یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 8 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21347 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

با استفاده از بازی درمانی از اضطراب کلاس اولی ها بکاهید/ نقاشی تیره رنگ کودک چه پیامی دارد؟ میزان مزاحمت تلفنی در اورژانس کرمانشاه بالا رفته است شفاف سازی راهکاری برای جلب رضایت شرکای اجتماعی است/۸۸۳میلیاردتومان آخرین حقوق پرداختی به بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاهی ست مشاور تحصیلی نداشتم، آزمونهای آزمایشی و کتابهای کمک درسی یاری رسان شد فعالیت مرزهای رسمی کرمانشاه باید ساماندهی شود توضیح دادستان گیلانغرب در خصوص فوت یک متهم  نماینده مجلس: رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ در کمیسیون امنیت ملی مطرح نشده آخر هفته‌ای خنک در انتظار کرمانشاه استعفاء دسته جمعی در هیات ناشنوایان کرمانشاه آغاز طرح «زوج‌وفرد خودروها» در کرمانشاه از ۲۰ شهریور جستجو برای یافتن غارهای جدید در «پرآو» ماموگرافی و باورهای غلط درباره آن ۱۸کودک در شیرخوارگاه معتضدی نگهداری می شوند/ثبت ۱مورد فرزند خواندگی برای متقاضی مجرد در کرمانشاه کرمانشاه ۷۹ هزار بیکار دارد/ نمایندگان پیگیر باشند کرمانشاه مقصد اول سفر رییس جمهور شود گرد و غبار دید افقی را در قصرشیرین کاهش داد مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه برگشت اعتبارات را تکذیب کرد/ ادعای جذب اعتبارات طی ۲۰ روز مرز خسروی همچنان ۲۴ ساعته آماده تردد زوار است راه‌اندازی۸سامانه هوشمند نظارتی جدید در محورهای مواصلاتی کرمانشاه غرق شدن مردی ۴۰ ساله در سد جامیشان سنقروکلیایی شهردار کرمانشاه در دهمین نشست هیئت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی: کرمانشاه قابلیت های زیادی برای گردشگری پایدار دارد  

“بیمارستان مسیح” کرمانشاه؛ تاریخی که محو می‌شود 
01 آذر 1402 - 10:10
شناسه : 290649
1
طلوع‌‌کرمانشاه : حدود دو قرن پیش بود که مسیونرهای آمریکایی بیمارستان "وست مینستر هاسپیتال" یا همان مریض‌خانه آمریکایی‌ها که بعدها بیمارستان مسیح و مرادیان نام گرفت را در کرمانشاه ساختند. بیمارستانی که طی سالهای متمادی مرکزی برای درمان بیماران استانهای همجوار بود/ این بیمارستان تاریخی بعدها در سال ۱۳۸۲ به عنوان یک بنای ارزشمند تاریخی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت، اما مالک بنا که از موقعیت ویژه و وسعت آن آگاه بود، هوای دیگری غیر از حفاظت از بنا در سر داشت/او بدنبال تغییر کاربری این بنای تاریخی بود،برای همین با تلاش های زیادی توانست بیمارستان مسیح را از فهرست آثار ملی ایران خارج کند و بدنبال آن به مدت یک دهه انواع بلاهای عمدی و غیرعمدی به جان این بیمارستان افتاد تا آن را از پا بیندازد/زلزله چند سال پیش، ورود سیلاب به داخل بنا، آتش سوزی عمدی در روز چهارشنبه سوری، رها شدگی بنا، تاراج درها و پنجرها و حتی سقف آهنین آن توسط معتادین و سارقین و نم زدگی دیوارها از حوادث ریز و درشتی که این بیمارستان طی سالهای گذشته بر خود دید/مسئولین میراث فرهنگی استان که می دانستند بسیاری از این حوادث عمدی و برای از بین بردن این بنای تاریخی است، پیگیر ثبت مجدد آن شدند تا اینکه سرانجام در سال ۱۳۹۹ با رای دیوان عدالت اداری بیمارستان مسیح برای بار دوم به ثبت ملی رسید. هرچند که مالک بنا دوباره تلاش کرد آن را از فهرست آثار ملی ایران خارج کند، اما این بار دیگر موفق نشد/فارغ از همه این ماجراها، بیمارستان مسیح این روزها حال و روز خوبی ندارد و در برزخ و بلاتکلیفی عمیقی فرو رفته و هر آن ممکن است تنها چند دیوار نمور و ضعیف باقی مانده آن برای همیشه فرو بریزد تا این بنا هم در دل تاریخ گم شود/مسئولین میراث فرهنگی در سالهای اخیر با مالک بنا رایزنی هایی داشتند تا او را برای حفظ این بنا با خود همراه کنند، اما تاکنون موفق نشده‌اند/آنطور که معاون میراث فرهنگی کرمانشاه می گوید، باتوجه به عدم علاقه مالک به حفظ این بنا، مسئولین این اداره کل تلاش هایی را برای تملک آن داشته اند، اما باتوجه به موقعیت خاص و وسعت بسیار بنا، مالک رقم زیادی را پیشنهاد داده که خارج از توان میراث فرهنگی است.
منبع : ایسنا
پ
پ

بیمارستان مسیح، دومین بیمارستان تاریخی ایران که روزگاری ناجی جان انسانهای بسیاری در غرب کشور بود، این روزها حال و روز خوبی ندارد.  

