شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 18 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21939 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری

گردش تبر به دستان در چالابه/ خلا زیرساخت های گردشگری در بهشت رویایی
14 فروردین 1402 - 14:00
شناسه : 286540
6
گزارش میدانی طلوع کرمانشاه از وضعیت منطقه گردشگری چالابه طلوع‌‌کرمانشاه : طبیعت بهاری چالابه با طبیعتی بکر به همراه درختان بلوط و بوته های وحشی، آنقدر زیبا و رویایی است که آوازه آن، پای هر گردشگر و دوستدارطبیعت را به این منطقه باز می کند/دهم فرودین حوالی ساعت 11 پیش از ظهر بود که برخی از گردشگران شاهد صحنه ای آزاردهنده در پایین دست آبشار چالابه شدند، سه جوان تبربه دست که به جان درختان و شاخه های جوانه زده افتاده و برای قطع آن تلاش می کردند(برای گزارش تخلف محیط بانی وجود نداشت)یکی از گردشگران بومی به خبرنگار طلوع گفت:حوالی ساعت 16 که در حال برگشت از منطقه بودیم محیط بانان موتورسوار را دیدیم و این تخلف را به آنان گزارش دادیم و درخواست کردیم بیش از گذشته، از این طبیعت بهاری محافظت کنند/یکی دیگر از گردشگران این منطقه عنوان کرد: درست است که نمایندگان سمن ها و دوستداران محیط زیست برای نظافت و پاکیزگی در منطقه وجود دارند و کیسه های زباله توزیع می کنند ولی بهتر است مخازن زباله بیشتری در این مکان درنظر گرفته شود/ولدبیگی با بیان اینکه نبود کوچکترین امکانات رفاهی موجب سختی گردشگران می شود، گفت: این منطقه حتی از داشتن سرویس بهداشتی هم به دورمانده است و جالب نیست مکانی که روزانه شاهد صدها بازدیدکننده است ساده ترین زیرساخت های گردشگری هم نداشته باشد/ مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع، عنوان کرد: در بخش ورودی منطقه یک پاسگاه وجود دارد و همکاران یگان محیط زیست به صورت شبانه روز با هدف جلوگیری از تخریب، تصرف و شکار از این مجموعه محافظت می کنند/منطقه چالابه 6 محیط بان دارد، این افراد به صورت چرخشی از منطقه محافظت می کنند که با کمبودنیرو مواجه هستیم ولی قرار است تا ماه آینده 68 نفر محیط بان دیگر برای استان جذب شود که اکنون در مرحله گزینش است و از این میزان 11نفر به بیستون و منطقه چالابه تعلق می گیرد/ ما نمی توانیم در کنار هردرخت یک محیط بان قرار دهیم ولی از گردشگران می خواهیم در صورت تماشای چنین افراد آسیب رسان در طبعیت، موارد تخلف را به سامانه 1540 اطلاع دهند، محیط زیست تنها به ما و محیط بانان تعلق ندارد، درست است که ما متولی این امور هستیم ولی محیط زیست امانتی برای همه مردم است و خرسند می شویم این موارد را از طریق پاسگاه و یا سامانه اطلاع دهید تا با اشد مجازات با اینگونه افراد برخورد شود.
نویسنده : زهره کریم زاده منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

دهم فرودین حوالی ساعت ۱۱ پیش از ظهر بود که برخی از گردشگران شاهد صحنه ای آزاردهنده در پایین دست آبشار چالابه شدند، سه جوان تبربه دست که به جان درختان و شاخه های جوانه زده افتاده و برای قطع آن تلاش می کردند…

طبیعت بهاری چالابه با طبیعتی بکر به همراه درختان بلوط و بوته های وحشی، آنقدر زیبا و رویایی است که آوازه آن، پای هر گردشگر و دوستدارطبیعت را به این منطقه باز می کند.

آنقدر حفظ این طبیعت دست نخورده اهمیت دارد که ورود خودرو به این منطقه بکر ممنوع شده و باید دقایقی در این بهشت رویایی قدم بزنی تا موفق به دیدار آبشار پرخروش و پرآب آن به ویژه در فصل بهار شوی، در این مسیر درختان سبز و کوه های سربه فلک کشیده و پوشیده از برف پرآو، مقابل چشمانت خودنمایی می کند و شوق دیگر گردشگران، تو را برای ادامه راه و عبور از صخره های کوچک و بزرگ تشویق می کند.

این مجموعه از مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست است، و مساحتی بالغ بر ۵۳هزار هکتار دارد، چالابه بخشی از منطقه حفاظت شده بیستون است که در دامنه کوهستان پراو قرار دارد و به دلیل بکربودن از ساده ترین زیرساخت های رفاهی به دور مانده که این خود موجب مشکلاتی برای گردشگران می شود و در این بین وجود افرادی که به این طبیعت سحرانگیز آسیب می رسانند، شاخه ای می شکنند و آتشی روشن می کنند، نگران کننده است.

برای گزارش تخلف محیط بانی وجود نداشت

یکی از گردشگران بومی به خبرنگار طلوع گفت: ساعتی از استراحت و ماندن در کنار آبشار زیبای چالابه نگذشته بود که قطع درخت و شاخه های جوانه زده به دست چندین جوان، ما را بسیار متاثر کرد، آنان برای روشن کردن آتش و تهیه غذا با تبر برجان درختان سبز منطقه افتاده بودند ولی محیط بانی در آن ساعت برای برخورد وجود نداشت.

