به گزارش پایگاه خبری طلوع، سی و ششمین جشنواره تئاتر کرمانشاه درحالی چهارشنبه ۲۳ آبان ماه به کار خود پایان داد که زمزمه های بسیاری درباره استقبال خوب مخاطبین از این دوره از جشنواره شنیده می شود.
امسال برای نخستین بار پس از چندسال رکود، تئاتر کرمانشاه با رشد قابل قبولی در تئاتر صحنه مواجه شد و در مجموع از بین ۴۰ اثری که به دبیرخانه جشنواره ارسال شد پس از بازبینی هیات هفت نفره داوران ۱۱اثر در بخش صحنه ای، ۲ اثر در بخش جنبی و ۵ اثر خیابانی امکان حضور در جشنواره را پیدا کردند.
هیات داوران در این دوره همچنین دو اثر “کاتالونیا” به کارگردانی مصطفی ذوقی و “یا اگر نمی شدهای ژنی” به کارگردانی دانیال محبی را در بخش تئاتر صحنه به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی کردند. همچنین “بمب کور” به کارگردانی مصطفی دهشت نیز در بخش تئاتر خیابانی به دبیرخانه جشنواره فجر راه یافت.
*تئاتر کرمانشاه جایگاه اصلی اش را باز می یابد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درباره ویژگی و تفاوت این دوره از جشنواره نسبت به سالهای قبل به طلوع کرمانشاه گفت: سطح کارهای ارائه شده در جشنواره سی وششم به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل قبولی داشت و ورود این حجم کار بویژه در تئاتر صحنه ای به جشنواره استانی تاکنون سابقه نداشته است.
“پوریا جلالی ” همچنین کیفیت کارها در بخش کارگردانی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: ما امسال در اجرا شاهد خلاقیت و نوآوری خوبی بودیم که حاصل تلاش کارگردانها بود و اکثر کارهایی که ارائه شد استخوان دار بودند. کما اینکه بازیگران نیز آنقدر خوب نقش ها را اجرا کردند که انتخاب برای هیات داوران مشکل شد.
وی درحالیکه پیشینه قدرتمند کرمانشاه در تئاتر را یادآور شد گفت: کرمانشاه همیشه استعدادهای خوبی در عرصه تئاتر داشته و خوشبختانه این دوره از جشنواره نشان داد که تئاتر کرمانشاه کم کم دارد به جایگاه اصلی اش باز می گردد. آنطور که مناسب نام و اعتبار کرمانشاه است و ما قطعا این رشد را در سالهای آتی بیشتر و بهتر مشاهده خواهیم کرد.
*لازمه یک کار خوب تمرین و ممارست است
سی و ششمین جشنواره تئاتر کرمانشاه امسال در بخش تئاتر صحنه با درخشش تیمی همراه بود که بسیاری از جوایز از کارگردانی گرفته تا متن و طراحی و اجرا را از آن خود کرد. این کار که ۸عنوان برتر را به خود اختصاص داد حالا به جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز معرفی شده و یکی از ۳ کاری است که قرار است نماینده کرمانشاه در رقابت های استانی فجر باشد.
“مصطفی ذوقی” کارگردان تئاتر “کاتالونیا” دراین رابطه به طلوع کرمانشاه گفت: من فکر می کنم چیزی که باعث درخشش “کاتالونیا” شد استفاده از یک تیم باتجربه در یک زاویه جدید و نوآورانه بود. ماهم تجربه داشتیم و هم جسارتش را و نتیجه نهایتا چیزی شد که دلخواه مخاطب و هیات داوران بود.
او درحالیکه تمرین و تکرار برای یک اجرای موفق را رمز درخشش یک تیم خوب در تئاتر دانست افزود: ما تمرین را از نیمه دوم بهمن آغاز کردیم ، ۱۳ شب اجرای عمومی داشتیم ونهایتا کار پخته ای از آب درآمد.
ذوقی گفت: این چهارمین کاری است که به طور مستقل کارگردانی می کنم و پیشتر اجرای دیگری که کارگردانی آنرا بعهده داشتم به نام “به هیچکس هیچی نگو” نیز به جشنواره استانی راه یافته و به دفتر فجر معرفی شده بود.
