آرش منصوری” کارگردان نمایشنامه “غسل آخر” که کار او و هم تیمی هایش هم اکنون در تالار انتظار کرمانشاه در حال اجراست خواهان حمایت مادی و معنوی متولیان فرهنگی کرمانشاه است.
او گرچه متولد بهمن ۵۹ در تهران است، اما سالهای زندگی خود را در کرمانشاه و اسلام آبادغرب سپری کرده و در کارنامه هنری اش بیش از ۱۵۰ عنوان نویسندگی، بازیگری، کارگردانی و طراحی دارد و در جشنواره های مختلف کشوری، استانی و منطقه ای خوش درخشیده است.
زندگی این هنرمند کرمانشاهی پر از تناقض های بسیار است، مثلا اینکه چطور یک انصرافی اقتصاد سر از هنر و نمایش در می آورد، برای کسانی که او و ایده های جذابش در بازیگری و هنر نمایش را می شناسند بسیار جالب است.
منصوری که سالهاست مدیریت گروه نمایشی آشتی را برعهده دارد، علاوه بر تئاتر با سینما و تلویزیون هم کار می کند و در حال حاضر در سریال سوران که آخر هفته ها از شبکه یک سیما پخش می شود حضور چشمگیری دارد.
اینها همه بهانه ای بود برای معرفی این هنرمند کرمانشاهی، کارگردانی که حالا و از اوایل تیرماه نمایشنامه “غسل آخر” را روی پرده برده است.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی آرش منصوری و تهیه کنندگی رسول چمک اول تا پانزده تیرماه در پلاتو کارگاه نمایش، تالار انتظار کرمانشاه در حال اجرا خواهد بود و بازیگران این نمایشنامه که ژانر اجتماعی دارد به ترتیب سعیده امیری، رسول چمک، مهرداد رزلانسری، علی عمرانی، داریوش شیخی، حسام الدین نجفی، ستاره قادرپناه، شعله گل محمدی، مهران دادجو، سبحان شیخی، علی فخری، رکسانا الماسی، حامد طوسی، دیانا منصوری، نیکا فخری و پرنیا محمدی هستند.
منصوری در گفتگو با خبرنگار طلوع کرمانشاه، اظهار داشت: اکنون ۲۷ سال است به صورت تجربی تئاتر کار می کنم و اگر روزی آنرا کنار بگذارم باید در زنده ماندنم شک کنم!
وی درخصوص نمایش غسل آخر گفت: محور نمایش حول دختری می چرخد که قربانی خرافه در روستا شده و همزمان که روستا در محاصره دشمن است، او باید به خاطر دختر بودنش تاوان پس بدهد! و درست زمانی که او قربانی دشمن می شود، مردم روستا به آگاهی می رسند!
منصوری گفت: ۱۲ سال پیش این داستان را نوشته ام و تا به امروز گروههای بسیاری آنرا اجرا کرده اند، اما این بار خود تصمیم گرفته ام داستان را بر صحنه بیاورم.
این هنرمند کرمانشاهی یادآور شد: پیشتر که این داستان اجرا شد حتی یک مورد هم اصلاحیه نخورد، اما این بار و برای آخرین اجرا تقریبا ۱۲۰ اصلاحیه خورده و همین مسئله من را دلسرد کرده است!
کارگردان نمایشنامه «غسل آخر» ادامه داد: جدای از موضوع اصلاحیه، بسیاری از روابط عمومی ها که ساده ترین اخبار را پوشش می دهند، هیچ حمایت تبلیغی و اطلاع رسانی از ما نکردند بجز دوستانی در بنیاد شهید و شهرداری که خدا خیرشان دهد.
وی در پاسخ به این سوال که استقبال عمومی از این نمایشنامه چطور بوده است، گفت: تا به امروز استقبال مردم خوب بوده و ما تقریبا روزی ۵۰ بلیت برای فروش داشتیم، اما جای تعجب است که مسئولین برای افتتاحیه نیامدند و حمایت معنوی و مادی از آنان دیده نشد و حتی دعوت نامه ها را بی پاسخ گذاشتند!
وی تاکید کرد: اینجاست که موضوع مهمی پیش می آید و آن “منابع مالی” نمایش است که وقتی پای هیچ حمایت مادی و معنوی در کار نباشد کمر انجام دهنده کار را می شکند!
به گفته منصوری، راه انداختن چنین نمایشی با یک گروه بزرگ ۳۰ نفره حداقل در شهری مثل تهران بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما او و دوستان همراهش با همدلی کار را پیش برده اند.
این کارگردان ادامه داد: برای اینکه کار به مرحله اجرا برسد و پیش برویم اعضا بسیاری از هزینه ها را تقبل کردند، مثلا تامین لباس برعهده خود بچه های اجرا بود و حتی دکور را با داشته هایمان تلفیق دادیم، از طرفی می دانستیم قبل از فروش بلیت رقم خاصی دستمان را نمی گیرد و به قولی کار برگشت ندارد، پس سعی کردیم با کمترین هزینه، بهترین اجرایی که می توانستیم را روی صحنه ببریم که تا به امروز همینطور هم شده است.»
وی اضافه کرد: از مسوولان انتظار می رود دلزده مان نکنند! ما همه از آب و خاک همین کشوریم و دلمان برای فرهنگ و آیین بومی و ملی مان می تپد و اگر مسئولین بخواهند با همین سبک و سیاق پیش بروند کاری از پیش نخواهیم برد.
مسئولان چوب لای چرخ نگذارند!
وی در انتها گلایه ای از مسئولین فرهنگی استان داشته و خطاب به آنها گفت: متاسفانه سالهاست که مسئولین ما از تهاجم فرهنگی حرف می زنند اما دریغ از کوچکترین تلاش، ما از خیر تلاششان هم گذشته ایم، حداقل چوب لای چرخ نگذارند و دلزده مان نکنند! ما همه از آب و خاک همین کشوریم و دلمان برای فرهنگ و آیین بومی و ملی مان می تپد.
منصوری ادامه داد: اگر مسئولین بخواهند با همین سبک و سیاق پیش بروند فاتحه فرهنگ خوانده است و من به جد می گویم که ما در جنگ فرهنگی شکست می خوریم اگر جای حمایت و هدایت را به کارشکنی و تلخی بدهیم! اگر همینطور پیش برویم من از همین حالا به مسئولین متولی بابت شکست فرهنگی تسلیت می گویم.
دیدگاه