جلسه هشتاد و هشتم شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه به ریاست استاندار برگزار شد و مباحث مختلفی درباره شاخص فضای کسب و کار و عدم هزینهکرد منابع بانکهای خصوصی کرمانشاه در استان مطرح گردید.
در ابتدای این جلسه رضا سلیم ساسانی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گزارشی از آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار استان مطرح کرد که بر اساس آن نسبت به فصل گذشته، جایگاه کرمانشاه هفت پله سقوط کرده است.
وی با بیان اینکه آخرین گزارشی که از فضای کسب و کار منتشر شده مربوط به تابستان ۱۴۰۳ است، عنوان کرد: بر این اساس استان کرمانشاه به لحاظ شاخص فضای کسب و کار در جایگاه شانزدهم کشور قرار گرفته است.
وی عدد شاخص فضای کسب و کار استان کرمانشاه در تابستان امسال را ۶.۰۴ درصد اعلام کرد که نسبت به میانگین کشور با عدد ۶.۰۲ وضعیت بدتری داریم.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از نامناسب شدن وضعیت فضای کسب و کار کرمانشاه نسبت به فصل قبل یاد کرد و ادامه داد: در فصل گذشته با عدد شاخص فضای کسب و کار ۵.۷۹ در جایگاه هفتم کشور بودیم و نسبت به میانگین کشور وضعیت بهتری داشتیم، اما در فصل تابستان وضعیت فضای کسب و کار استان بدتر شده است.
ساسانی سپس به گرفتاریهای بخش خصوصی و تولیدکنندگان با بانکها نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه دریافت تسهیلات، وثایق بانکی، جرائم و … با مشکلات متعددی مواجهیم.
وی از اینکه بانکهای خصوصی منابع خود را در کرمانشاه هزینه نمیکنند نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: میزان هزینه کرد منابع برخی از بانکهای خصوصی در استان زیر ۲۰ درصد است.
ساسانی خواستار رسیدگی استاندار کرمانشاه به این مشکلات شد.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست ابتدا از اینکه برخی مدیران معاونین خود را برای حضور در جلسه فرستادند انتقاد کرد و گفت: ضمن احترامی که برای معاونین قائل هستم از این پس باید خود مدیران در جلسه حضور داشته باشند تا بتوانند تصمیمگیری کنند.
وی سپس به موضوع شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه نیز اشاره کرد و یادآور شد: برای بهبود شاخص فضای کسب و کار همراهی بخش خصوصی، بانکها و دستگاههای اجرایی را نیاز داریم و بدون همکاری یک بخش کار پیش نخواهد رفت.
وی اضافه کرد: در تلاشم عمده وقت خود را به بخش خصوصی و حل مشکلات این بخش اختصاص دهم.
استاندار کرمانشاه احیا واحدهای راکد را از اولویتهای خود برشمرد و بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی نیز در استان تاکید کرد.
حبیبی با اشاره به دغدغه واحدهای تولیدی در زمینه تسهیلات بانکی، گفت: واحدهای تولیدی باید سبد تامین مالی خود را متنوع کنند و فقط سراغ منابع بانک نروند.
*وی از بورس به عنوان یکی از منابع خوب تامین مالی یاد کرد و افزود: در زمینه پذیرش شرکتهای کرمانشاه در بازار سرمایه اتفاقات خوبی رخ داده و این روند باید ادامه یابد.
استاندار کرمانشاه درباره موضوع ناترازی انرژی و قطع برق صنایع نیز گفت: باید به سمت انرژیهای نو و تجدیدپذیر برویم.
وی از حمایت جدی از سرمایهگذارانی که در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی پای کار بیایند خبر داد و تاکید کرد: دستگاهها نیز باید برای پیک تامین برق سال آینده به سمت نیروگاه های خورشیدی بروند.
دیدگاه