چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21969 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است کرمانشاه ظرفیت این را دارد که ۵۰درصد اعضای تیم ملی کاراته را تامین کند ثبت بیشترین بارش برف در «بوژان»/ کرمانشاه ۴ تا ۶ درجه سردتر می‌شود مصرف بیش از ۲۰۰ تن شن و نمک در معابر شهری کرمانشاه خیابان غذا کرمانشاه باید جمع شود برف‌روبی ۲۴ ساعته در محورهای کرمانشاه/ همه مسیرها باز است جزئیاتی جدید از تخلفات انتخابات نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه ناوگان اتوبوسرانی کرمانشاه الکترونیک می‌شود/ رایزنی ها برای افزایش تعداد اتوبوس شروع بهار کردی در مناطق گرمسیری کرمانشاه؛ آیینی بر جای مانده از پیشینیان احداث شهرک ضایعات کرمانشاه به کجا رسید؟ ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور | این ویروس بسیار مسری است ۱۰ درصد معتادان کشور زن هستند/ فاصله زمانی اولین مصرف تا اطلاع خانواده‌ها ۵ سال است دستگیری قاتل فراری در کرمانشاه کرمانشاه از منظر شهروندان لایحه ساماندهی کارکنان شرکت بازیافت کرمانشاه بازهم بی‌نتیجه ماند به جای برف و باران، خسکسالی نصیب زمستان کرمانشاه شد/ نمود خشکسالی را در بهار و تابستان خواهیم دید هرگونه توهین، افترا در فضای مجازی جرم است تقویت سامانه بارشی و احتمال بارش برف در کرمانشاه سایت پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در مرحله تعیین سرمایه‌گذار است پلاک هوشمند از سال آینده در کرمانشاه اجرایی می‌شود

رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است
02 بهمن 1403 - 14:51
شناسه : 296767
0
فعالین رسانه در کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

مدیرمسئول هفته نامه غرب و آفتاب کرمانشاه درباره نقش مهم رسانه ها در افشاگری فعالیتهای فراقانونی شرکتهای خصولتی در استان هشدار داد/”حسنعلی مهدوی چشمه گچی” در این باره به طلوع کرمانشاه گفت: متاسفانه از زمانی که موضوع اصل ۴۴ و برون سپاری امور دولتی به بخش خصوصی مطرح شد با پدیده شوم شکل گیری شرکتهای خصولتی در کشور و از جمله کرمانشاه مواجه شدیم/ این شرکتها همانطور که از نامشان برداشت می شود به ظاهر خصوصی هستند اما عموما مسئولیت آنها با اقوام و بستگان درجه یک مدیران دولتی است و بنا شده اند تا ضوابط قانونی را از مجرای غیرقانونی دور بزنند و با کوتاه کردن دست شرکتهای خصوصی مستقل، هدفی جز جذب بودجه و رانت ندارند/ یک فعال سیاسی و رسانه ای معتقد است فساد اداری در استان ساختاری نیست. او می گوید: اگر سه گلوگاه مهم برای فساد قائل باشیم، یکی از این گلوگاهها که اتفاقا استان ما درگیر آن است موضوع “تضاد منافع است”/”محمدرسول دهنوی” در این باره به طلوع کرمانشاه گفت: تضاد منافع یعنی مجری، ناظر و توزیع کننده اعتبار، خودش ذینفع باشد، مشکلی که به رغم منع قانونی حالا سالهاست که در کشور پا گرفته و چه بسا شرایط کرمانشاه خیلی هم نسبت به دیگر استانها بد نباشد/البته این بدان علت است که پول و اعتبار کمتری به استان ما تزریق می شود و بنابراین رقم خیلی بزرگی نداریم که کسی بخواهد از آن منتفع شود. با این حال عمده تخلفی که در استان ما صورت می گیرد بیشتر مرتبط با ایام اربعین و زمانی است که بودجه کلان می گیریم.

نویسنده :   لیلا سعدوندی منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

مدیرمسئول هفته نامه غرب و آفتاب کرمانشاه درباره نقش مهم رسانه ها در افشاگری فعالیتهای فراقانونی شرکتهای خصولتی در استان هشدار داد.

“حسنعلی مهدوی چشمه گچی” در این باره به طلوع کرمانشاه گفت: متاسفانه از زمانی که موضوع اصل ۴۴ و برون سپاری امور دولتی به بخش خصوصی مطرح شد با پدیده شوم شکل گیری شرکتهای خصولتی در کشور و از جمله کرمانشاه مواجه شدیم.

وی افزود: این شرکتها همانطور که از نامشان برداشت می شود به ظاهر خصوصی هستند اما عموما مسئولیت آنها با اقوام و بستگان درجه یک مدیران دولتی است و بنا شده اند تا ضوابط قانونی را از مجرای غیرقانونی دور بزنند و با کوتاه کردن دست شرکتهای خصوصی مستقل، هدفی جز جذب بودجه و رانت ندارند.

چشمه گچی توسعه این شرکتهای به ظاهر خصوصی در استان را یک آفت دانست و گفت: متاسفانه در استان ما این شرکتهای خصولتی در حوزه های مختلف از فرهنگ و ارشاد گرفته تا مسکن، راهداری، حمل و نقل، آب، سدسازی و بانک ها پا گرفته اند و این یک تهدید جدی برای توسعه کرمانشاه محسوب می شود.

