پنج شنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 16 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21938 تعداد نوشته های امروز : 8×

آخرین خبرها

۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری همه محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه باز هستند

تداوم سیرصعودی قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه / توزیع نامناسب گوشت قرمز منجمد در فروشگاه های شهر
21 آبان 1402 - 12:18
شناسه : 290481
12
گزارش میدانی طلوع از نرخ گوشت در کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه : گزارش میدانی خبرنگار طلوع کرمانشاه نشان میداد در یک قصابی گوشت نرمه گوساله پاک شده با قیمت هرکیلوگرم 570 هزار تومان به فروش می رسد و در قصابی دیگر نرخ همین گوشت به 580 هزار تومان و مغازه دیگر هم به 600 هزار تومان می رسد/گوشت گوساله با استخوان نیز بین 405 تا 415 هزار تومان در قصابی های کرمانشاه متفاوت است، هرچند عموما نرخ این نوع گوشت اکثرا با قیمت 410 هزار تومان به فروش می رسد/تنوع نرخ قیمت گوشت گوسفندی هم دست کمی از قیمت گوشت گوساله ندارد، به گونه ای که هرکیلوگرم گوشت گوسفند مخلوط هم اکنون در قصابی ها از کیلویی 405 هزار تومان تا 430 هزار تومان به فروش می رسد/قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفند پاک شده (بدون دنبه و دنده) هم در قصابی های کرمانشاه بین 530 تا 580 هزار تومان شناور است/استان کرمانشاه دارای بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین است و سالانه در استان حدود۴۰ هزار تن گوشت قرمز تولید و حدود ۲۳ هزار تن مصرف می شود/با این حال و با وجود ۱۷ هزار تن گوشت قرمز تولیدی مازاد بر نیاز استان، قیمت این محصول در استان بسیار بالا است و به نسبت سایر استان ها تفاوت فراوانی دارد، موضوعی که نه مغازه داران از آن راضی هستند و نه مردمی که میزان مصرفشان سال به سال در حال کاهش است/به جرائت می توان گفت روش های مختلف دولت در تنظیم بازار گوشت قرمز هم جوابگو نبوده و شناور بودن قیمت ها و عدم اعلام نرخ مصوب باعث تخلفات و گران‌فروشی در برخی قصابی ها شده است/شاید در کنار سودجویی برخی قصابان بتوان ممنوعیت ورود دام زنده به کرمانشاه که به منظور جلوگیری از قاچاق دام وضع شده را از دیگر عوامل تاثیرگذار افزایش قیمت گوشت قرمز در استان دانست.
منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

تداوم سیر صعودی قیمت گوشت قرمز در حالی ادامه دارد که به تدریج و با شیب تندی شاهد حذف این ماده اصلی غذایی از سفره های مردم هستیم.

به گزارش خبرنگار طلوع کرمانشاه، بازار متلاطم گوشت قرمز این روزها صدای بسیاری از شهروندان را درآورده و باعث شده کم کم این ماده غذایی از سبد خرید مردم کنار گذشته شود و یا به حداقل ممکن برسد.

علاوه بر افزایش غیرمعمول قیمت ها، چند نرخی بودن آن در قصابی های مختلف هم درد دیگری است که امروز شهروندان با آن روبرو هستند و باعث شده دچار سردرگمی شوند.

از یک سو صاحبان مغازه هایی که قیمت در آن ها بالاتر است معتقدند که کیفیت گوشت آن ها به مراتب بالاتر است و از سوی دیگر مغازه های با قیمت پایین تر معتقدند تفاوتی میان گوشت عرضه شده آن ها با سایرین وجود ندارد و مغازه هایی که قیمت گوشت آن ها بالاتر است سود بیشتری دریافت می کنند.

*گزارش میدانی خبرنگار طلوع کرمانشاه نشان میداد در یک قصابی گوشت نرمه گوساله پاک شده با قیمت هرکیلوگرم ۵۷۰ هزار تومان به فروش می رسد و در قصابی دیگر نرخ همین گوشت به ۵۸۰ هزار تومان و مغازه دیگر هم به ۶۰۰ هزار تومان می رسد.

گوشت گوساله با استخوان نیز بین ۴۰۵ تا ۴۱۵ هزار تومان در قصابی های کرمانشاه متفاوت است، هرچند عموما نرخ این نوع گوشت اکثرا با قیمت ۴۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.

تنوع نرخ قیمت گوشت گوسفندی هم دست کمی از قیمت گوشت گوساله ندارد، به گونه ای که هرکیلوگرم گوشت گوسفند مخلوط هم اکنون در قصابی ها از کیلویی ۴۰۵ هزار تومان تا ۴۳۰ هزار تومان به فروش می رسد.

قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفند پاک شده (بدون دنبه و دنده) هم در قصابی های کرمانشاه بین ۵۳۰ تا ۵۸۰ هزار تومان شناور است.

