اولین روزهای سال ۱۴۰۲ بود که دکتر محمد رشیدی نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در یک نشست خبری از پیگیری برای احداث یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خبر داد، آنطور که او در این نشست خبری اعلام کرد بیش از ۱۰ ماه برای احداث این نیروگاه پیگیری کرده بود و ۲۰جلسه برگزار شده بود تا او توانسته بود موافقت احداث این نیروگاه را با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) بگیرد.
پیگیریهای این طرح در استان نیز چندین ماه به طول انجامید و جلسات متعددی با مدیران ایمیدرو و با حضور استاندار وقت کرمانشاه برگزار شد تا در نهایت در ۲۲ آذر ماه سال گذشته عملیات اجرایی این نیروگاه آغاز شد.
ساخت این نیروگاه با حضور مسئولین کشوری و استانی در زمینی به مساحت ۴۵هکتار در محل شهرک صنعتی زاگرس کرمانشاه آغاز شد.
سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت این نیروگاه ۲۶۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده و قرار بود این پروژه ظرف سه سال اجرایی شود.
طبق گفته مسئولین وقت، در زمان ساخت این نیروگاه برای ۷۰۰ نفر و در زمان بهره برداری برای ۱۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
البته پس از مدتی به تدریج تغییراتی نیز در این طرح ایجاد شد، بگونهای که مقرر شد بخشی از این سرمایهای که ایمیدرو برای کرمانشاه در نظر گرفته شده به ساخت نیروگاه اختصاص یابد و بخشی دیگر در سایر بخشها سرمایهگذاری شود.
از سال گذشته تا کنون کار احداث نیروگاه «پویای کرمانشاه» کمابیش تا حدودی پیشرفت تا اینکه چند روزقبل خبرهای بسیار خوبی از این نیروگاه رسید.
نیروگاهی که قرار است بزرگترین مزرعه خورشیدی غرب کشور بشود و در این شرایط ناترازی انرژی برق به کمک کرمانشاه بیاید.
حالا با ورود هزاران پنل خورشیدی به سایت کارگاهی نیروگاه پویای کرمانشاه، روند اجرایی بزرگترین مزرعه خورشیدی غرب کشور در کرمانشاه شتاب خواهد گرفت.
اخیرا ۲۵ دستگاه تریلر حامل ۱۱ هزار پنل خورشیدی به سایت کارگاهی نیروگاه پویای کرمانشاه وارد شد تا روند اجرایی بزرگترین مزرعه خورشیدی غرب کشور در شهرک صنعتی زاگرس کرمانشاه شتاب بیشتری بگیرد.
ظرفیت فعلی که برای احداث این نیروگاه در نظر گرفته شده ۹۰ مگاوات است که میتواند در پیک مصرف چیزی نزدیک به ۱۰ درصد نیاز استان را برطرف کند، زیرا پیک مصرف برق در استان کرمانشاه در فصل گرما نزدیک به هزار مگاوات است.
عدد دیگری که برای مقایسه ظرفیت تولید این نیرگاه باید به آن نگاه کرد، معضل ناترازی برق صنایع و خاموشیهای گسترده آنها است که گاهی به دو روز در هفته میرسد.
بارها فعالین بخش خصوصی اعلام کردند تنها تامین ۳۰ تا ۴۰ مگاوات برق میتواند مشکل صنایع را حل کند و حالا نیروگاه پویای کرمانشاه میتواند دو تا سه برابر این میزان را در اختیار کرمانشاه قرار دهد.
این روزها که ناترازی برق به شدت مشترکان خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری را آزار میدهد احداث هر نیروگاه کوچک مقیاس هم حائز اهمیت است، موضوعی که منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز بارها بر آن تاکید کرده که باید به سمت احداث نیروگاههای خورشیدی برویم.
حالا با درایت محمد رشیدی نماینده کرمانشاه که از حدود دو سال قبل فکر این نیروگاه را کرده بود، کرمانشاه به سمت احداث بزرگترین مزرعه خورشیدی غرب ایران خیز برداشته است و افتتاح آن در آینده نه چندان دور میتواند بار بزرگی از ناترازی برق را از دوش کرمانشاه بردارد.
اگرچه نمایندگان وظایف گستردهای از قانونگذاری تا رسیدگی به خواستههای مردم وامور حوزههای انتخابیه دارند، اما کار نمایندگی صرفا به این مسائل محدود نمیشود و اجرای چنین پروژههای زیرساختی برای یک نماینده ماندگارتر خواهد بود.
امید آن میرود با اجرای این پروژه بزرگ، در سالهای آتی مردم کرمانشاه از قطعی برق کمتری رنج ببرند و قدردان این خدمت بزرگ آقای نماینده و وعدهای که به آن صدق بخشید باشند.
دیدگاه