پنج شنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 16 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21939 تعداد نوشته های امروز : 9×

آخرین خبرها

مسابقات آدینه تنیس بانوان فردا برگزار می شود ۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری

واکسیناسیون هپاتیتB  به صورت رایگان در همه مراکز بهداشتی انجام می شود
04 آبان 1402 - 12:07
شناسه : 290196
8
یک متخصص بیماری های عفونی؛ طلوع‌‌کرمانشاه : دکتر سیاوش وزیری در گفتگو با طلوع، به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت (اول تا هفتم آبان) ، در پاسخ به اینکه چگونه می توان علیه بیماری هپاتیت B واکسینه شد، گفت: در کشور ما از سال 72 به صورت واکسیناسیون گروه های پرخطر و سپس به صورت واکسیناسیون جامع متولدین هرسال، واکسیناسیون هپاتیت B شروع شد/وزیری به انواع متعدد هپاتیت های ویروسی اشاره کرد و گفت: هپاتیت نوع A، B،C، D،E  از جمله انواع این بیماری ویروسی است که دو نوع اول آن رایج تر است/هپاتیت B می تواند به صورت مزمن درآید و حتی می تواند به سیروز کبدی و یا سرطان سلول کبدی منجر شود پس بهترین راه مقابله با این نوع هپاتیت انجام واکسیناسیون است/ در مورد هپاتیت C تاکنون واکسن موثری در دسترس قرار ندارد و واکسن هایی که مورد کارآزمایی قرار گرفتند اثربخش نبودند/ نزدیک به یک دهه است که با ورود داروهای اختصاصی ضد هپاتیت C افرادی که به موقع تشخیص داده شوند این نوع هپاتیت در آنان قابل معالجه است و حتی این ویروس در خون آنان قابل شناسایی نخواهد بود/هپاتیت نوع A در کشورهای بومی این بیماری است و عمدتا از دوران کودکی آغاز  می شود و انتقال آن از طریق آلودگی های مدفوعی و آب و موادغذایی آلوده است که برای آن هم واکسن و هم ایمونوگلوبولین وجود دارد در برخی کشورها اگر سفری در پیش باشد و سابقه این بیماری نباشد واکسیناسیون انجام می شود و در شرایط خاص دیگری مانند بروز هپاتیت Aبه صورت طغیان های منطقه ای و یا درون خانواده ای، افراد پرخطر و یا افرادی که در معرض خطر هستند با نوع خاصی از تزریق ایمونوگلوبولین پیشگیری می شود/توصیه می کنیم از آب آشامیدنی سالم، موادغذایی پخته شده و سبزیجات شسته شده برای مقابله با این ویروس استفاده شود.
نویسنده : زهره کریم زاده منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

یک متخصص بیماری های عفونی گفت: واکسیناسیون هپاتیتB از بدو تولد در سه دوز برای همه نوزادان انجام می شود و در زمره برنامه واکسیناسیون کشوری است و اگر فردی به هر دلیل این واکسن را دریافت نکرده می تواند به مراکز و خانه های بهداشت مراجعه کند.
 
 
دکتر سیاوش وزیری در گفتگو با طلوع، به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت (اول تا هفتم آبان) ، در پاسخ به اینکه چگونه می توان علیه بیماری هپاتیت B واکسینه شد، گفت: در کشور ما از سال ۷۲ به صورت واکسیناسیون گروه های پرخطر و سپس به صورت واکسیناسیون جامع متولدین هرسال، واکسیناسیون هپاتیت B شروع شد.

وزیری به انواع متعدد هپاتیت های ویروسی اشاره کرد و گفت: هپاتیت نوع A، B،C، D،E  از جمله انواع این بیماری ویروسی است که دو نوع اول آن رایج تر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: هپاتیت B می تواند به صورت مزمن درآید و حتی می تواند به سیروز کبدی و یا سرطان سلول کبدی منجر شود پس بهترین راه مقابله با این نوع هپاتیت انجام واکسیناسیون است.

وزیری ادامه داد: در مورد هپاتیت C تاکنون واکسن موثری در دسترس قرار ندارد و واکسن هایی که مورد کارآزمایی قرار گرفتند اثربخش نبودند.

وی افزود: نزدیک به یک دهه است که با ورود داروهای اختصاصی ضد هپاتیت C افرادی که به موقع تشخیص داده شوند این نوع هپاتیت در آنان قابل معالجه است و حتی این ویروس در خون آنان قابل شناسایی نخواهد بود.

وزیری ادامه داد: هپاتیت نوع A در کشورهای بومی این بیماری است و عمدتا از دوران کودکی آغاز  می شود و انتقال آن از طریق آلودگی های مدفوعی و آب و موادغذایی آلوده است که برای آن هم واکسن و هم ایمونوگلوبولین وجود دارد در برخی کشورها اگر سفری در پیش باشد و سابقه این بیماری نباشد واکسیناسیون انجام می شود و در شرایط خاص دیگری مانند بروز هپاتیت Aبه صورت طغیان های منطقه ای و یا درون خانواده ای، افراد پرخطر و یا افرادی که در معرض خطر هستند با نوع خاصی از تزریق ایمونوگلوبولین پیشگیری می شود.

وی اضافه کرد: توصیه می کنیم از آب آشامیدنی سالم، موادغذایی پخته شده و سبزیجات شسته شده برای مقابله با این ویروس استفاده شود.


این پزشک ادامه داد: در مورد هپاتیت B حتما به واکسیناسیون در مراکز بهداشتی که به صورت رایگان تزریق می شود مراجعه شود و در مورد هپاتیت C از انجام رفتارهای پرخطر  همانند موادمخدر تزریقی، انجام تتو با سوزن آلوده و رفتارهای جنسی محافظت نشده و غیرایمن پرهیز شود تا نسبت به این سه نوع از هپاتیت، ابتلایی ایجاد نشود.

وزیری ادامه داد: هپاتیت E از طریق آب آلوده منتقل می شود و خوشبختانه چندان در دنیا فراگیر نیست و هپاتیتD و یا همان دلتا زمانی به وجود می آید که فرد مبتلا به هپاتیت B مزمن باشد و به صورت مستقیم بیماری زا نیست.

این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: بار دیگر توصیه می شود برای جلوگیری از ابتلا به هپاتیت D، سیروز و یا سرطان کبدی بهترین راه واکسیناسیون هپاتیتB است که امروزه بیش از ۲۰سال است با موفقیت در حال انجام است.

گفتگو از زهره کریم زاده-خبرنگار طلوع کرمانشاه

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.