کرمانشاه از نظر صنعتی یکی از استانهای کمتر توسعه یافته است و مجموع واحدهای صنعتی کوچک، بزرگ و متوسطی که در نقاط مختلف استان از جمله در شهرکهای صنعتی داریم به ۹۰۰ واحد نیز نمی رسد.
به گزارش پایگاه خبری طلوع؛ اما شهرکهای صنعتی کرمانشاه وضعیت بسیار بدتری دارند و هرکسی که راهش به شهرک های صنعتی خورده این موضوع را تایید می کند که بسیاری از واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها به سوله های متروکه تبدیل شده و یا اساسا به نتیجه نرسیده است.
براساس آماری که «بیژن کردستانی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه» در حضور استاندار ارائه داد در مجموع در شهرک های صنعتی استان کرمانشاه ۲۲۴۸ قرارداد واگذاری موجود است به عبارتی ۲۲۴۸ قطعه زمین واگذار شده اما تعداد واحدهای صنعتی که به بهره برداری رسیده تنها ۳۹۱ مورد است.
این بدان معناست که از هر پنج زمینی که واگذار شده کمتر از یک مورد آن به سرمایهگذاری واقعی منجر شده است.
مشخص نیست که روند واگذاری زمینها و این میزان انحراف چه چیزی است و آیا دلیل خاصی وجود دارد که تا این اندازه بی قاعده زمین واگذار می شود؟در حالیکه همه ما مواردی را بخاطر داریم از جمله راه اندازی یک واحد فرآوری آلایش دام که با حضور سرمایه گذار خارجی بود اما به دلیل سخت گیری شهرک های صنعتی کرمانشاه در واگذاری زمین، این سرمایه گذار خارجی را از دست دادیم و یا سالهاست تعدادی از مشاغل آلاینده شهرک، منتظر واگذاری زمین از سوی شهرک صنعتی برای جابجایی هستند اما این کار صورت نمی گیرد.
اینکه این ۱۸۵۷ قطعه زمینی که واگذار شده و به نتیجه نرسیده اکنون در چه شرایط و مرحله ای است باید شفاف سازی شود، زیرا شاید عده ای فقط به قصد اینکه زمین را بخرند و آن را چند سال بعد با قیمت بیشتر بفروشند وارد این عرصه شده اند.
دلیل این وضعیت هرچه که هست باعث شده سرمایه گذاران واقعی در کرمانشاه از اراضی و زیرساخت های شهرک های صنعتی محروم شوند و این اراضی به افرادی که اهلیت ندارند واگذار شود.
این موضوع چند روز قبل، انتقاد جدی استاندارد کرمانشاه را نیزبه دنبال داشت و تذکر جدی به مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه داد که این وضعیت باید هرچه زودتر ساماندهی شود.
*البته مشکلات و ناکارآمدی در مجموعه شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه به همین امر ختم نمی شود، برای نمونه در استان کرمانشاه ۲۴ ناحیه و شهرک صنعتی مصوب داریم اما تنها در ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی زمین واگذار می شود و مشخص نیست تکلیف چهار شهرک و ناحیه صنعتی دیگر کرمانشاه چیست.
از سوی دیگر بسیاری از این شهرک های صنعتی نیز از کمبود امکانات و زیرساخت ها رنج می برند، برای نمونه تنهاشش شهرک صنعتی کرمانشاه دارای تصفیه خانه فاضلاب است و از چهار شهرک صنعتی مصوب چهار شهرک آب و سه شهرک برق ندارد.
به علاوه از چند سال گذشته قرار بود یک ناحیه صنعتی مشترک بین ایران و عراق در مرز کرمانشاه راه اندازی شود و محلی برای سرمایه گذاری های مشترک بین ایران و عراق و حضور سرمایه گذاران خارجی باشد که این شهرک نیز بلاتکلیف است.
وجود بیش از ۱۵ خوشه صنعتی بلاتکلیف از جمله سنگ تزئینی،روغن حیوانی، مصنوعات چوبی، عسل، پوشاک و … که هریک می تواند منشا اشتغال وسرمایه گذاری قابل توجه در کرمانشاه باشد نیز از دیگر عملکردهای منفی شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه است.
آنچه که مشهود است این شرکت به ابتدایی ترین وظایف خود ازجمله تامین زیرساخت و … در شهرک های صنعتی عمل نمی کند و شهرک های صنعتی کرمانشاه به مراکز متروکه و کم رونق تبدیل شده که عمده این مشکلات حاصل سو مدیریت فعلی است.
از سوی دیگر مدیران شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه خود راموظف به پاسخگویی به رسانه ها نیز نمی دانند و چندین سال است که درهای این شرکت به روی خبرنگاران بسته است.مشخص نیست در شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه چه چیزی می گذرد که با این وضعیت نابسامان داد همه رادرآورده است.
دیدگاه