جمعه, ۱۱ آبان , ۱۴۰۳ Friday, 1 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21589 تعداد نوشته های امروز : 1×

آخرین خبرها

سیر، داستان یک اکسیر جادویی آماده‌باش ۱۸۰ نیروی هلال احمر کرمانشاه برای بارش‌های پیش رو کامیون ها در معابر شهری تردد نکنند یک استکان متانول، پایان زندگی و بینایی ذخایر خونی کرمانشاه رو به کاهش است/ نیاز به اهداء ۲۰۰ واحد خون در روز داریم فعالیت سرپناه‌های شبانه‌ بهزیستی کرمانشاه در تمام ایام سال سامانه ناپایدار از پنجشنبه در کرمانشاه فعال می شود مددجویان کمیته امداد اسلام آبادغرب مورد حمایت کامل دستگاه قضائی قرار دارند امام جمعه گیلانغرب بر اثر سانحه رانندگی مصدوم و به بیمارستان منتقل شد اولین باران موثر پاییزی کرمانشاه را فرا می‌گیرد برای نجات از سکته مغزی ۴.۵ ساعت زمان طلایی را از دست ندهید پیشگیری از خودکشی جوان کرمانشاهی آماده‌باش کرمانشاه برای اولین بارش پاییزی گرمخانه های شهر کرمانشاه هرچه سریعتر فعال شوند بیش از یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کرمانشاه کشف شده است کشف لاشه ۲ قلاده گراز وحشی در ثلاث باباجانی خواب زمستانی نمایندگان کرمانشاه، هیچ نماینده‌ای از کرمانشاه در کمیسیون تلفیق نیست! تأمین آب کشت‌های پاییزه با لایروبی کانال سد زاگرس تشکیل قرارگاه جلب مجرمین متواری در کرمانشاه لایروبی رودخانه چمبشیر و آبشوران کرمانشاه

سیر، داستان یک اکسیر جادویی
11 آبان 1403 - 17:12
شناسه : 295509
1
طلوع‌‌کرمانشاه : سیر، گیاهی باستانی و پرخاصیت، به عنوان یک منبع طبیعی برای بهبود سیستم ایمنی، کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری‌ها شناخته می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که این گیاه به ویژه با ترکیبات گوگردی خود، اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و می‌تواند در درمان بیماری‌های مزمن و تقویت سلامت کلی بدن مؤثر باشد.
منبع : فارس
پ
پ
 
سیر یکی از گیاهان بومی مناطق آسیای میانه و خاورمیانه است و به‌عنوان یک محصول غذایی و دارویی مهم شناخته می‌شود. از سیر، به دلیل مزه و خواص آن، به‌عنوان یک ماده طبیعی و داروی گیاهی در طول تاریخ استفاده می‌شده است. خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضدویروسی آن باعث شده که نقش قابل‌توجهی در بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، القای رشد مو، کاهش التهابات و حتی کاهش ریسک برخی از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی-عروقی داشته باشد.
 
سیر همچنین به‌عنوان یک ضد اکسیدان قوی شناخته می‌شود و می‌تواند در محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو مفید باشد.هنگامی‌که سیر تازه با چاقو و یا خردکن و یا حتی از راه جویدن خرد می‌شود، واکنشی شیمیایی در سیر روی می‌دهد که طی آن، ماده‌ای به نام آلیسین آزاد می‌شود.
 
آلیسین یک ضد میکروب قوی است که تنها در لحظه خرد کردن سیر و درست قبل از اینکه حرارت ببیند، تولید می‌شود!به همین دلیل خوردن سیر تازه به این شکل، زمانی که یک آنفلوانزای شدید در حال شروع شدن است، برای متوقف کردن بیماری بسیار مفید است.
 
به توصیه برخی متخصصین، خوردن یک یا دو حبه سیر، هر سه یا چهار ساعت یک‌بار، باعث توقف کامل سرماخوردگی می‌شود و در درمان سرماخوردگی کهنه نیز مؤثر است.
 
محمدباقر مجنونی استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) دانشکده داروسازی کرمانشاه در این خصوص اظهار کرد: خواص گیاهان جنس سیر (آلیوم) ازجمله موسیر، سیر، پیازچه، تره، والک و تره کوهی از دیرباز علاوه بر ارزش غذایی و تجاری دارای اثرات درمانی گوناگونی است که در مطالعات متعدد بالینی به آن‌ها پرداخته‌شده است.
 
وی با اشاره به اینکه اثرات محافظت قلبی سیر به‌عنوان گیاه شاخص این جنس در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تائید قرارگرفته است، افزود: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرائین یا گرفتگی عروق، کاهنده فشارخون، ضد تجمع پلاکت‌ها، کاهندگی چربی و کلسترول خون هست که این اثرات کم‌وبیش در سایر گیاهان این جنس ازجمله پیاز خوراکی و موسیر ایرانی نیز دیده می‌شود.
 
استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه با تصریح اینکه سیر همچنین دارای اثرات محافظت کبدی نیز بوده و در کنترل و درمان کبد چرب غیرالکلی نیز می‌تواند مفید باشد، خاطرنشان کرد: از دیگر اثرات مفید درمانی سیر می‌توان به اثرات ضد دردی و ضدالتهابی آن اشاره کرد که این موضوع سبب شده از این گیاه در کنترل علائم استئوآرتریت (آرتروز) استفاده شود.
 
 وی ادامه داد: اثرات مفید درمانی و پیشگیری‌کننده سیر در کنترل انواع سرطان در مطالعات مختلف بالینی به اثبات رسیده است.
 
مجنونی عنوان کرد: اثرات ضد دیابتی، ضدویروسی، خلط‌آوری، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان هم‌جنس آن هست.
 
وی گفت: بخش اعظم اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن هست بنابراین این ترکیبات فقط در اثر خرد کردن و یا جویدن سیر تولید و آزاد می‌شوند لذا بلعیدن حبه‌های سیر نه‌تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند عوارض گوارشی نیز به همراه داشته باشد.
 
این استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) مطرح کرد: درصورتی‌که بوی ترکیبات گوگرددار سیر شمارا آزار می‌دهد می‌توانید از مکمل‌های گیاهی تهیه‌شده از سیر که دارای روکش روده‌ای (اینتریک کوتد) هستند استفاده نمایید. این مکمل‌ها در داروخانه‌های سطح شهر قابل تهیه می‌باشند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.