به گزارش پایگاه خبری طلوع،عزتالله حاصلی در گفت و گو با طلوع کرمانشاه اشارهای به وضعیت قیرطبیعی در کرمانشاه داشت و گفت: این استان با اختصاص ۷۵ درصد ذخایر قیر طبیعی ایران به خود رتبه اول را در ذخیره این ماده معدنی دارد.
وی از وجود ۲۹ فقره پروانه بهرهبرداری جهت استخراج قیرطبیعی توسط اداره کل صمت استان خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد پروانه حدود ۲۰ فقره فعال بوده و مابقی به دلیل مشکلات متعدد از جمله مشکل تامین مالی و نقدینگی و … غیرفعال هستند.
نائب رئیس خانه معدن کرمانشاه با بیان اینکه هزینههای استخراج قیرطبیعی بسیار زیاد است، افزود: قیرطبیعی به جهت نحوه تشکیل در اعماق زیاد در بخش استخراج نیز هزینههای سرسامآوری را متوجه معدنداران مینماید.
به گفته حاصلی، از سوی دیگر مستهلک بودن ماشینآلات، نبود تسهیلات جهت بخش معدن، هزینه سنگین ماشین آلات معدنی، دستمزد، بیمه، مالیات ده درصد ارزش افزوده، هزینه فراوان حمل و نقل و … نیز مزید علت شده تا قیمت فروش قیرطبیعی پاسخگوی هزینههای تولید نباشد.
وی معتقد است با این شرایط خطر رکود جدی معادن قیرطبیعی را تهدید میکند .
نائب رئیس خانه معدن کرمانشاه راهکار اصلی حمایت از معادن قیرطبیعی را کاهش حقوق دولتی این ماده دانست که نیازمند تصویب در شورای معادن است.
حاصلی یکی دیگر از چالشهای پیش روی قیرطبیعی را عدم فرآوری این محصول و خام فروشی قیرطبیعی دانست و عنوان کرد: تنها حدود ۳۰ درصد قیرطبیعی فرآوری شده و مابقی خام از استان خارج شده و بعد از فرآوری با قیمتهای بالا به کشور باز میگردد.
وی اظهار کرد: در صورت فرآوری قیرطبیعی نه تنها اشتغال و ارزش افزوده فراوانی ایجاد خواهد شد بلکه محصولات جانبی متعددی از آن تولید میشود.
دیدگاه