مدیر انجمن حمایت از بیماران سرطانی کرمانشاه گفت: نخست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مسوول رسیدگی به این بیماران نیازمند است و باید پرسید وقف خاصی که از سوی خیران برای تامین دارو و مراحل درمان به این ارگان می رود در کجا هزینه می شود؟ و از سوی دیگر نزدیک به چهارماه است که کمکی از سوی بیمه سلامت به بیماران نشده است.
عبدالحسین زهتابان در گفت و گو با خبرنگار طلوع، با بیان اینکه یک هزار و ۱۰۰نفر بیمار نیازمند، تحت نظر این انجمن هستند، افزود: از هر مراجعه کننده مدارک پزشکی گرفته می شود و وضعیت او از نظر داشتن خانه، سرپرست بودن خانواده، میزان حقوق و دریافتی، بررسی می شود و براساس امتیازاتی که کسب می کند به میزان ۴۰تا۹۰درصد هزینه داروی وی را پرداخت می کنیم.
وی با بیان اینکه کمک خیران به این موسسه چندان رضایت بخش نیست درخصوص علت آن گفت: انجمن های خیریه متعددی در کرمانشاه تاسیس شده است و تقریبا از هر فردی که درخواست یاری می کنیم می گوید که به انجمن دیگری کمک کرده است.
به انجمن های خیریه کمک کنید
زهتابان تاکید کرد، کاش شهروندان بتوانند کمک های انسان دوستانه خود را مدیریت کنند یعنی به جای دادن پول های خرد به متکدیان خیابانی آن را به سمت انجمن های خیریه هدایت کنند، که در این صورت نه تنها فردی برای تکدی گری در خیابان تشویق نمی شود بلکه خیرات به دست نیازمندان واقعی می رسد همانند کاری که در شهر زنجان انجام شده است.
وی به هزینه های سنگین بیماران سرطانی اشاره کرد و گفت: یک بیمار سرطانی در کرمانشاه با هزینه های بسیاری مواجه است، تامین دارو، انجام پرتودرمانی، سونوگرافی و حتی ویزیت پزشک همگی هزینه بر است، چرا یک بیمار حتی برای یک مراجعه کوچک که شاید دو دقیقه هم زمان نبرد، باید ۱۸۰هزار تومان ویزیت به پزشک پرداخت کند؟
وی اضافه کرد، خانمی با دو بچه کوچک از مراجعه کنندگان موسسه بود که به دلیل نداشتن هزینه ویزیت از مراجعه به پزشک خودداری کرد و دیگر تشدید بیماری برای او اهمیتی نداشت یا بیماری دیگر به من مراجعه کرد و گفت از وی خواسته شده برای پرتودرمانی ۲۰۷میلیون تومان پرداخت کند در حالی که او حتی توان پرداخت ۷میلیون تومان از این مبلغ را هم نداشت.
زهتابان یادآور شد، زندگی این بیماران در حال از هم پاشیدگی است چندین خانم بوده اند که به دلیل ابتلا به بیماری از سوی همسران رها شده اند و توان پرداخت هزینه بیماری را نداشتند.
این مسوول تاکید کرد، نخست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مسوول رسیدگی به این بیماران نیازمند است، بارها گفته اند که کرمانشاه از نظر وقف بعد از مشهد دومین استان بوده است و بارها در جلسات مختلف حتی در استانداری پرسیده ام که چرا کمکی از سوی اوقاف به بیماران ما نمی شود و وقف خاصی که از سوی خیران به این ارگان می رود در کجا هزینه می شود؟در درجه اول اداره اوقاف باید از این بیماران نیازمند حمایت کند.
وی ادامه داد: بیمه سلامت بارها در بوق و کرنا کرده است که صفر تا ۱۰۰هزینه دارویی و پزشکی بیماران سرطانی و صعب العلاج را پراخت می کنیم ولی اکنون ۴ماه است که یک ریال پرداخت نشده، چرا نمی گویند وقتی که بودجه باشد کمک صورت می گیرد؟ این شعاردادن ها تنها موجب امید واهی در بیماران می شود، هزینه رفت و آمد بیماران ما برای مراجعه به اداره کل بیمه سلامت نزدیک به۵۰هزار تومان برای هربار مراجعه است.
وی اضافه کرد، مجوز ما از سوی استانداری صادر می شود و اکنون انجمن های سرطانی متعددی در کرمانشاه ایجاد شده اند و هنگامی که علت این کار را در استانداری پرسیدم گفتند «که از سوی وزرات کشور خواسته شده ۹۵۰خیریه در استان ایجاد شود»، که در نهایت به همین اوضاع نابه سامان ختم می شود، شهروندان بدانند این انجمن زیرنظر استانداری است و گردش مالی آن بررسی می شود و کمک های خیرانه به دست بیماران واقعی می رسد.
نویسنده: زهره کریم زاده
دیدگاه