چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21976 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

سال گذشته در اصلاح الگوی کشت موفق عمل کرده و از استانهای برتر بوده ایم /گاها مجبور به رفتار قهری با کشاورزانی شدیم که الگوی کشت را رعایت نمی کردند شرکتهای خصولتی هرجا که لازم باشد سر در می آورند و رسانه ها هم عملا هیچ کاره اند/واسپاری ها باید فراگیر باشد و همه شرایط یکسانی برای برخورداری داشته باشند/هیچ مدیرکلی برای ماهی ۲۰ تا ۳۰ میلیون حقوق پست نمی گیرد! پارکینگ چالابه متوقف می شود/ گرفتن هر گونه وجه از مردم غیرقانونی است کرمانشاه در سراشیبی پیر شدن چربی پنهان در بدن می‌تواند عامل بیماری قلبی باشد! کرمانشاه تا ۱۰ بهمن ماه برفی و بارانی است محسن چاوشی ۳۰ زندانی را در کرمانشاه آزاد کرد رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است کرمانشاه ظرفیت این را دارد که ۵۰درصد اعضای تیم ملی کاراته را تامین کند ثبت بیشترین بارش برف در «بوژان»/ کرمانشاه ۴ تا ۶ درجه سردتر می‌شود مصرف بیش از ۲۰۰ تن شن و نمک در معابر شهری کرمانشاه خیابان غذا کرمانشاه باید جمع شود برف‌روبی ۲۴ ساعته در محورهای کرمانشاه/ همه مسیرها باز است جزئیاتی جدید از تخلفات انتخابات نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه ناوگان اتوبوسرانی کرمانشاه الکترونیک می‌شود/ رایزنی ها برای افزایش تعداد اتوبوس شروع بهار کردی در مناطق گرمسیری کرمانشاه؛ آیینی بر جای مانده از پیشینیان احداث شهرک ضایعات کرمانشاه به کجا رسید؟ ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور | این ویروس بسیار مسری است ۱۰ درصد معتادان کشور زن هستند/ فاصله زمانی اولین مصرف تا اطلاع خانواده‌ها ۵ سال است دستگیری قاتل فراری در کرمانشاه

کرمانشاه در سراشیبی پیر شدن
03 بهمن 1403 - 14:27
شناسه : 296780
0
سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر ساجده واعظ‌ زاده با اشاره به نرخ پایین باروری در کرمانشاه اظهار کرد: میانگین نرخ باروری در کشور ۱.۶ فرزند به ازای هر زن و در استان کرمانشاه تنها ۱.۳۱ است/ نرخ جایگزینی جمعیت ۲.۱ فرزند به ازای هر زن است و کاهش شدید باروری در کرمانشاه خطر سقوط به ورطه سالمندی را ایجاد کرده است/در سال ۱۳۷۵ سن ازدواج مردان و زنان در استان کرمانشاه به ترتیب ۲۵.۷ و ۲۲.۳ سال بود اما این ارقام در سال ۱۳۹۵ به ۲۸.۷ و ۲۴.۷ سال رسیده است/افزایش میزان تجرد قطعی نیز بر کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است؛ میزان تجرد قطعی در شهر کرمانشاه برای مردان از ۲.۱ درصد در سال ۱۳۶۵ به ۲.۸۵ درصد در سال ۱۳۹۵ و برای زنان از ۱.۳ درصد به ۵.۴ درصد افزایش یافته است که جهشی قابل توجه به‌ویژه در میان زنان را نشان می‌دهد/افزایش سن ازدواج یکی از عوامل مهم در کاهش فرزندآوری است سن ازدواج در کرمانشاه طی چند دهه گذشته با سرعت بیشتری نسبت به کشور افزایش یافته است.

منبع : ایرنا
پ
پ

 عضو هیأت علمی گروه پژوهشی «توسعه اجتماع‌ محور» پژوهشکده توسعه کالبدی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با هشدار نسبت به وضعیت نامطلوب شاخص‌های جمعیتی در این استان اعلام کرد: جمعیت منطقه با سرعتی بیشتر از میانگین کشوری در حال حرکت به سمت سالمندی است.  

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه دکتر ساجده واعظ‌ زاده با اشاره به نرخ پایین باروری در کرمانشاه اظهار کرد: میانگین نرخ باروری در کشور ۱.۶ فرزند به ازای هر زن و در استان کرمانشاه تنها ۱.۳۱ است.

وی افزود: نرخ جایگزینی جمعیت ۲.۱ فرزند به ازای هر زن است و کاهش شدید باروری در کرمانشاه خطر سقوط به ورطه سالمندی را ایجاد کرده است.

واعظ‌زاده افزایش سن ازدواج را یکی از عوامل مهم در کاهش فرزندآوری دانست و گفت: سن ازدواج در کرمانشاه طی چند دهه گذشته با سرعت بیشتری نسبت به کشور افزایش یافته است.

در سال ۱۳۷۵ سن ازدواج مردان و زنان در استان کرمانشاه به ترتیب ۲۵.۷ و ۲۲.۳ سال بود اما این ارقام در سال ۱۳۹۵ به ۲۸.۷ و ۲۴.۷ سال رسیده است.

این پژوهشگر تأکید کرد: افزایش میزان تجرد قطعی نیز بر کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است؛ میزان تجرد قطعی در شهر کرمانشاه برای مردان از ۲.۱ درصد در سال ۱۳۶۵ به ۲.۸۵ درصد در سال ۱۳۹۵ و برای زنان از ۱.۳ درصد به ۵.۴ درصد افزایش یافته است که جهشی قابل توجه به‌ویژه در میان زنان را نشان می‌دهد.

وی عواملی چون افزایش سطح تحصیلات و اشتغال زنان، طلاق، مشکلات اقتصادی، بیکاری و تورم را از دیگر عوامل مؤثر بر کاهش باروری برشمرد و افزود: مهاجرت از استان کرمانشاه نیز در کنار این عوامل بر وخامت شاخص‌های جمعیتی افزوده است.

واعظ‌زاده تصریح کرد: تجمیع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی نشان می‌دهد که وضعیت استان کرمانشاه نیازمند برنامه‌های ویژه و متفاوت است؛ شاید بسترهای فرهنگی، قومیتی و شرایط تاریخی و اجتماعی کرمانشاه با سایر مناطق متفاوت باشد و همین موضوع مانع از نتیجه‌بخش بودن برنامه‌ها و سیاست‌های عمومی شده است.

این متخصص جمعیت‌ شناسی خاطرنشان کرد: اجرای سیاست‌ ویژه و جامع که مبتنی بر ویژگی‌های خاص استان باشد، می‌تواند در بهبود شاخص‌های جمعیتی کرمانشاه مؤثر واقع شود در غیر این صورت فرصت جبران مشکلات تنها تا ۱۰ سال آینده باقی خواهد ماند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.