پنج شنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 16 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21939 تعداد نوشته های امروز : 9×

آخرین خبرها

مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری

رشد شالیزارها در شرق کرمانشاه/برخورد با کشت برنج بازدارنده نیست
18 مهر 1402 - 13:02
شناسه : 289877
9
طلوع‌‌کرمانشاه : به گزارش پایگاه خبری طلوع؛ کشت برنج آن هم در شرایطی که دسترسی به منابع آبی سطح در شرق استان محدود بوده و بسیاری از رودخانه ها از جمله قره سو، گاماسیاب، رازآور و ... دچار خشکی و یا افت دبی جدی هستند تنها با دست اندازی به منابع آب زیرزمینی ممکن است و این روند دشت های شرق استان را به سمت نابودی می برد/بعد از سیلاب سال 1398 و بارش مناسبی که در شهرستان های شرقی استان داشتیم به صورت موقت محدودیت های جدی کشت برنج کاهش یافت تا کشاورزان بتوانند با استفاده از منابع آبی خوبی که در آن زمان در اختیار بود درآمد مناسبی کسب کنند اما این رویه ادامه دار شده است/شالیزارها به صورت علنی در کنار جاده‌های نواحی شرقی استان دیده می شود و هیچ برخوردی با انها صورت نمی گیرد و ادامه این وضعیت باعث می شود طی چند سال آینده شاهد فرونشست زمین در شرق کرمانشاه و آسیب جدی به سفره های آب زیرزمینی باشیم/اگرچه برخورد با کشاورزانی که به سمت کشت برنج روی آوردند تبعات اجتماعی، اقتصادی وگاهی امنیتی به دنبال دارد اما مماشات با آنها در بلندمدت تبعات سهمگینی خواهد داشت/جای تعجب است که چطور دستگاه های متولی یک یگان یا اکیپ مشخص با استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی تشکیل نمی دهند تا جلوی کشت برنج را پیش از آنکه اتفاقات بدتری بیفتد بگیرند/مسلم امیریان دانشجوی دکترای مهندسی کشاورزی در گفت و گو با طلوع کرمانشاه با تاکید بر اینکه کشت برنج باید با اتکا به منابع آبی سطح صورت بگیرد، استفاده از آب چاه و منابع آب زیرزمینی برای آبیاری مزارع برنج را بسیار اشتباه عنوان کرد که در بلندمدت لطمات جدی به همراه دارد/این کارشناس کشاورزی روش‌های کنونی برخورد با کشت برنج را بسیار ناکارآمد اعلام کرد و افزود: شیوه کنونی برخورد عمدتا به شکل امحا خزانه‌های برنج است که این روش فایده چندانی ندارد زیرا عمده آبی که نیاز بوده توسط خزانه ها مصرف شده و باید برخورد قبل از مرحله خزانه صورت بگیرد.
نویسنده : پریاامیری پریان منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

کشت برنج در تمام استان های ایران به جز دو استان پربارش گیلان و مازندران ممنوع است، اما کرمانشاه با وجود آنکه بارش چندان زیادی ندارد به سمت کشت برنج روی آورده و کشاورزان برخی نقاط استان خصوصا مناطق شرقی با وجود آنکه این کار ممنوع است برنج می کارند.

به گزارش پایگاه خبری طلوع؛ کشت برنج آن هم در شرایطی که دسترسی به منابع آبی سطح در شرق استان محدود بوده و بسیاری از رودخانه ها از جمله قره سو، گاماسیاب، رازآور و … دچار خشکی و یا افت دبی جدی هستند تنها با دست اندازی به منابع آب زیرزمینی ممکن است و این روند دشت های شرق استان را به سمت نابودی می برد.

بعد از سیلاب سال ۱۳۹۸ و بارش مناسبی که در شهرستان های شرقی استان داشتیم به صورت موقت محدودیت های جدی کشت برنج کاهش یافت تا کشاورزان بتوانند با استفاده از منابع آبی خوبی که در آن زمان در اختیار بود درآمد مناسبی کسب کنند اما این رویه ادامه دار شده است.

