به گفته مدیر پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی، تاریخی، طبیعی اورامانات، این پایگاه به عنوان پایگاه برتر کشور در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.
پویا طالب نیا، بااشاره به فعالیتهای شاخص انجام شده در این پایگاه جهانی، اظهار کرد: با وجود اینکه تنها بیش از یک سال است از ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات میگذرد، اما در این مدت اقدامات و فعالیتهای بسیار خوبی در آن انجام شده است.
وی ادامه داد: مجموعه این اقدامات و فعالیتها باعث شد تا امسال در میان ۱۵۳ پایگاه میراث جهانی و ملی به عنوان پایگاه برتر کشور انتخاب شویم.
مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی طبیعی اورامانات تصریح کرد: این انتخاب به واسطه اهتمام در امر مرمت، حفاظت، ساماندهی و پژوهش و نیز معرفی شایسته این اثر در مراسم نوروزگاه سال ۱۴۰۱ بوده است.
طالب نیا خاطرنشان کرد: براین اساس طی روزهای گذشته در مراسمی با حضور وزیر و معاونین میراث فرهنگی کشور، از پایگاه میراث جهانی اورامانات به همراه تعدادی دیگر پایگاه و موزه کشور تجلیل شد.
پرونده منظر فرهنگی، تاریخی و طبیعی اورامانات در دو استان کرمانشاه و کردستان با ۴۰۹ هزار هکتار – ۱۰۶ هزار و ۳۰۷ هکتار عرصه و ۳۰۳ هزار و ۶۲۲ هکتار حریم – پنجم تیرماه سال ۱۴۰۰ به ثبت جهانی رسید.
منظر فرهنگی، تاریخی اورامانات در استان کرمانشاه چهار شهرستان جوانرود، روانسر، پاوه و ثلاث باباجانی را در بر میگیرد که بافت پلکانی و معماری خاص روستاهای آن به همراه حفظ فرهنگ اصیل و بومی مردم منطقه از شاخصترین ویژگیهای این منطقه است.
دیدگاه