حدود دو قرن پیش بود که مسیونرهای آمریکایی بیمارستان “وست مینستر هاسپیتال” یا همان مریض‌خانه آمریکایی‌ها که بعدها بیمارستان مسیح و مرادیان نام گرفت را در کرمانشاه ساختند. بیمارستانی که طی سالهای متمادی مرکزی برای درمان بیماران استانهای همجوار بود.

 این بیمارستان تاریخی بعدها در سال ۱۳۸۲ به عنوان یک بنای ارزشمند تاریخی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت، اما مالک بنا که از موقعیت ویژه و وسعت آن آگاه بود، هوای دیگری غیر از حفاظت از بنا در سر داشت.

او بدنبال تغییر کاربری این بنای تاریخی بود، برای همین با تلاش های زیادی توانست بیمارستان مسیح را از فهرست آثار ملی ایران خارج کند و بدنبال آن به مدت یک دهه انواع بلاهای عمدی و غیرعمدی به جان این بیمارستان افتاد تا آن را از پا بیندازد.

زلزله چند سال پیش، ورود سیلاب به داخل بنا، آتش سوزی عمدی در روز چهارشنبه سوری، رها شدگی بنا، تاراج درها و پنجرها و حتی سقف آهنین آن توسط معتادین و سارقین و نم زدگی دیوارها از حوادث ریز و درشتی که این بیمارستان طی سالهای گذشته بر خود دید.

مسئولین میراث فرهنگی استان که می دانستند بسیاری از این حوادث عمدی و برای از بین بردن این بنای تاریخی است، پیگیر ثبت مجدد آن شدند تا اینکه سرانجام در سال ۱۳۹۹ با رای دیوان عدالت اداری بیمارستان مسیح برای بار دوم به ثبت ملی رسید. هرچند که مالک بنا دوباره تلاش کرد آن را از فهرست آثار ملی ایران خارج کند، اما این بار دیگر موفق نشد.

فارغ از همه این ماجراها، بیمارستان مسیح این روزها حال و روز خوبی ندارد و در برزخ و بلاتکلیفی عمیقی فرو رفته و هر آن ممکن است تنها چند دیوار نمور و ضعیف باقی مانده آن برای همیشه فرو بریزد تا این بنا هم در دل تاریخ گم شود.

مسئولین میراث فرهنگی در سالهای اخیر با مالک بنا رایزنی هایی داشتند تا او را برای حفظ این بنا با خود همراه کنند، اما تاکنون موفق نشده‌اند.

آنطور که معاون میراث فرهنگی کرمانشاه می گوید، باتوجه به عدم علاقه مالک به حفظ این بنا، مسئولین این اداره کل تلاش هایی را برای تملک آن داشته اند، اما باتوجه به موقعیت خاص و وسعت بسیار بنا، مالک رقم زیادی را پیشنهاد داده که خارج از توان میراث فرهنگی است.

*کیومرث خانی ، در این خصوص توضیح داد: طی مذاکراتی که در چند سال اخیر با مالک این بنای تاریخی داشته ایم، اعلام کرده که آن را حدود ۱۲۰ میلیارد تومان می فروشد، درحالیکه جمع اعتبارات میراث فرهنگی استان به ۳۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد. بنابراین تملک این بنا با این اعتباراتی که میراث فرهنگی دارد، عملا منتفی است و  امکان اجرایی شدن آن وجود ندارد، مگر اینکه استانداری و جامعه مدیریت شهری استان با توجه به ارزشمند بودن بنا برای تملک آن با هم همکاری کنند.

این مسئول با بیان اینکه طبق قانون حمایت از بافت‌های تاریخی حتی اگر این بنای تاریخی بصورت عامدانه یا غیرعامدانه تخریب شود، باید عین آن بازسازی و ساخته شود و امکان ساخت بنای دیگری به جای آن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: مالک بنا می تواند این بیمارستان تاریخی را به یک بیمارستان موزه و یا هتل بیمارستان تبدیل کند و در این راه ما هم از او حمایت خواهیم کرد. 

خانی در ادامه یادآورشد: در هر حال، باتوجه به شرایط نامناسبی که این بنای تاریخی دارد و اینکه مالک هم به ما اجازه نمی دهد وارد آن شویم، بهترین کار حفاظت از این بنا توسط میراث فرهنگی، نیروی انتظامی و شهرداری است.

این مسئول اظهار کرد: حل مشکل بیمارستان تاریخی مسیح یک کار فرادستگاهی است و دستگاه های ذیربط باید میراث فرهنگی را در این راه یاری کنند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.