یک شهر صنعتی که در کرمانشاه قرار دارد، در واقع به استان قزوین تعلق دارد و همین امر باعث شده با کمبودهای جدی به ویژه در حوزه زیرساختهای اولیه مواجه شود.
به گزارش پایگاه خبری طلوع؛ شهر صنعتی جاده سنندج کرمانشاه یکی از قدیمیترین شهرکهای صنعتی کشور است که ۴۰یا ۵۰ سال قبل دایر شد.
این شهر صنعتی در کنار سه شهرک صنعتی فیروزکوه، رشت و قزوین، چهار شهر صنعتی اول ایران بودند که کار خود را آغاز کردند.
اما این شهرک در حال حاضر و در عمل متعلق به استان قزوین است و همین امر باعث شده با کمبودهای جدی خصوصا در حوزه زیرساختهای اولیه مواجه باشد.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه که چند سال است برای حل مشکلات این شهر صنعتی پیگیریهایی انجام داده درخواست کرد مشکل این شهر صنعتی با پای کار آمدن وزارت صمت و پیگیری جدی مجموعه مدیریت استان یکبار برای همیشه حل شود.
فرهاد مرزی در گفت و گو با طلوع کرمانشاه، با اشاره به قدمت چند دههای شهر صنعتی کرمانشاه که در جاده سنندج قرار دارد، اظهار داشت: کرمانشاه در کنار قزوین، رشت و فیروزکوه اولین نقاطی در کشور بودند که در مجموع صاحب چهار شهرک صنعتی شدند.
وی از رونق قابل توجه این شهر صنعتی در آن سالها یاد کرد که تولید و سرمایهگذاری در آن شکل گرفت و افزود: عمده سهام این شهر مربوط به بانک صنعت و معدن و بخش کمی از آن نیز مربوط به بخش خصوصی بود.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه درباره روندی که باعث شد شهرک صنعتی در اختیار استان قزوین قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بعد از مدتی از شروع فعالیت شهر صنعتی کرمانشاه، بانک صنعت و معدن سهام خود را به شرکت «آتیه دماوند» که یکی از زیرمجموعههای خود بانک بود واگذار کرد و این شرکت نیز به دلیل ناتوانی برای اداره شهرکها در نهایت آن را به شهرداری الوند قزوین واگذار کرد.
وی با بیان اینکه این واگذاری بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۷۹ رخ داده، تاکید کرد: مشکلات جدی شهر صنعتی کرمانشاه از همان زمان آغاز شد.
به گفته مرزی، به دلیل اینکه این شهر صنعتی سهامی خاص بوده و متعلق به الوند قزوین است امکان بازپس گرفتن آن برای کرمانشاه با وجود همه پیگیریهایی که صورت گرفته نیست.
وی از مشکلاتی که به دنبال این شرایط ایجاد شده یاد کرد که مهمترین آن عدم ایجاد امکانات و زیرساختهای لازم در این شهرک با وجود گذشته چند دهه فعالیت است.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نبود تصفیه خانه فاضلاب را یکی از مشکلات جدی این شهرک برشمرد.
مرزی با بیان اینکه در این سالها بارها اقداماتی برای رفع این مشکلات حتی از طریق مراجع قضایی انجام شده، تاکید کرد: اما هر بار با روشهایی از جمله تغییر هیات مدیره ما را دور زدند.
وی یکی دیگر از چالشهای این شهر صنعتی را واگذاری انشعاب غیرمجاز آب از این شهر صنعتی به برخی باغات اطراف عنوان کرد که این امر باعث میشود هر بار که متولیان امر بخواهند برق چاههای غیرمجاز باغات اطراف را قطع کنند صاحبان واحدهای مستقر در شهرک نیز با مشکل مواجه شوند.
مرزی تقاضا کرد: با ورود جدی مدیران ارشد وزارت صمت به این موضوع، مشکل شهر صنعتی کرمانشاه بعد از چند دهه میتواند حل شود.
وی در پایان با بیان این پیشنهاد که اداره این شهر صنعتی باید به واحدهای مستقر در آن واگذار شود، گفت: حدود ۲۳۰ واحد در شهر صنعتی کرمانشاه وجود دارد.
دیدگاه