پنج شنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 16 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21938 تعداد نوشته های امروز : 8×

آخرین خبرها

۷۰درصد اراضی کشاورزی استان دیم است/تلاش می کنیم با استفاده از دانش روز مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند راهیابی “قوی تر” به بخش ویژه جشنواره فجر/این نمایش از اواخر دی تا اوایل بهمن در استان اکران می شود به جهاددانشگاهی خیلی امید بسته‌ام/ مرکز «دیده‌بانی توسعه کرمانشاه» با محوریت جهاددانشگاهی راه‌اندازی ‌شود حفاری برای گنج جان یک نفر را در کنگاور گرفت انفجار منزلی در کرمانشاه خسارت جدی به سه ساختمان دیگر زد بازداشت ۷۴۷ خرده فروش و معتاد متجاهر در کرمانشاه انتخاب اولین فرماندار زن در استان کرمانشاه نمادی از وفاق ملی است خطر فرونشست در کمین دشت های استان/ صحنه و کنگاور وضعیت بحرانی دارند فرودگاه کرمانشاه معطل بدقولی وزیر راه/ بیش از این مردم را معطل نگذارید و باند را افتتاح کنید مسیر مرگ «درکه» نیاز به اقدام فوری مسئولان دارد ۲۰پارالمپیکی کرمانشاه بیکارند! پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا چرا برخی نانوایی‌های کرمانشاه دیر پُخت می‌کنند؟ احتمالا در ۲۰ روز اول بهمن سردترین روزهای زمستان کرمانشاه را تجربه کنیم سرپرست جدید هیات تنیس استان با مدیر کل ورزش و جوانان دیدار کرد خشخاش فروشی در ملاءعام! پخش ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضد یخ در معابر کرمانشاه لزوم انعکاس درست اقدامات شهرداری/اقدامات خوب و تاثیرگذار سازمان فاوا شهرداری همه محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه باز هستند

حدود ۳۰ درصد شبکه چاههای مشاهده ای استان بازسازی شده اند
27 دی 1403 - 11:52
شناسه : 296665
0
رئیس گروه مطالعات آبهای زیرزمینی دفتر مطالعات پایه منابع آب؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

“مهدی نجفی بیامه” با اشاره به سابقه۶۰ ساله اجرای طرح تکمیل و تجهیز شبکه های سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی در کشور گفت: این طرح که یک طرح ملی است از سال ۱۳۴۱ تاکنون به صورت مستمر همزمان با سراسر کشور در استان ما نیز به اجرا درآمده است/وی درحالیکه هدف اجرای این طرح را ایجاد شبکه سنجش و پایش و بانک اطلاعاتی از منابع آب زیرزمینی و سطحی عنوان کرد افزود: بخشی از این طرح در حوزه آبهای زیرزمینی حفاری چاههای مشاهده ای است که سطح آب را به صورت مستمر در آبخوان ها یا سفره های آب زیرزمینی اندازه می گیرند و کرمانشاه یکی از استانهای فعال این حوزه محسوب می شود/ استان ما با دارا بودن ۴۱۴ حلقه چاه مشاهده ای دارای یکی از شبکه های متراکم و فعال در سطح کشور است/ بخشی از این چاهها در استانهای کردستان و همدان واقع شده که با توجه به تقسیمات منابع آب، فعالیت های مطالعاتی آن به عهده شرکت آب منطقه ای کرمانشاه است/در حال حاضر قدیمی ترین شبکه چاههای مشاهده ای در استان ما به اواخر دهه ۵۰ می رسد  و ما با استفاده از این چاههای مشاهده ای منابع آبهای زیرزمینی در استان را به صورت ماهانه رصد می کنیم.

نویسنده : لیلاسعدوندی منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

انتشار گزارشی در خصوص فرونشست زمین در استان و نقش مهم “پیزومترها” که مانند دیده بان عمل کرده و با سنجش مداوم  بینش درستی از منابع آبهای زیرزمینی به کارشناسان می دهند و گلایه از تخریب درصد قابل توجهی از این زیرساختها، بهانه ای برای گفتگوی طلوع با مسئول این حوزه در شرکت آب منطقه ای استان شد.

