شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21939 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری

نوروز جشن تاب‌آوری است
28 اسفند 1401 - 9:38
شناسه : 286433
6
موسس خانه تاب آوری؛ طلوع‌‌کرمانشاه : تاب‌آوری توانایی کنار آمدن با شکست‌ها و بازیابی پس از آن است. این رشته بین بخشی در روانشناسی انواع مختلفی  نیز  دارد که هر یک می تواند بر توانایی فرد برای مقابله با انواع مختلف استرس تأثیر بگذارد/عمر تاب آوری در ایران خیلی زیاد نیست و شاید به یک دهه نیز نرسد اما با این وجود بواسطه کارهای ‌های  علمی و دقیق افرادی چون دکتر « محمد رضا مقدسی» این دانش در ایران نیز در  حال  توسعه  و گسترش در زبان فارسی است/مقدسی اهل کرمانشاه و مترجم  30عنوان  کتاب در زمینه تاب آوری است و تاکنون با برگزاری نشست ها و سمینارهای آموزشی متعدد در کرمانشاه و سایر استان‌های کشور توانسته اقدامات گسترده‌ای در شناساندن و معرفی تاب آوری انجام دهد/وی تاب آوری را جشن بهار و جشن مجدد سربرآوردن از خاک  می داند/از نظر مقدسی ، تاب آوری قدرت غلبه بر  بر سردی و انجماد و تسلیم سیاهی و سرما نشدن است/موسس خانه تاب آوری ادامه می دهد: بهار نمادی از تاب آوری است و این دو بسیار به هم متصل و نزدیک هستند. همانطور که بهار جشن طبیعت است ، تاب آوری هم می تواند جشن رویش افراد پس از صدمات و آسیب ها و گرفتاری های ریز و درشت زندگی باشد/وی معتقد است که نوروز جشن تاب آوری  است و در توصیف و تعریف تاب آوری می توان گفت؛ برخلاف آنچه متداول شده، تاب‌آوری برگشت پذیری نیست بلکه تاب و توانایی عبور موفقیت آمیز از گرفتاری هاست.
نویسنده : پریا امیری پریان_ خبرنگار منبع : طلوع کرمانشاه
پ
پ

تاب‌آوری توانایی کنار آمدن با شکست‌ها و بازیابی پس از آن است. این رشته بین بخشی در روانشناسی انواع مختلفی  نیز  دارد که هر یک می تواند بر توانایی فرد برای مقابله با انواع مختلف استرس تأثیر بگذارد.

عمر تاب آوری در ایران خیلی زیاد نیست و شاید به یک دهه نیز نرسد اما با این وجود بواسطه کارهای ‌های  علمی و دقیق افرادی چون دکتر « محمد رضا مقدسی» این دانش در ایران نیز در  حال  توسعه  و گسترش در زبان فارسی است.

مقدسی اهل کرمانشاه و مترجم  ۳۰عنوان  کتاب در زمینه تاب آوری است و تاکنون با برگزاری نشست ها و سمینارهای آموزشی متعدد در کرمانشاه و سایر استان‌های کشور توانسته اقدامات گسترده‌ای در شناساندن و معرفی تاب آوری انجام دهد.

وی تاب آوری را جشن بهار و جشن مجدد سربرآوردن از خاک  می داند.

از نظر مقدسی ، تاب آوری قدرت غلبه بر  بر سردی و انجماد و تسلیم سیاهی و سرما نشدن است.

موسس خانه تاب آوری ادامه می دهد: بهار نمادی از تاب آوری است و این دو بسیار به هم متصل و نزدیک هستند. همانطور که بهار جشن طبیعت است ، تاب آوری هم می تواند جشن رویش افراد پس از صدمات و آسیب ها و گرفتاری های ریز و درشت زندگی باشد.

وی معتقد است که نوروز جشن تاب آوری  است و در توصیف و تعریف تاب آوری می توان گفت؛ برخلاف آنچه متداول شده، تاب‌آوری برگشت پذیری نیست بلکه تاب و توانایی عبور موفقیت آمیز از گرفتاری هاست.

مقدسی اضافه می کند: حفظ تعادل و پایداری و عبور موفقیت آمیز از این آشفتگی ها می تواند جلوه ای از تجلیات تاب‌آوری به حساب آید.
توسعه پایدار و همچنین پایداری توسعه پیامد بی چون و چرای تاب آوری به شمار می آید. چه در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی و چه در زمینه توسعه فردی و در اتمسفر روانشناختی.

وی می افزاید: نوروز در عیان و نهان نماد تاب آوری است. اول فروردین روز تعادل است یعنی ساعات  ساعات شبانه روز به نقطه تعادل خود می رسند و این تعادل و موزانه، جشن بزرگی برای طبیعت و آغاز بهار است. ما  این جشن تعادل را به فال نیک می گیریم و از آن برای رویش، سرسبزی، ترنم و طراوت بهارانه یاد می کنیم.
ما نیز  در مواجهه با ناملایمات ، تهدیدات ، مصایب روزگار و بیماری های سخت درمان و هر بدی که از روزگار رسیده را به تاسی و الهام از بهار و طبیعت و ترنم بهارانه ، تعادل خود را حفظ کنیم.

بنابراین هیچ چیزی برای توصیف تاب آوری بهتر از رویش مجدد نیست. تمثیلات فراوانی در این رابطه در فرهنگ و ادب فارسی نهفته است. مانند این تمثیل بسیار زیبا که می گوید؛

«ققنوس وار بر خاکستر خویش روییدن» که در توصیف تاب آوری بسیار زیباست و همه این موضوعات در جشن نوروز جای دارند و قسمتی از فرهنگ و آیین ایرانی هستند. همه این موضوعات می توانند جامه فاخر و ارزشمندی بر تن تاب‌آوری باشند.

به گفته مقدسی به طور قطع با این فرهنگ عظیم و غنی ایران در توسعه و تقویت مفهوم تاب آوری می تواند جایگاه بین المللی داشته باشد. بر این باوریم که کرمانشاه با توجه به رکوردهایی که در زمینه فعالیت های دانشگاهی، آموزشی و ترویجی دارد، می تواند پایتخت تاب آوری ایران شود. داشتن این پیش زمینه کرمانشاه را به سمت و سوی تاسیس اولین مدرسه تاب آوری در ایران سوق می دهد که امیدواریم بزودی این امر محقق شود.

کتاب‌های متعددی که پیش زمینه این موضوع گردآوری و ترجمه شده است.

وی اضافه می‌کند:  در کرمانشاه اولین و تنها تشکل تخصصی حوزه تاب آوری با مجوز وزارت کشور تاسیس شده است و این نقطه عطفی برای کرمانشاه است چراکه جز در کشور افغانستان که با کمک های بین المللی در حوزه توسعه انسانی چنین تشکلی را دارد، به جرات می توان گفت ، چنین تشکلی برای توسعه و تقویت تاب آوری در هیچ یک از کشورهای منطقه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در ادامه مسیر توسعه تاب آوری ، در ابتدای راه هستیم، تصریح می‌کند: دنیا با تهدیدات و مخاطرات همراه است و  بشر برای رهایی خویش از فشارها و تهدیدات بسیار روز به روز نیازمندتر به دانش تاب آوری است.

بشر توانایی کنترل مخاطرات و تهدیدات را ندارد اما توان تحمل و مقابله با این تهدیدات و مخاطرات را می توان با استفاده از تاب آوری افزایش داد.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.