مدیر غله و خدمات بازرگانی استانکرمانشاه، پرداخت مطالبه گندمکاران کرمانشاهی را بسیار کم سابقه عنوان کرد و گفت: مطالبات کشاورزان گندمکار استان کرمانشاه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است مه تاکنون مبلغی بالغ بر ۷ هزارو ۲۶۷میلیارد تومان توسط دولت پرداخت شده است.
علی ملکشاهی در گفتگو با طلوع کرمانشاه؛ با اشاره به اینکه مطالبات گندمکاران در سراسر کشور و استان کرمانشاه با تاخیر در پرداخت مواجه شده است و این موضوع بسیار کم سابقه بوده، افزود: به گونه ای که در سنوات گذشته حداکثر یک هفته تا ۱۰ روز بعد از تحویل گندم پول کشاورزان یا حداقل بخشی از آن پرداخت میشد اما امسال به این شکل نیست.
ملکشاهی افزود: سال گذشته در چنین روزی کلا ۵۳۱ هزار تن گندم از کشاورزان خرید داشتیم، اما امسال این رقم به ۸۰۱ هزار تن رسیده است که این رقم بالغ بر ۲۷۰ هزار تن است.
وی با بیان اینکه به نسبت سال گذشته در زمینه خرید تضمینی از کشاورزان استان رشد داشته ایم، افزود: خوشبختانه با این رقم رکورد ۱۵ سال گذشته خرید گندم استان شکسته شد، خرید تضمینی گندم در اکثر نقاط استان به پایان رسیده، اما در مناطق سردسیر مثل شهرستان سنقرو کلیایی خرید تضمینی همچنان ادامه دارد و مراکز خرید دولتی و خصوصی ما تا دهه سوم شهریور ماه همچنان فعال هستند.
وی افزود: کشاورزان می توانند گندم مازاد بر نیاز خود را به هر یک از مراکز خرید تضمینی ما که فعال هستند با نرخ هر کیلو گرم،۱۵ هزار تومان تحویل بدهند.
این مسئول، مطالبات کشاورزان گندمکار استان کرمانشاه را حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد:از این مقدار با پیگیری استاندار و برخی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولین استانی مثل ریاست سازمان جهاد کشاورزی و اداره غله و بازرگانی، مبلغی بالغ بر ۷ هزارو ۲۶۷
میلیارد تومان تاکنون توسط دولت پرداخت شده است.
وی گفت:مابقی مطالبات کشاورزان گندمکار با قول مساعدی که دولت داده است بزودی بحساب کشاورزان واریز می شود.
وی اضافه کرد: طلب کشاورزان به هیچ وجه دست استان نیست بلکه به شکل متمرکز و از طریق دولت پرداخت می شود ضمن اینکه هفته گذشته با پیگیری استاندار و برخی از نمایندگان در مجلس مبلغی بالغ بر پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
ملکشاهی تعداد مراکز خرید تضمینی گندم در استان کرمانشاه را ۶۱ مورد عنوان کرد و ادامه داد:از این تعداد ۷ مرکز خرید، دولتی و ۳۷ مورد مرکز خرید خصوصی در استان فعال هستند و مابقی هم شامل مرکز مباشرین تعاون روستایی هستند که به منظور رفاه حال کشاورزان و نزدیکی هر چه بیشتر این مراکز به مزرعه دایر شده اند.
وی اضافه کرد: در برخی از مناطق استان که سیلوی بخش خصوصی نداریم، کشاورزان می توانند گندم مازاد خود را به مراکز مباشر روستایی که فعال هستند گندم خود را به دولت تحویل بدهند.
گفتگو از منیر اضمحالی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه