مدرس دانشگاه و صاحب نظر در حوزه هنر معتقد است که نقطه به نقطه استان کرمانشاه موسیقی خیز است و تنوع موسیقیایی آن در هیچ شهر و یا حتی کشوری کمتر دیده میشود.
حیدر کاکی روز شنبه بر حفظ فرهنگ موسیقیایی استان کرمانشاه تاکید کرد و گفت: کرمانشاهان ظرفیت فراوانی در عرصه موسیقی دارد به نحوی که از شرق تا غرب استان انواع موسیقی بین مردم رواج داشته اما مورد بی مهری و کم توجهی قرار می گیرد.
سرپرست گروه موسیقی واله افزود : وسعت موسیقیایی در کرمانشاه بسیار زیاد است به نحوی که در شرق استان سبکی از تنبور و مور، در منطقه کلهرنشین استان هوره، در دالاهو تنبور، در هورامان سیاه چمانه، در سنقر دوزله و همچنین بیت خوانی ها و مقام نوازی در برخی سازها و چمری هم در جای جای استان رواج دارد.
این نوازنده تنبور با تاکید بر اینکه نقطه به نقطه استان کرمانشاه موسیقی خیز است و حفظ این فرهنگ و هویت مردم ضروریست گفت: شهری مانند سنندج که ظرفیت موسیقیایی آن یک سوم کرمانشاه است، امروز به عنوان شهر خلاق موسیقی در جهان معرفی شده است که نشان از همت مدیران فرهنگی آن منطقه جهت برندسازی در حوزه موسیقی است.
بی توجهی به موسیقی محلی مصداق بارز تهاجم فرهنگی است
کاکی توجه نکردن به موسیقی محلی و رواج آهنگ ها و موسیقی های وارده به استان را مصداق بارز تهاجم فرهنگی دانست و گفت: حفظ فرهنگ و هویت موسیقیایی کرمانشاه باید اولویت مدیران باشد چراکه بی توجهی در این حوزه باعث تغییر سطح و سبک شنیداری مردم می شود و به تدریج موسیقی مبتذل هم جای موسیقی اصیل و سنتی منطقه را می گیرد.
سرپرست گروه موسیقی واله صدور مجوز برای برگزاری کنسرت در کرمانشاه را بسیار مشکل و پیچیده توصیف کرد و گفت: صدور مجوز برای برگزاری کنسرت از طریق سامانه انجام می شود و در هر اجرا باید مدارک تکراری بارگذاری شود و این در حالیست احراز هویت باید یک بار انجام شود و همین موضوع باعث بلاتکلیفی گروه و صرف وقت بسیار برای صدور مجوز می شود.
وی با بیان اینکه روند صدور مجوز برای کنسرت های محلی و پاپ متفاوت و ناعادلانه است، افزود : کنسرت پاپ به دلیل درآمد بالایی که دارد به هیچ عنوان درگیر صدور مجوز نمی شود و یک نفر مسوولیت این کار را برعهده می گیرد اما ما برای اجرای یک کنسرت محلی باید تا روزهای پایانی اجرا درگیر روند صدور مجوز باشیم و به نظر می رسد برگزاری کنسرت های کردی و لکی در اولویت مدیران فرهنگی استان نیست.
موسیقی کرمانشاه نیازمند حمایت های مادی و معنوی است
این نوازنده تنبور با بیان اینکه روند صدور مجوز باعث اتلاف وقت و از دست رفتن زمان تبلیغات می شود، افزود: کنسرت پاپ از یک ماه قبل از اجرا تبلیغات و بلیت فروشی خود را آغاز می کند اما در همین کنسرت آخری که در کرمانشاه برگزار شد، ما یک هفته فرصت تبلیغات و سه روز بلیت فروشی داشتیم و در مجموع هم با ضرر مالی این اجرا را برای مردم برگزار کردیم.
کاکی خواستار آسان شدن روند برگزاری صدور مجوز و همچنین حمایت مادی و معنوی از کنسرت های محلی در کرمانشاه شد و گفت: دولت ها در تمام دنیا برای حفظ فرهنگ و پیشینه تاریخی و فرهنگی خود حمایت و هزینه می کنند و حتی به همه هنرمندان این عرصه حقوق ثابت هم پرداخت می کنند و بلیت های ارزان قیمت و سالن های رایگان در اختیار هنرمندان قرار می دهند اما در کرمانشاه کمترین حمایتی در این عرصه وجود ندارد.
سرپرست گروه موسیقی واله خواستار تعامل و همکاری بیش از پیش مدیران و کارکنان حوزه فرهنگ با هنرمندان این عرصه در کرمانشاه با هدف رشد و توسعه موسیقی شد.
دیدگاه