتن ظرفیت‌های متعدد و اینکه زمانی استان پنجم کشور بود، همچنان از توسعه عقب بماند و فرصت‌سوزی را یکی از مهمترین این عوامل دانست.

این جامعه‌شناس از فشارهای سیاسی نیز به عنوان مانع دیگری برای عدم توسعه کرمانشاه یاد کرد که متاسفانه در برخی از موارد به ابزاری برای گروه‌های مخالف و با هدف ایجاد سیاه‌نمایی تبدیل شده است.

به گفته ده‌حقی یکی دیگر از موانع توسعه کرمانشاه چیدمان نامناسب سرمایه‌های انسانی در جایگاه درست است که باعث می‌شود در زمینه سیاست‌گذاری دچار مشکل شویم.

وی با بیان اینکه سرمایه‌های انسانی در کنار منابع مالی نقش بسزایی در توسعه یک منطقه دارند، تاکید کرد: بسیار مهم است که سرمایه انسانی در جای درست به کار گرفته شود.

این استاد دانشگاه نامناسب بودن فضای کسب و کار و دشواری فضای پیش روی سرمایه‌گذاران را نیز به عنوان مانع دیگر توسعه برشمرد و با بیان اینکه متولی اصلی ایجاد اشتغال بخش خصوصی است و دولت صرفا باید فضا و شرایط مناسب را ایجاد کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی موارد شاهد آن هستیم که دولت به جای سیاست‌گذاری، وارد عرصه مداخله‌گری شده و این وضعیت روند کار را دشوار می‌کند.

ده‌حقی فراهم نبودن امنیت اجتماعی را نیز به عنوان شاخص مهم دیگری در عدم توسعه یافتگی کرمانشاه دانست و اظهار کرد: چون در کرمانشاه همگرایی کافی بین بخش‌های مختلف نداریم، سرمایه‌های اجتماعی ما در استان موفق نیستند، اما همین افراد اگر وارد عرصه‌های ملی شوند موفق خواهند بود.

وی اضافه کرد: در این زمینه لازم است اجازه دهیم همه سلیقه‌ها نظرات موافق و مخالف خود را مطرح کنند و بپذیریم که کسب نظر از همه سیلقه‌ها و دیدگاه‌ها تنشی در استان ایجاد نخواهد کرد.

این محقق و پژوهشگر استفاده از ظرفیت نخبگان را نیز برای ارتقاء امنیت اجتماعی ضروری دانست.

ده‌حقی با بیان اینکه اگر مجموع این عوامل بازدارنده متوقف نشود همچنان بر مدار توسعه نیافتگی خواهیم ماند و محکوم به شکست خواهیم بود به بیان راهکارهایی پرداخت  که تا حدودی می‌تواند به روند توسعه استان شتاب دهد.

وی افزایش سهم کرمانشاه از اعتبارات ملی را از جمله این راهکارها دانست و اظهار کرد: توزیع اعتبارات بین استان‌ها بر اساس شاخص‌هایی مانند GDP و جمعیت صورت می‌گیرد، در حالیکه کرمانشاه با برخی استان‌های برخوردار دیگر اختلاف خیلی زیادی از نظر تولید ناخالص داخلی ندارد، اما می‌بینیم سهم ما از اعتبارات کشور امسال نزدیک به سه هزار میلیارد تومان بوده و برخی استان‌های برخوردار دیگر تا ۳۲ هزار میلیارد تومان اعتبار داشتند.

این مدرس دانشگاه معتقد است، اگرچه پول به تنهایی توسعه نمی‌آورد و باید در کنار آن به منابع انسانی نیز توجه کرد، اما لازم است سهم بیشتری از اعتبارات کشور کسب و برای این منظور از ظرفیت نمایندگان مجلس خصوصا دو نماینده استان که اکنون عضو هیات رئیسه مجلس هستند، بیشتر استفاده کنیم.