استان کرمانشاه دارای بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین است و سالانه در استان حدود۴۰ هزار تن گوشت قرمز تولید و حدود ۲۳ هزار تن مصرف می شود.

با این حال و با وجود ۱۷ هزار تن گوشت قرمز تولیدی مازاد بر نیاز استان، قیمت این محصول در استان بسیار بالا است و به نسبت سایر استان ها تفاوت فراوانی دارد، موضوعی که نه مغازه داران از آن راضی هستند و نه مردمی که میزان مصرفشان سال به سال در حال کاهش است.

به جرائت می توان گفت روش های مختلف دولت در تنظیم بازار گوشت قرمز هم جوابگو نبوده و شناور بودن قیمت ها و عدم اعلام نرخ مصوب باعث تخلفات و گران‌فروشی در برخی قصابی ها شده است.

شاید در کنار سودجویی برخی قصابان بتوان ممنوعیت ورود دام زنده به کرمانشاه که به منظور جلوگیری از قاچاق دام وضع شده را از دیگر عوامل تاثیرگذار افزایش قیمت گوشت قرمز در استان دانست.

نارضایتی مردم از شرایط نابسامان قیمت گوشت

منوچهر اعظمی یکی از شهروندان کرمانشاهی است که در گفت و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه از شرایط نابسامان قیمت گوشت در این روزها اظهار نارضایتی می کند و می گوید: متاسفانه نظارتی بر قیمت ها نیست و تغییر مدام قیمت ها باعث کلافگی مردم و نارضایتی آن ها شده است.

وی ادامه داد: بالا بودن قیمت گوشت به خودی خود برای مردم ناراحت کننده هست اما به نظر می رسد آنچه مردم را نگران تر و ناراحت تر می کند عدم ثبات قیمت ها و همچنین چندگانگی ها در قصابی های مختلف شهر کرمانشاه است.

اعظمی با طرح این پرسش که چرا باید در یک قصابی گوشت نرمه گوسفندی با قیمت ۵۴۰ هزار تومان عرضه شود و در قصابی دیگر قیمت تا ۵۶۰ و ۵۷۰ هزار تومان به فروش برسد، گفت: همین موارد است که باعث شده مردم معتقد باشند نظارتی وجود ندارد.

خانمی حدودا ۶۰ ساله هم که به یکی از قصابی ها مراجعه کرده بود به خبرنگار طلوع کرمانشاه گفت: متاسفانه قیمت ها که همیشه در حال افزایش است و مردم هم مجبور می شوند روز به روز گوشت کمتری مصرف کنند.

وی ادامه داد: اگر سال گذشته مصرف ماهانه خانوار ما حدود ۲ تا ۳ کیلوگرم گوشت بود امسال و خصوصا در این سه چهار ماه اخیر به بیش از یک کیلوگرم نمی رسد و عموما گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کرده ایم.

یکی از قصابی های محله گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگار طلوع کرمانشاه از کاهش محسوس خرید گوشت قرمز توسط مردم خبر داد و گفت: فروش روزانه ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرمی ابتدای سال مغازه به ۸ تا ۱۰ کیلوگرم در یکی دو ماه اخیر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه قصابی ها نیز از افزایش قیمت گوشت بهره چندانی نمی برند، گفت: ما هم باید قیمت بیشتری برای خرید بپردازیم و از سوی دیگر با افزایش قیمت ها شاهد کاهش قدرت خرید مردم هستیم.

این فرد قصاب گفت: به خاطر دارم در سال های نه چندان دور روزانه بیش از ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم گوشت در مغازه ام به فروش می رفت ولی امروز به سختی به مرز ۱۰ کیلوگرم می رسد.

هرچند در ماه های اخیر از سوی جهاد کشاورزی اعلام شد که گوشت قرمز منجمد تنظیم بازار به نرخ دولتی در برخی میادین اصلی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر توزیع شده است ولی به دلیل توزیع نامناسب آن نه تنها نیاز مردم را تامین نکرده است بلکه هیچ تاثیری در کاهش قیمت ها نیز نداشته است.

هم اینک با بازدید میدانی از فروشگاه های اصلی شهر کرمانشاه به راحتی می توان مشاهده کرد که در هیچکدام از این فروشگاه ها گوشت قرمز منجمد توزیع نمی شود و نرخ های اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار نیز تقریبا درهیچکدام از قصابی ها رعایت نمی شود.

بدون شک سیاست های غلط و تصمیمات بدون کارشناسی شده مسوولان حوزه دام را باید از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت گوشت در ماه گذشته دانست.

در حالی که ساماندهی بازار و قیمت گوشت قرمز در حال حاضر به یکی از دغدغه ها و مطالبات به حق مردم کرمانشاه تبدیل شده است باید دید تصمیمات دستوری در این زمینه آیا قادر خواهد بود بازار این ماده پروتیینی و مهم را به تعادل برساند یا شاهد حذف یا کاهش آن از سبد غذایی مردم خواهیم بود.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.