یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 8 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21347 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

با استفاده از بازی درمانی از اضطراب کلاس اولی ها بکاهید/ نقاشی تیره رنگ کودک چه پیامی دارد؟ میزان مزاحمت تلفنی در اورژانس کرمانشاه بالا رفته است شفاف سازی راهکاری برای جلب رضایت شرکای اجتماعی است/۸۸۳میلیاردتومان آخرین حقوق پرداختی به بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاهی ست مشاور تحصیلی نداشتم، آزمونهای آزمایشی و کتابهای کمک درسی یاری رسان شد فعالیت مرزهای رسمی کرمانشاه باید ساماندهی شود توضیح دادستان گیلانغرب در خصوص فوت یک متهم  نماینده مجلس: رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ در کمیسیون امنیت ملی مطرح نشده آخر هفته‌ای خنک در انتظار کرمانشاه استعفاء دسته جمعی در هیات ناشنوایان کرمانشاه آغاز طرح «زوج‌وفرد خودروها» در کرمانشاه از ۲۰ شهریور جستجو برای یافتن غارهای جدید در «پرآو» ماموگرافی و باورهای غلط درباره آن ۱۸کودک در شیرخوارگاه معتضدی نگهداری می شوند/ثبت ۱مورد فرزند خواندگی برای متقاضی مجرد در کرمانشاه کرمانشاه ۷۹ هزار بیکار دارد/ نمایندگان پیگیر باشند کرمانشاه مقصد اول سفر رییس جمهور شود گرد و غبار دید افقی را در قصرشیرین کاهش داد مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه برگشت اعتبارات را تکذیب کرد/ ادعای جذب اعتبارات طی ۲۰ روز مرز خسروی همچنان ۲۴ ساعته آماده تردد زوار است راه‌اندازی۸سامانه هوشمند نظارتی جدید در محورهای مواصلاتی کرمانشاه غرق شدن مردی ۴۰ ساله در سد جامیشان سنقروکلیایی شهردار کرمانشاه در دهمین نشست هیئت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی: کرمانشاه قابلیت های زیادی برای گردشگری پایدار دارد  

زیست پرجمعیت‌ترین گله‌های آهوی ایرانی در قراویز
17 خرداد 1403 - 10:21
شناسه : 293479
6
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه : ثریا قربانی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با اشاره به هفته محیط زیست از ۱۶ تا ۲۲ خردادماه با شعار «سهم من در تدام حیات»، گفت : با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با حفظ و نگهداری محیط زیست و اصل ۵۰ قانون اساسی و لزوم مشارکت همگانی در حفاظت از محیط زیست، این هفته در راستای تنویر افکار عمومی به نام هفته محیط زیست نامگذاری شده است/معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هکتار از عرصه استان تحت مدیریت این اداره‌کل است، گفت: ۱۰ درصد وسعت استان مناطق حفاظت شده است که شامل پنج منطقه حفاظت شده، سه پناهگاه حیات وحش، ۲ اثر طبیعی ملی و ۲ منطقه شکار و تیراندازی ممنوع (هشیلان و بمو) می‌شود. وی ادامه داد: تمام مناطق حفاظت شده استان زیستگاه خوب و منحصربه‌فردی هستند، اما برخی از این مناطق همچون قراویز با وسعت ۳ هزار ۶۰۰ هکتار ویژگی خاص خود را دارد که پرجمعیت‌ترین گله‌های آهوی ایرانی (بیش از یک‌هزار و ۵۰۰) در آن زیست می‌کنند. قربانی با اشاره به وجود پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل شهرستان پاوه، خاطرنشان کرد: دیدن پلنگ ایرانی در منطقه‌ای نشان از زیستگاه غنی است بدین معنی که انواع جانواران گوشتخوار و گیاهخوار در این منطقه زیست می‌کنند. وی به زیستگاه شوکا در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل (بخش زیادی در باینگان) اشاره کرد: شوکا نماد محیط زیست کرمانشاه است، چون زیستگاه شوکا بیشتر در حاشیه دریای خزر است و تنها تعداد اندکی در ایران وجود دارد.
منبع : باشگاه خبرنگاران
پ
پ

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه گفت : تمام مناطق حفاظت شده استان زیستگاه خوب و منحصربه‌فردی هستند، اما برخی از این مناطق همچون قراویز ویژگی خاص خود را دارد بطوریکه پرجمعیت‌ترین گله‌های آهوی ایرانی در آن زیست می‌کنند.

ثریا قربانی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با اشاره به هفته محیط زیست از ۱۶ تا ۲۲ خردادماه با شعار «سهم من در تدام حیات»، گفت : با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با حفظ و نگهداری محیط زیست و اصل ۵۰ قانون اساسی و لزوم مشارکت همگانی در حفاظت از محیط زیست، این هفته در راستای تنویر افکار عمومی به نام هفته محیط زیست نامگذاری شده است.