ده‌حقی یکی دیگر از راهکارهای کمک به توسعه استان را توزیع مناسب نیروی انسانی متخصص دانست و اضافه کرد: همه افرادی که در عزل و نصب‌های ناکارآمد دخالت دارند، در شرایط کنونی اقتصاد استان مقصرند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از راهکارهای توسعه استان تعامل با بازارهای همسایه خصوصا عراق و بخش اقلیم کردستان این کشور است، تاکید کرد: در این زمینه نیازمند تبادل تکنولوژی و تعامل دو سویه دانشگاه‌های دو طرف هستیم که این مهم با کمک اتاق بازرگانی امکانپذیر است.

ده‌حقی همچنین توجه به Exwork و تحویل کالا از مبدا فروشنده تا مقصد خریدار به صورت مستقیم را نیز موضوع دیگری دانست که می‌تواند از طریق بهبود تعاملات تجاری به توسعه کرمانشاه کمک کند که البته نیازمند همکاری اتاق بازرگانی و توافقنامه بین دو کشور جهت تضامین مالی است.

وی معتقد است، این روش باعث کاهش هزینه و زمان تجارت و مهمتر از آن حذف واسطه‌ها خواهد شد.

این مدرس دانشگاه جمع آوری سرمایه‌های خرد مردم و اجرای طرح‌های مشارکتی با مردم و بانک‌ها در استان را راهکار دیگری برای توسعه کرمانشاه دانست و گفت: متاسفانه اکنون بخش زیادی از سرمایه‌های خرد مردم به دلیل نگرانی از افت ارزش پول به سمت فعالیت‌های واسطه‌گری می‌رود و باید این سرمایه‌ها را از طریق بازاری مانند بورس تجمیع کرد.

ده‌حقی همچنین تمرکز بر بخش کشاورزی را ضروری دانست و افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صنعتی، پتروشیمی، پالایشگاه و … زمان‌بر است، اما در بخش کشاورزی شرایط به این شکل نیست.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با هدف توسعه بازارهای صادراتی، خاطرنشان کرد: فقط در زمینه صادرات محصولی مانند مرغ به اقلیم کردستان عراق امکان صادرات سالانه ۴۰۰ میلیارد تومانی داریم.

این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه اکنون با اجرای سامانه گرمسیری ظرفیت خوبی در بخش کشاورزی استان ایجاد شده که می‌تواند به اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی کمک کند، گفت: اگر در مناطق گرمسیری استان دو هزار هکتار گلخانه ایجاد کنیم، هر هکتار آن برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت و می‌تواند زمینه اشتغال ۲۰ هزار نفر را فراهم کند.

ده حقی اضافه کرد: باید به سمت کشت گلخانه‌ای محصولات با بهره‌وری بالا از جمله صیفی جات، گل شاخه بریده و… برویم.

وی ایجاد صنایع تبدیلی در کنار ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان را نیز ضروری دانست و اضافه کرد: صنایع تبدیلی حتی می‌تواند در مقیاس‌های کوچکتر و برای تولیدات عشایری ما ایجاد شود.

موضوع دیگری که وی به آن اشاره کرد لزوم توجه به مهارت نیروی کار بود و با بیان اینکه متاسفانه امروز بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان فاقد مهارت کافی هستند، گفت: داشتن مهارت حتما برای توانگر شدن یک فرد و نقش آفرینی وی در عرصه توسعه و اشتغال ضروری است.

ده حقی نقش شورای آموزش و پرورش را در تقویت مهارت جوانان حتی از سنین دانش آموزی مهم دانست و تاکید کرد: برای ارتقاء مهارت جوانان بخش‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و آموزش فنی و حرفه‌ای باید پای کار بیایند.

این محقق توجه به همه این زمینه‌ها را برای کمک به توسعه استان ضروری دانست و افزود: بی توجهی به مسائل اقتصادی پاشنه آشیل توسعه کرمانشاه است که در نهایت گسترش فقر را به دنبال دارد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.