او درحالیکه خود را عضوی ازتیم ” گروه بازی” معرفی کرد، موفقیتش در این عرصه را مرهون حمایت های “پوریا جلالی” مدیرکل ارشاد، “هاشم پورمحمدی” عضو انجمن نمایش و “محمدرضا درند” رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان دانست.
*فعالین عرصه تئاتر نیاز جدی به حمایت دارند
“علیرضا جم” نویسنده نمایشنامه “کاتالونیا” هم به طلوع گفت: داستان “کاتالونیا”حول محور دروغ و پنهانکاری می چرخد و من سعی داشتم تبعات ناخوشایند این خصیصه را برای مخاطب به تصویر بکشم.
وی که علاوه بر نوشتن دستی هم در بازیگری و کارگردانی دارد تصریح کرد: من از سال ۹۷ نمایشنامه نویسی را شروع کرده ام و تا کنون ۴کار از من روی صحنه رفته است.
این جوان متولد سال ۷۷ به پیش نیازهای موفقیت در عرصه هنر در استان اشاره کرد و افزود: ما در کرمانشاه گرچه پیشینه غنی و خوبی در تئاتر داریم اما امکاناتمان قابل مقایسه با شهرهای بزرگی مثل تهران نیست و نیاز است که مسئولین اهتمام بیشتری در این باره به خرج دهند.
او سال گذشته نمایشنامه دیگری به نام “ویابونیت” را روی صحنه برده بود که با استقبال خوب مخاطبین و هیات داوران مواجه شد.
*دشواری های تئاتر برای زنان بیشتر از مردهاست
“میترا اسدی” بازیگر این اجرا که موفق شد عنوان نخست بازیگری جشنواره استانی را به خود اختصاص دهد هم به طلوع کرمانشاه گفت: کار کردن در عرصه تئاتر همیشه برای زنان کرمانشاه با چالش هایی روبرو بوده که گاها مانع دیده شدن استعدادهای ذاتی آنها می شود.
وی که سال گذشته نیز عنوان سوم بازیگری زن در جشنواره استانی فجر را بدست آورده بود، درخصوص نحوه استقبال مردم استان از تئاتر اظهار کرد: خیلی جای تاسف دارد که هنوز بسیاری از مردم ما نمی دانند کرمانشاه تئاتر دارد، یا اگر می دانند حاضر نیستند یک چهار هزینه کنسرت های سطح پایین را صرف دیدن تئاتر کنند.
اسدی افزود: در چنین شرایطی نیاز است که سرمایه گذاری بیشتری در حوزه تئاتر صورت گیرد و تبلیغات بیشتری نیاز است چه از سوی ارشاد، چه شهرداری و دیگر ارگانهای دخیل.
به هرحال کرمانشاه تا بوده از سالها پیش و از دوران چهره های شناخته شده و مطرحی چون “هواس پلوک، ثریاشیرزادی و…” یکی از قطب های مطرح کشور درهنر تئاتر بوده است و چه خوب است حالا که جوانان این خطه به رغم همه محدودیت ها نرخ بلیت تئاتر را یک پنجم شهرهای بزرگی چون تهران و اصفهان و… تعیین می کنند تا مردم استقبال بیشتری از کارهایشان داشته باشند، آنها را تنها نگذاریم و با حضور پررنگ در سالن های اجرا جان دوباره ای در رگ تئاتر استان بدمیم.
در همین رابطه پیشنهاد می شود که آموزش و پرورش و دانشگاهها نخستین ارگانهای پیش گام برای استقبال و روی آوری نسل جوان از هنر ارزنده تئاتر در استان باشند. علاوه بر آن ارشاد می تواند با هماهنگی با ادارات و ارگانهای مرتبط و غیر مرتبط در ایامی از سال و به بهانه های مختلف زمینه را برای اجرای کارهای جدید و استقبال عمومی از فعالین این هنر ارزنده در استان مهیا کند. باشد که تئاترکرمانشاه پس از یک پوست اندازی، قوی و محکم به روزهای اوج خود بازگردد.
دیدگاه