وی گفت: تاریخچه روز جهانی محیط زیست به سال ۱۹۷۱ یعنی ۵۳ سال پیش بر می‌گردد. در آن سال برای اولین‌بار، سازمان ملل متحد کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد. همزمان با برپایی این کنفرانس مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را تصویب کرد، که منجر به تشکیل برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) با هدف توانمندسازی مردم برای بحث توسعه پایدار و متوازن و ارتقای بینش عمومی در جوامع با نگرشی جدید به مسئله محیط زیست و ترویج مشارکت هدفمند ملت‌ها برای رسیدن به آینده‌ای امن و پایدار؛ شد.

قربانی رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست را در حفظ محیط زیست با نگرش توسعه پایدار و متوازن عنوان کرد و افزود: تعامل مردم و محیط زیست با نگرش حفظ محیط زیست برای نسل‌های آینده در سازمان دنبال می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هکتار از عرصه استان تحت مدیریت این اداره‌کل است، گفت: ۱۰ درصد وسعت استان مناطق حفاظت شده است که شامل پنج منطقه حفاظت شده، سه پناهگاه حیات وحش، ۲ اثر طبیعی ملی و ۲ منطقه شکار و تیراندازی ممنوع (هشیلان و بمو) می‌شود.

وی ادامه داد: تمام مناطق حفاظت شده استان زیستگاه خوب و منحصربه‌فردی هستند، اما برخی از این مناطق همچون قراویز با وسعت ۳ هزار ۶۰۰ هکتار ویژگی خاص خود را دارد که پرجمعیت‌ترین گله‌های آهوی ایرانی (بیش از یک‌هزار و ۵۰۰) در آن زیست می‌کنند.

قربانی با اشاره به وجود پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل شهرستان پاوه، خاطرنشان کرد: دیدن پلنگ ایرانی در منطقه‌ای نشان از زیستگاه غنی است بدین معنی که انواع جانواران گوشتخوار و گیاهخوار در این منطقه زیست می‌کنند.

وی به زیستگاه شوکا در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل (بخش زیادی در باینگان) اشاره کرد: شوکا نماد محیط زیست کرمانشاه است، چون زیستگاه شوکا بیشتر در حاشیه دریای خزر است و تنها تعداد اندکی در ایران وجود دارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به منطقه شکار ممنوع زله‌زرد در شهرستان گیلان‌غرب داشت و تصریح کرد: کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی، بزمچه، انواع مارها، خزندگان و از پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته در این منطقه صعب‌العبور وجود دارد. وی از این مناطق به عنوان سرمایه‌های استان یاد کرد و اضافه کرد: اگر این مناطق را از دست دهیم، خیلی از تنوع زیستی استان که طی میلیون‌ها سال به دست آمده و به یک پایداری رسیده‌اند، را از دست خواهیم داد.

قربانی یکی از چالش‌های محیط زیست را در تغییر اقلیم و خشکسالی‌های پی‌درپی و کانون گردو غبار با منشأ کشور‌های عربی توضیح داد و افزود: برای کانون‌های گردو غبار باید تعاملاتی از سوی وزارت خارجه صورت گیرد تا این کانون‌ها در همان کشور مبدأ از بین برود.

وی ادامه داد: وقتی گرد و غبار وارد کشور و استان می‌شود، سبب از بین رفتن جنگل‌ها و حیات وحش می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با گله‌مندی از مدیریت منابع آبی استان، تصریح کرد: مدیریت منابع آبی استان مدون نیست، نوع کشاورزی و الگوی کشت رعایت نمی‌شود و با استفاده از کشت‌های آب‌بر خیلی از منابع آب‌های زیرزمینی هدر می‌رود.

وی تعداد کم نیرو‌ها و تجهیزات فرسوده را از جمله چالش‌های محیط زیست استان دانست و گفت: حفاظت از این مناطق نیازمند به افزایش بودجه است.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم، گفت: یکی از اهداف سازمان محیط زیست جلب مشارکت مردم است، چرا که قبل از اینکه یک منطقه را به عنوان حفاظت شده معرفی کنیم متعلق به مردمان بومی آن منطقه است و اولویت حفاظت از این مناطق با خود مردم بومی است.

قربانی تصریح کرد: سازمان‌های مردم نهاد باید برای حفاظت از محیط زیست پای کار آیند، چون نگهداری و حفاظت از محیط زیست کار یک ارگان و سازمان نیست.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کرمانشاه با تأکید به اهمیت دید مسئولان استان به محیط زیست، خاطرنشان کرد: مدیران استان محیط زیست را نباید فدای توسعه کنند، وقتی مدیران استانی قصد توسعه دارند باید متوجه باشند که حیات انسان‌ها به وجود این گونه‌های ارزشمند بستگی دارد، چون هر زنجیره‌ای از این حیات کسر شود از عمر انسان‌ها کم می‌شود .

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.