این فعال سیاسی تصریح کرد: توسعه این شرکتها ۲ زیان عمده را متوجه استان می کند، اول آنکه باعث خارج شدن شرکتهای خصوصی سالم از گردونه رقابت شده و به اعتماد کارآفرینان مستقل در استان ضربه می زند و دوم آنکه عملا خودش هیچ کارایی و بازخورد مثبتی برای استان ندارد.

وی درحالیکه نقش رسانه ها در افشاگری این دست تخلفات در استان را مهم ارزیابی کرد افزود: باید شرایطی مهیا کنیم تا دست رسانه ها برای افشاگری باز باشد و آزادی بیان داشته باشند.

او گفت: اگر رسانه ها پشتوانه محکمی داشته باشند قطعا دست این مدل شرکتهای خصولتی از استان کوتاه می شود.

چشمه گچی همچنین برخی بده بستان ها را آفت فعالیت رسانه ای سالم و مستقل در استان دانست و تصریح کرد: رسانه ها نباید در مقابل چنین حرکتهایی سکوت کنند، آنها چشم بیدار مردم هستند و هرجا رانتی افشا شده همیشه پای یک رسانه در میان بوده است. بنابراین ما باید رسالت خود برای افشاگری هرگونه تخلف در استان را جدی بگیریم و پای کار باشیم.

 

یک فعال سیاسی و رسانه ای:فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است

 

 یک فعال سیاسی و رسانه ای معتقد است فساد اداری در استان ساختاری نیست. او می گوید: اگر سه گلوگاه مهم برای فساد قائل باشیم، یکی از این گلوگاهها که اتفاقا استان ما درگیر آن است موضوع “تضاد منافع است”.

“محمدرسول دهنوی” در این باره به طلوع کرمانشاه گفت: تضاد منافع یعنی مجری، ناظر و توزیع کننده اعتبار، خودش ذینفع باشد، مشکلی که به رغم منع قانونی حالا سالهاست که در کشور پا گرفته و چه بسا شرایط کرمانشاه خیلی هم نسبت به دیگر استانها بد نباشد.

وی افزود: البته این بدان علت است که پول و اعتبار کمتری به استان ما تزریق می شود و بنابراین رقم خیلی بزرگی نداریم که کسی بخواهد از آن منتفع شود. با این حال عمده تخلفی که در استان ما صورت می گیرد بیشتر مرتبط با ایام اربعین و زمانی است که بودجه کلان می گیریم.

دهنوی درحالیکه نخستین بازخورد منفی چنین حرکتهایی در سطح ادارات استان را روانی دانست، تصریح کرد: در چنین شرایطی سلامت محیط اداری زیر سوال می رود و سازمانی که باید اعضای آن مثل یک چرخ دنده کار کنند تا خروجی خوبی بیرون بدهد دیگر خوب کار نمی کند و اولین کسانی هم که از این شرایط مطلع و متضرر می شوند کارمندان همان سازمان هستند.

وی بروز چنین تضادهایی را در برخی نهادها و ارگانهای دولتی استان پررنگتر دانست و گفت: این مشکل بیشتر در نهادها و ارگانهایی مثل مسکن و شهرسازی، راهداری، دارو و درمان و شهرداری که کارهای اجرایی می کنند نمود دارد، علت هم آن است که آنها عموما برون سپاری و پیمانی کار می کنند و مناقصه و مزایده دارند.

از دید دهنوی برای مبارزه با گسترش چنین آفتی در استان چند راه حل وجود دارد و پیش از هرچیز باید نظارت درون سازمانی شکل بگیرد، بویژه در بخش مدیریت سازمان و دیگر آنکه نهادهای نظارتی به وظیفه شان خوب عمل کنند و البته گزینه سوم رسانه ها هستند.

او نقش رسانه ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی را خطیر ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه ما رسانه های مستقلی در استان نداریم  که بتوانند به طور صد درصدی به رسالت خود عمل کنند.

دهنوی افزود: رسانه های ما در استان ۲مشکل اساسی دارند که باید حل شود، یکی آزادی بیان و دیگری اقتصاد رسانه. بنابراین تا زمانی که زنده ماندن رسانه ها به نوعی مرتبط با دریافت آگهی های دولتی است نمی شود انتظار زیادی از فعالین این عرصه داشت.

او گفت: با این تفاسیر استان ما رسانه های خوب، قوی و اثرگذاری دارد که به نسبت دیگر استانهای کشور بهتر عمل می کنند اما حقیقت آن است که آنها نیاز به حامی دارند و در شرایطی که دولت بودجه زیادی برای تامین مالی آنها ندارد باید بخش خصوصی از فعالین این عرصه حمایت کند تا هم مستقل بمانند و هم توان افشاگری داشته باشند.

با این حال به گفته دهنوی مشکل از آنجا آب می خورد که  بخش خصوصی در استان زیر بال و پر رسانه ها را نمی گیرد و حاضر نیست برایش هزینه بدهد. آنها ترجیح می دهند در فضایی بدون حاشیه کار کنند و حوصله دردسر ندارند.

در مجموع چنین برداشت می شود که موضوع رانت و تضاد منافع در استان به عنوان یکی از گلوگاههای فساد درگیر یک سیکل تماما معیوب است که مثل زنجیر به یکدیگر وصل هستند و تا وضعیت هرکدام از حلقه های این زنجیر تغییر نکند نمی شود انتظار بهبودی اوضاع  را داشت.

 

 

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.