ابعاد خبر نشت اشعه پرتوزا به علت سرقت قسمتی از قالبهای سربی بخش رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه به حدی بزرگ بود که خبر اختلاسگران شبکه دارویی، خود به خود در حاشیه قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری طلوع کرمانشاه؛ روز دوم خرداد جاری خبری در یکی از خبرگزاری های استانی منتشر شد که در آن دادستان شهرستان کرمانشاه از دستگیری اعضا شبکه سازمان یافته اختلاس دارو در یکی از داروخانه بیمارستانی کرمانشاه توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
در خبرها آمده که سرشبکه این باند مسئول داروخانه این بیمارستان بوده که اقدام به اختلاس۵۳ هزار عدد داروی مورد نیاز مردم در بخش دولتی کرده و در بازار دارو به فروش رسانده بود.
هنوز چند روز از انتشار این خبر نگذشته بود که خبری بدتر و تکان دهنده با مضمون «نشت اشعه پرتوزا به علت سرقت قسمتی از قالبهای سربی بخش رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه» خبرساز شد.
ابعاد خبر دوم به حدی بزرگ بود که خبر اول خود به خود در حاشیه قرار گرفت زیرا ریاست دانشگاه در اولین مصاحبه خبری آن را “جنایت” خواند.
هرچند بیش از دو هفته از گزارش دادستان کرمانشاه مبنی بر اختلاس دارو گذشته است اما بر حسب رسالت اجتماعی قصد داریم در این نوشتار مهمترین ابعاد خبر ” اختلاس داروی بیمارستانی ” را واکاوی کنیم :
مطلب اول اینکه معمولا سربازان گمنام امام زمان (عج) از طریق اداره اطلاعات وقتی وارد عمل می شوند که اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند و این اطلاعات کافی معمولا به دنبال تکرار جرم در دسترس آنان قرار می گیرد و بنابرین لازم است به افکار عمومی پاسخ داده شود این باند اختلاس دارو چه مدت زمان فعالیت داشته و در مجموع تاکنون چه مقدار دارو از بیمارستانهای دولتی خارج کرده اند و خسارت ریالی این اختلاس چقدر است؟
سوال دوم این است که معاون غذا و دارو باید بیش از هر مقام دیگری در این خصوص پاسخگو باشد زیرا مدیریت دارو یکی از مدیریت های چندگانه معاونت غذا و دارو است که وظیفه نظارت مستقیم بر داروخانه های سطح شهر و نیز داروخانه بیمارستانها را بر عهده دارد.
با این وجود تاکنون هیچ مصاحبه یا نشست خبری با محوریت معاونت محترم غذا و دارو انجام نشده و تلاشی نیز از جانب معاونت غذا و دارو کرمانشاه جهت روشن کردن افکار عمومی صورت نگرفته است.
در سومین سوال باید پرسید که چرا سیستم های نظارتی هوشمند کافی برای شناسایی چنین موضوعاتی را نداشته اند؟ و برای افزایش هوشمندی سیستمهای نظارتی و جلوگیری از بروز مواردی مشابه در آینده چه باید کرد؟
مگر نه این است که بارها از سوی مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جلسات کوچک و بزرگ عنوان شده سلامت و آرامش مردم خط قرمز این حوزه است و کوتاهی در حوزه سلامت مردم قابل قبول نیست»، پس چرا کنترل و تدبیری برای پیشگیری از چنین جنایاتی درنظر گرفته نشده است و مشخص است تنها با شعار و حرف نمی توان حامی سلامت مردم شد!
باید پرسید که چه عزمی برای برچیدن فسادهایی اینچنینی آنهم در ارگان هایی که زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی قرار دارند وجود دارد و برای برخورد با عوامل ناامنی اقتصادی و فساد در حوزه سلامت و پیشگیری از بروز تخلف و سو استفاده از موقعیت شغلی چه برنامه موثری در نظر گرفته شده است.
مدیران مسوول پاسخگو باشید!
دیدگاه