«مهدی حسنی» ادامه داد: حوالی ساعت ۱۶ که در حال برگشت از منطقه بودیم محیط بانان موتورسوار را دیدیم و این تخلف را به آنان گزارش دادیم و درخواست کردیم بیش از گذشته، از این طبیعت بهاری محافظت کنند.

یکی دیگر از گردشگران این منطقه عنوان کرد: درست است که نمایندگان سمن ها و دوستداران محیط زیست برای نظافت و پاکیزگی در منطقه وجود دارند و کیسه های زباله توزیع می کنند ولی بهتر است مخازن زباله بیشتری در این مکان درنظر گرفته شود.

ولدبیگی با بیان اینکه نبود کوچکترین امکانات رفاهی موجب سختی گردشگران می شود، گفت: این منطقه حتی از داشتن سرویس بهداشتی هم به دورمانده است و جالب نیست مکانی که روزانه شاهد صدها بازدیدکننده است ساده ترین زیرساخت های گردشگری هم نداشته باشد.

خاکی بودن و آسفالت نشدن پارکینگ آنهم در مکانی با وسعت اندک و مملو از پستی و بلندی به مشکل دیگری برای گردشگران تبدیل شده و موجب شده تا بیشتر رانندگان، خوردهای خود را در سرتاسر جاده کم عرض این منطقه پارک کنند که نتیجه ای جز آلودگی صوتی، ازدحام و ترافیک را به دنبال ندارد.

نمی شود در کنار هردرخت یک محیط بان گذاشت

با اینحال مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار طلوع، عنوان کرد: در بخش ورودی منطقه یک پاسگاه وجود دارد و همکاران یگان محیط زیست به صورت شبانه روز با هدف جلوگیری از تخریب، تصرف و شکار از این مجموعه محافظت می کنند.
 
 
 
«احد جلیلیان» افزود: این منطقه چون درورودی استان قرار دارد بیشترین گردشگر را دارد و در این میان افرادی تخریب گر هستند که دست به قطع درخت می زنند که در نهایت محیط بانان ورود پیدا می کنند و با آنان برخورد می کنند.

وی تاکید کرد، ما نمی توانیم در کنار هردرخت یک محیط بان قرار دهیم ولی از گردشگران می خواهیم در صورت تماشای چنین افراد آسیب رسان در طبعیت، موارد تخلف را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند، محیط زیست تنها به ما و محیط بانان تعلق ندارد، درست است که ما متولی این امور هستیم ولی محیط زیست امانتی برای همه مردم است و خرسند می شویم این موارد را از طریق پاسگاه و یا سامانه اطلاع دهید تا با اشد مجازات با اینگونه افراد برخورد شود.

چالابه تنها ۶محیط بان دارد

وی از وجود شش نفر محیط بان در منطقه چالابه خبر داد و افزود: این افراد به صورت چرخشی از منطقه محافظت می کنند که با کمبودنیرو مواجه هستیم ولی قرار است تا ماه آینده ۶۸ نفر محیط بان دیگر برای استان جذب شود که اکنون در مرحله گزینش است و از این میزان ۱۱نفر به بیستون و منطقه چالابه تعلق می گیرد.
جلیلیان یادآور شد، نزدیک به یکسال است که کارت همیاری به دوستداران محیط زیست تعلق می گیرد و زمانی محیط زیست بکر می ماند که همگان احساس مسوولیت اجتماعی داشته باشند.

وی ادامه داد: در سال گذشته جلساتی با عنوان شورای جلوگیری از وقوع جرم در دادگاه برگزار می شد که مسایل محیط زیست مطرح می شد و اکنون به سمتی رفته ایم که با آموزش و فرهنگ سازی دوره های آموزشی برای شکارچیان، مردم روستا و جوامع محلی برگزار می شود که تاثیرگذار است.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از وجود بیش از ۲۵۰هزار هکتار منطقه تحت مدیریت اداره کل محیط زیست در استان خبر داد و افزود: برای این همه وسعت، تنها ۶۰نفر محیط بان وجود دارد و با این تعداد نیرو نمی توان همه مناطق را محافظت کرد از همین رو از دوستداران محیط زیست و سمن ها کمک می گیریم.
 
امکانات رفاهی در چالابه ایجاد می شود

این مسوول ادامه داد: چالابه یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان و کشور است و به دنبال این هستیم تا از طریق استانداری یک مجموعه گردشگری در ابتدای ورودی در مساحت هفت هکتار را ایجاد کنیم و قرار است بدون دستکاری در طبیعت سرویس بهداشتی، آلاچیق و پارکینگ در این منطقه ایجاد شود تا مردم رفاه داشته باشند و با مشکل مواجه نشوند.

جلیلیان اضافه کرد، در مناطق تحت مدیریت کل دنیا، اماکنی با عنوان زون گردشگری وجود دارد که زون گردشگری منطقه بیستون ابتدای ورودی چالابه است و مجوز آن از سازمان گرفته شده و به سمت استفاده بهینه درراستای توسعه پایدارخواهد رفت.

وی در خصوص جزییات این تفاهم نامه ادامه داد: این تفاهم نامه به مدت ۱۰ الی ۱۵سال به متقاضی واگذار می شود که استفاده از مردم جوامع محلی یکی از شروط آن است.

جلیلیان درزمینه استفاده بهینه از آب پایین دست آبشار در بخش ورودی منطقه نیز گفت: قرار است در پایین دست چالابه حوضچه ای احداث شود تا بخشی از آب های سرریز از کوه برای اطفای حریق به ویژه در فصل تابستان جمع آوری شود، ساختمان اطفا حریق نیمه کاره است و تنها ۳۰درصد پیشرفت داشته و امید است با اخذ بودجه به اتمام برسد.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.