کیانوش رستمی چهره نام آشنای وزنه برداری جهان است و طی سال های اخیر به عنوان یکی از اصلی ترین مدعیان قهرمانی چه در رقابت های قهرمانی جهان و چه المپیک، همواره نامش بر سر زبان ها بوده است.
به گزارش خبرنگار طلوع کرمانشاه، رستمی اما در سال های اخیر و درست در روزهایی که تبدیل به چهره ای بین المللی و شناخته شده برای وزنه برداری ایران شد رویه ای متفاوت را در پیش گرفت تا با انتقادات بسیاری هم مواجه شود.
اولین نشانه های ناسازگاری رستمی با اطرافیان و مسئولان فدراسیون وزنه برداری پس از قهرمانی او در رقابت های المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو برزیل بروز پیدا کرد، جایی که وی پس از کسب این موفقیت بسیار مهم و در حالی که توقع می رفت قهرمان المپیک در میان استقبال بسیار گرم مردم و مسئولان ورزشی به شهر و دیار خود بازگردد و حتی ستادی نیز برای استقبال از وی در اداره کل ورزش و جوانان تشکیل شده بود انتشار یک پست اینستاگرامی تعجب همگان را برانگیخت.
در آن پست که کیانوش رستمی آن را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده بود عنوان شد که وی قرار است بدون هماهنگی و تشریفات به شهر خود (کرمانشاه) بازگردد و نیازی به استقبال نیست.
شرکت نکردن در تمرینات گروهی تیم ملی وزنه برداری پیش از اعزام به رقابت های مهم جهانی و المپیک و نپذیرفتن انتخاب وزنه توسط سرمربی حین مسابقات نمونه های دیگری از نافرمانی های قهرمان المپیک طی سال های اخیر بوده است.
کیانوش رستمی در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ آمریکا و در اقدامی عجیب برادرش را به عنوان مربی همراه کرد که این حضور هم سودی نبخشید و در حرکات دوضرب موفقیتی حاصل نشد تا سکوی مجموع را هم از دست بدهد، اتفاقی که این ورزشکار، مصدومیت را بهانه آن قرار داد.
وی در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ گوانگژو چین و مسابقات جهانی ۲۰۱۹ تایلند هم که در دسته ۹۶ کیلوگرم شرکت کرده بود با انتخاب وزنه های سنگین راه به جایی نبرد تا حلقه ناکامی های خود را تکمیل کرده باشد.
رستمی همچنین در مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو در مهار وزنه های ۱۷۵ و ۱۷۷ کیلوگرم در حرکت یکضرب ناکام ماند و بدین ترتیب شانس حضور در بزرگترین فستیوال ورزشی جهان را از دست داد.
در تازه ترین اتفاق هم، او با حضور نیافتن در رکوردگیری تیم ملی امکان حضور در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ و متعاقب آن المپیک ۲۰۲۴ را از دست داد تا خیلی ها این اتفاق را پایانی بر دوران ورزشی این قهرمان سرکش قلمداد کنند.
رستمی مصدومیتش را یک ساعت قبل از رکودگیری اطلاع داد
در همین ارتباط سرمربی تیم ملی وزنه برداری پس از خط زدن نام کیانوش رستمی برای حضور در مسابقات جهانی، گفت: او از ما ۱۰ خواسته داشت که همگی انجام شد اما ما فقط ۲ خواسته داشتیم که انجام نشد.
نصیر نواب شلال در خصوص غیبت کیانوش رستمی در رکودگیری تیم ملی گفت: او آسیب دیده است و این موضوع مورد تائید است اما وی یک ساعت قبل از رکوردگیری این موضوع را اطلاع داد.
وی با بیان اینکه عدم حضور کیانوش رستمی در رکودگیری با آسیب دیدگی هیچ تفاوتی نداشت، یادآوی کرد: تنها انتظار ما این بود که کیانوش در رکوردگیری شرکت و هر زمان هم که توانست در آزمایش دوپینگ شرکت کند.
نواب شلال ادامه داد: ما نمی توانیم به خاطر غیبت کیانوش رستمی، جای ورزشکاری که ۹۰ روز در اردو بوده و شبانه روز زحمت کشیده است با کسی که خودش با هر شرایطی که دوست دارد تمرین می کند، جا به جا کنیم.
پزشکان فدراسیون در جریان مصدومیتم بودند
قهرمان وزنه برداری جهان نیز پس از کنار گذاشته شدن از تیم ملی، گفت: پزشکان فدراسیون در جریان مصدومتیم بودند.
کیانوش رستمی با بیان اینکه من توانستم در بین ۵ نفر اول جهان قرار بگیرم و سهمیه المپیک را کسب کنم، افزود: برای تایید این سهمیه لازم بود در ۲ مسابقه جهانی شرکت می کردم که در مسابقات سال گذشته حضور یافتم و باید در مسابقات جهانی امسال نیز حاضر می شدم اما این اجازه به من داده نشد.
وی تصریح کرد: این اتفاق در حالی افتاد که فدراسیون کاملا در جریان شرایط من بود و ۲ پزشک حتی به من گفتند تا زانویم خوب نشده صلاح نیست تمرین کنم.
با تمام این تفاسیر و با نگاهی به کارنامه ورزشی کیانوش رستمی متوجه می شویم که تقریبا تمامی افتخارات مهم این ورزشکار به قبل از سال ۲۰۱۷ بازمی گردد، ۲ مدال طلا و نقره وی در المپیک در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۲ به دست امد و مدال های طلا و نقره جهانی نیز وی نیز مربوط به سال های ۲۰۱۱، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ می باشد.
شاید اگر کیانوش رستمی به نظرات مسئولان و مربیان تیم ملی وزنه برداری گوش می داد و یک تنه نمی خواست خود را به بالاترین سکو چه در مسابقات المپیک و چه جهانی برساند امروز شرایط متفاوت تر از این برایش رقم می خورد.
کیانوش می توانست اسطوره بی بدیل وزنه برداری ایران و جهان لقب بگیرد اگر دست از تک روی برمی داشت و مانند سایرین نظم پذیر بود.
دیدگاه