شالیزارها به صورت علنی در کنار جاده‌های نواحی شرقی استان دیده می شود و هیچ برخوردی با انها صورت نمی گیرد و ادامه این وضعیت باعث می شود طی چند سال آینده شاهد فرونشست زمین در شرق کرمانشاه و آسیب جدی به سفره های آب زیرزمینی باشیم.

اگرچه برخورد با کشاورزانی که به سمت کشت برنج روی آوردند تبعات اجتماعی، اقتصادی وگاهی امنیتی به دنبال دارد اما مماشات با آنها در بلندمدت تبعات سهمگینی خواهد داشت.

جای تعجب است که چطور دستگاه های متولی یک یگان یا اکیپ مشخص با استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی تشکیل نمی دهند تا جلوی کشت برنج را پیش از آنکه اتفاقات بدتری بیفتد بگیرند.

در مورد اینکه کشت برنج چه بلایی بر سر منابع آبی می آورد با یک دانشجوی دکترای مهندسی کشاورزی مصاحبه کرده ایم که وی با بیان اینکه میزان مصرف آب برای هر هکتار شالیزار بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مترمکعب متغییر عنوان می‌شود، این رقم را بسیار قابل توجه دانست.

مسلم امیریان در گفت و گو با طلوع کرمانشاه با تاکید بر اینکه کشت برنج باید با اتکا به منابع آبی سطح صورت بگیرد، استفاده از آب چاه و منابع آب زیرزمینی برای آبیاری مزارع برنج را بسیار اشتباه عنوان کرد که در بلندمدت لطمات جدی به همراه دارد.

این کارشناس کشاورزی روش‌های کنونی برخورد با کشت برنج را بسیار ناکارآمد اعلام کرد و افزود: شیوه کنونی برخورد عمدتا به شکل امحا خزانه‌های برنج است که این روش فایده چندانی ندارد زیرا عمده آبی که نیاز بوده توسط خزانه ها مصرف شده و باید برخورد قبل از مرحله خزانه صورت بگیرد.

*وی اضافه کرد: از سوی دیگر خزانه ها به راحتی و در کوتاه ترین زمان قابل جایگزینی هستند و می‌توان تعداد زیادی از خزانه های برنج را با یک خودرو سواری شخصی از جایی به جای دیگر منتقل کرد.

امیریان خاطرنشان کرد: شیوه کنونی امحا خزانه‌ها که در قالب آن با ماشین آلات سنگین وارد مزارع می شوند و خزانه ها را امحا می کنند در بلندمدت باعث آسیب به بافت خاک زمین کشاورزی و لم یزرع شدن آن خواهد شد.

وی شیوه های مدرن‌تر مانند سمپاشی از طریق پهبادهای کوچک مقیاس را مناسب تر دانست و تاکید کرد: بهترین راه مقابله با کشت برنج پیش از مرحله خزانه و از طریق فرهنگسازی است.

البته برخورد با کشت برنج به صورت مستمر در استان صورت می‌گیرد اما کافی و بازدارنده نیست و از سوی دیگر گاهی بخاطر دغدغه های معیشتی که مردم و کشاورزان دارند با آنها مماشات می‌شود.

بنا به گفته سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در سال جاری بالغ بر ۹۳۲ خزانه برنج امحا شده که از کشت ۸۰۰ هکتار برنج جلوگیری به عمل آمده و همچنین صرفه جویی ۱۷.۶ میلیون مترمکعبی را در مصرف آب به همراه داشته است.

رسول فرهادی در گفت و گو با طلوع کرمانشاه اظهارداشت: در سال گذشته نیز با امحا ۱۱۶۰ خزانه، از کشت ۹۷۸ هکتار برنج جلوگیری شده و در مصرف آب نیز ۲۱.۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی شده است.

وی از روند صعودی برخورد با کشت برنج و امحا خزانه‌ها نیز خبر داد و عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز در مجموع از کشت ۸۴۰ هکتار برنج جلوگیری شده و صرفه‌جویی نزدیک به ۱۹ میلیون مترمکعبی آب را به همراه داشته است.

فرهادی از هزینه قابل توجه برخورد با کشت برنج و امحا خزانه‌ها نیز یاد کرد و افزود: نباید اجازه داد فرهنگ غلط کشت برنج با توجه به شرایط منابع آبی کرمانشاه به یک بدعت در استان تبدیل شود.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.