یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

مکمل‌های غذایی شامل چه مواردی می‌شوند؟/کدام ویتامین‌ها خطرناک هستند؟
04 خرداد 1402 - 12:40
شناسه : 287495
10
طلوع‌‌کرمانشاه : مکمل‌های غذایی یعنی تکمیل‌کننده غذا، این به معنای دارو نیست که برای پیشگیری یا درمان بیماری‌ها به‌کار رود. مکمل‌های غذایی در شرایط خاص و برای تکمیل رژیم غذایی استفاده می‌شود؛ شرایط خاص مثل دوران بارداری، کودکی، ورزشکارانی که به دوز بیشتری از موادغذایی نیاز دارند یا افرادی که به رژیم غذایی سالم دسترسی ندارند مثل شرایط بحرانی سیل، زلزله و... بنابراین مکمل‌ها را برای همه افراد استفاده نمی‌کنیم. حتما باید نیاز به مکمل‌ها، پس از بررسی‌های بالینی و توسط متخصص تایید شود/کدام ویتامین‌ها خطرناک هستند؟مکمل‌های غذایی را شامل مکمل‌های ویتامین، املاح و ترکیبی از ویتامین و املاح طبقه بندی شده است : گروه ویتامین‌ها نیز دو نوع هستند؛ محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین‌های محلول در آب از طریق ادرار دفع می‌شوند و زیادی آن در بدن معمولا عارضه حادی ایجاد نمی‌کند/ویتامین‌های محلول در چربی در کبد ذخیره شده، مسمومیت و عوارض مختلفی ایجاد می‌کنند/ویتامین‌های A، E، D و K محلول در چربی بوده و میزان اضافه آنها در بدن، کبد را درگیر کرده و باعث ایجاد کبد چرب می‌شود. مسمومیت و حتی در موارد بسیار شدید، کما هم می‌تواند از نتایج مصرف بیش از حد ویتامین‌های محلول در چربی باشد/ویتامین B و آرامش اعصاب:افرادی که پرخاشگر هستند، زود عصبانی می‌شوند و به‌طور کلی مشکلات روحی، عصبی و خلقی دارند ممکن است نیاز بیشتری به ویتامین‌های گروه B خصوصا B1 و B2 داشته باشند. وی اضافه می‌کند: نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک، برنج و... حاوی ویتامین‌های گروه‌B هستند و با مصرف این غذاها می‌توان نیازهای بدن را تامین کرد. اما پزشک با بررسی وضعیت بیمار ممکن است ویتامین‌B کمپلکس را برای این افراد تجویز کند. این ویتامین در بدن ذخیره نمی‌شود و دریافت زیاد آن از طریق ادرار دفع می‌شود، بنابراین مصرف بیش از حد آن به‌دلیل خروج از بدن عارضه حادی ایجاد نمی‌کند/سنگ کلیه با مصرف بیش از حد ویتامین‌C:اگرچه مصرف بیش از حد ویتامین C از طریق ادرار دفع می‌شود و معمولا عارضه حادی ایجاد نمی‌کند اما باز هم نباید بی‌محابا آن را مصرف کرد. ویتامین‌C یکی از مواردی است که به جذب آهن کمک می‌کند، بنابراین مصرف بیش از حد این ویتامین ممکن است به بالا رفتن آهن خون بینجامد، بنابراین به‌طور غیرمستقیم عوارضی را به‌دنبال خواهد داشت. به‌علاوه اخیرا ثابت شده که ویتامین‌C در دوز بالای 500‌میلی‌گرم می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا مشکلات گوارشی از‌جمله اسهال شود/پوستت نارنجی نشود!ویتامین‌A برای تقویت بینایی، پوست و سیستم ایمنی استفاده می‌شود اما دریافت زیاد آن باعث عارضه‌های پوستی مثل خشکی و پوسته‌پوسته شدن می‌شود. به‌علاوه مصرف بدون مشورت پزشک و مصرف آن در دوران بارداری در دوزهای بالا و بدون هماهنگی پزشک خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. همچنین مصرف بیش از حد کاروتن (که در بدن به ویتامین‌A تبدیل می‌شود) نیز باعث نارنجی شدن رنگ پوست می‌شود.
پ
پ