رئیس گروه مطالعات آبهای زیرزمینی دفتر مطالعات پایه منابع آب این شرکت، درباره آخرین وضعیت چاههای مشاهده ای استان که به عنوان اصلی ترین ابزار، نقش بسیار مهمی در سنجش و اندازه گیری منابع آبهای زیرزمینی استان دارند توضیحاتی ارائه داد.

“مهدی نجفی بیامه” با اشاره به سابقه۶۰ ساله اجرای طرح تکمیل و تجهیز شبکه های سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی در کشور گفت: این طرح که یک طرح ملی است از سال ۱۳۴۱ تاکنون به صورت مستمر همزمان با سراسر کشور در استان ما نیز به اجرا درآمده است.

وی درحالیکه هدف اجرای این طرح را ایجاد شبکه سنجش و پایش و بانک اطلاعاتی از منابع آب زیرزمینی و سطحی عنوان کرد افزود: بخشی از این طرح در حوزه آبهای زیرزمینی حفاری چاههای مشاهده ای است که سطح آب را به صورت مستمر در آبخوان ها یا سفره های آب زیرزمینی اندازه می گیرند و کرمانشاه یکی از استانهای فعال این حوزه محسوب می شود.

نجفی گفت: استان ما با دارا بودن ۴۱۴ حلقه چاه مشاهده ای دارای یکی از شبکه های متراکم و فعال در سطح کشور است.

وی البته توضیح داد: بخشی از این چاهها در استانهای کردستان و همدان واقع شده که با توجه به تقسیمات منابع آب، فعالیت های مطالعاتی آن به عهده شرکت آب منطقه ای کرمانشاه است.

نجفی افزود: در حال حاضر قدیمی ترین شبکه چاههای مشاهده ای در استان ما به اواخر دهه ۵۰ می رسد  و ما با استفاده از این چاههای مشاهده ای منابع آبهای زیرزمینی در استان را به صورت ماهانه رصد می کنیم.

وی در پاسخ این سوال که چرا صد حلقه از این چاه ها در سالهای اخیر در استان تخریب یا خشک شده اند گفت: قطعا تعداد چاه هایی که در حال حاضر غیرفعال هستند بسیار کمتر از این عدد است.

نجفی همچنین علت از حیز انتفاع خارج شدن برخی از این چاهها را اجرای برخی طرح های عمرانی و ساخت و ساز بدون در نظر گرفتن حریم این چاهها ذکر کرد و گفت: علاوه بر آن برخی از این چاهها در طول زمان خشک می شوند و این معضل مختص کرمانشاه نیست.

وی تصریح کرد: ما برای بازسازی این چاهها در استان برنامه داشته ایم و تقریبا از اواسط دهه ۸۰ تا کنون حدود ۳۰ درصد چاههای خشک شده یا تخریب شده را با کف شکنی مجددا بازسازی و تجهیز کرده ایم طوریکه مثل قبل کار مطالعاتی در آنها قابل انجام بوده و پیوستگی آمار دچار خدشه نشود.

نجفی ادامه داد: هم اکنون کرمانشاه برای بررسی منابع آبهای زیرزمینی هیچ کمبودی بابت چاههای مشاهده ای خود ندارد و امکان بررسی منابع آبهای زیرزمینی در تمام آبخوان های استان مهیا و فراهم است.

وی در خاتمه با اشاره مجدد به اهمیت این چاهها در برنامه ریزی و مدیریت منابع آب زیرزمینی استان خواستار همکاری تمامی اقشار در راستای حفظ و صیانت این چاهها به عنوان بخشی از دارایی های عمومی شد.

به هر حال فراموش نکنیم این سوال همیشه وجود دارد که چرا تعدادی از پیزومترهای ما در استان به همین راحتی از حیز انتفاع خارج می شوند و چه نهاد و ارگانی اجازه ساخت ساز در محدوده آنها را داده و به حریم این چاه ها دست درازی می کند. پس اینجا نقش و وظیفه پلیس آب چیست و چرا اقدام اثرگذاری برای مقابله با متخلفین انجام نمی دهد؟ آیا ما عملا پلیس آب نداریم یا اگر هست نقش اثرگذاری در نظارت ها ندارد و یا احیانا تن به زد و بندهای پشت پرده ای می دهد که از چشم قانون پنهان است؟

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.