مکمل‌های غذایی شامل چه مواردی می‌شوند؟

مکمل‌های غذایی یعنی تکمیل‌کننده غذا، این به معنای دارو نیست که برای پیشگیری یا درمان بیماری‌ها به‌کار رود. مکمل‌های غذایی در شرایط خاص و برای تکمیل رژیم غذایی استفاده می‌شود؛ شرایط خاص مثل دوران بارداری، کودکی، ورزشکارانی که به دوز بیشتری از موادغذایی نیاز دارند یا افرادی که به رژیم غذایی سالم دسترسی ندارند مثل شرایط بحرانی سیل، زلزله و… بنابراین مکمل‌ها را برای همه افراد استفاده نمی‌کنیم. حتما باید نیاز به مکمل‌ها، پس از بررسی‌های بالینی و توسط متخصص تایید شود.

کدام ویتامین‌ها خطرناک هستند؟

مکمل‌های غذایی را شامل مکمل‌های ویتامین، املاح و ترکیبی از ویتامین و املاح طبقه بندی شده است : گروه ویتامین‌ها نیز دو نوع هستند؛ محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین‌های محلول در آب از طریق ادرار دفع می‌شوند و زیادی آن در بدن معمولا عارضه حادی ایجاد نمی‌کند.

ویتامین‌های محلول در چربی در کبد ذخیره شده، مسمومیت و عوارض مختلفی ایجاد می‌کنند. ویتامین‌های A، E، D و K محلول در چربی بوده و میزان اضافه آنها در بدن، کبد را درگیر کرده و باعث ایجاد کبد چرب می‌شود. مسمومیت و حتی در موارد بسیار شدید، کما هم می‌تواند از نتایج مصرف بیش از حد ویتامین‌های محلول در چربی باشد.

ویتامین B و آرامش اعصاب

افرادی که پرخاشگر هستند، زود عصبانی می‌شوند و به‌طور کلی مشکلات روحی، عصبی و خلقی دارند ممکن است نیاز بیشتری به ویتامین‌های گروه B خصوصا B1 و B2 داشته باشند. وی اضافه می‌کند: نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک، برنج و… حاوی ویتامین‌های گروه‌B هستند و با مصرف این غذاها می‌توان نیازهای بدن را تامین کرد. اما پزشک با بررسی وضعیت بیمار ممکن است ویتامین‌B کمپلکس را برای این افراد تجویز کند. این ویتامین در بدن ذخیره نمی‌شود و دریافت زیاد آن از طریق ادرار دفع می‌شود، بنابراین مصرف بیش از حد آن به‌دلیل خروج از بدن عارضه حادی ایجاد نمی‌کند.

سنگ کلیه با مصرف بیش از حد ویتامین‌C

اگرچه مصرف بیش از حد ویتامین C از طریق ادرار دفع می‌شود و معمولا عارضه حادی ایجاد نمی‌کند اما باز هم نباید بی‌محابا آن را مصرف کرد. ویتامین‌C یکی از مواردی است که به جذب آهن کمک می‌کند، بنابراین مصرف بیش از حد این ویتامین ممکن است به بالا رفتن آهن خون بینجامد، بنابراین به‌طور غیرمستقیم عوارضی را به‌دنبال خواهد داشت. به‌علاوه اخیرا ثابت شده که ویتامین‌C در دوز بالای ۵۰۰‌میلی‌گرم می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا مشکلات گوارشی از‌جمله اسهال شود.

پوستت نارنجی نشود!

ویتامین‌A برای تقویت بینایی، پوست و سیستم ایمنی استفاده می‌شود اما دریافت زیاد آن باعث عارضه‌های پوستی مثل خشکی و پوسته‌پوسته شدن می‌شود. به‌علاوه مصرف بدون مشورت پزشک و مصرف آن در دوران بارداری در دوزهای بالا و بدون هماهنگی پزشک خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. همچنین مصرف بیش از حد کاروتن (که در بدن به ویتامین‌A تبدیل می‌شود) نیز باعث نارنجی شدن رنگ پوست می‌شود.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.