افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 27 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21985 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

درس با اعمال شاقه در یخچال! /بلایی که قطع برق سر مدارس کانکسی کرمانشاه می‌آورد کسری آبخوان های کرمانشاه از 1.3میلیارد مترمکعب گذشت/وضعیت بحرانی و خطر فرونشست در دشتهای روانسر- سنجابی و حسن آباد- شیان قاتل خاموش جان ۹ نفر را در کرمانشاه گرفت میدان آزادگان کرمانشاه تقاطع غیرهمسطح می‌شود افتتاح پل ۴۰۰ متری قره سو در کرمانشاه/ پروژه‌ای که زودتر از موعد به بهره برداری رسید کرمانشاه میزبان جشنواره فیلم فجر شد شهرداری حاشیه رودخانه «قره‌سو» را به مکانی تفریحی تبدیل کند نمکِ «بانک مهر» بر زخمِ بیکاری کرمانشاه! دستگیری قاتل ۱۷ ساله، یک‌ساعت پس از ارتکاب قتل سال گذشته در اصلاح الگوی کشت موفق عمل کرده و از استانهای برتر بوده ایم /گاها مجبور به رفتار قهری با کشاورزانی شدیم که الگوی کشت را رعایت نمی کردند شرکتهای خصولتی هرجا که لازم باشد سر در می آورند و رسانه ها هم عملا هیچ کاره اند/واسپاری ها باید فراگیر باشد و همه شرایط یکسانی برای برخورداری داشته باشند/هیچ مدیرکلی برای ماهی 20 تا 30 میلیون حقوق پست نمی گیرد! پارکینگ چالابه متوقف می شود/ گرفتن هر گونه وجه از مردم غیرقانونی است کرمانشاه در سراشیبی پیر شدن چربی پنهان در بدن می‌تواند عامل بیماری قلبی باشد! کرمانشاه تا ۱۰ بهمن ماه برفی و بارانی است محسن چاوشی ۳۰ زندانی را در کرمانشاه آزاد کرد رسانه ها باید دستشان برای افشای شرکتهای خصولتی در استان باز باشد/فساد اداری در استان ساختاری نیست، مشکل از تضاد منافع است کرمانشاه ظرفیت این را دارد که 50درصد اعضای تیم ملی کاراته را تامین کند ثبت بیشترین بارش برف در «بوژان»/ کرمانشاه ۴ تا ۶ درجه سردتر می‌شود مصرف بیش از ۲۰۰ تن شن و نمک در معابر شهری کرمانشاه

کسری آبخوان های کرمانشاه از 1.3میلیارد مترمکعب گذشت/وضعیت بحرانی و خطر فرونشست در دشتهای روانسر- سنجابی و حسن آباد- شیان
25 ژانویه 2025 - 14:16
شناسه : 296850
0
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

“علی مرادی” گفت: طبق آخرین برآوردها ما در حال حاضر یک میلیارد و350 میلیون مترمکعب کسری تجمعی در آبخوان های استان داریم و این یعنی تا دیر نشده باید از منابع آب زیرزمینی حفاظت کنیم و نگذاریم حجم زیادی از این منابع خدادادی با برداشتهای بی رویه، غیرمجاز و یا تولید محصولات آب بر از بین برود/عدد کسری کرمانشاه از سال 98 تاکنون حدودا همین مقدار بوده و تلاش کرده ایم تا مقدار کسری از این عدد بالاتر نرود و بیش از این افت مخزن نداشته باشیم/ ما فاصله زیادی با استان هم جوارمان یعنی همدان داریم و کسری تجمعی در مخازن آب این استان حداقل 5 برابر کرمانشاه است/به گفته وی عدد کسری تجمعی هم اکنون در سراسر کشور چیزی معادل 148میلیارد متر مکعب است که بیشترین سهم آن مربوط به استانهای مشهد، کرمان، یزد و فارس می شود/ این شرایط نباید باعث بی توجهی ما به مصرف منابع آب زیرزمینی در استان شود. بنابراین باید برای دشت ها یا محدوده های مطالعاتی خود برنامه داشته باشیم.

نویسنده : لیلا سعدوندی منبع : اختصاصی طلوع کرمانشاه
پ
پ

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه طی گفتگوی اختصاصی با طلوع در خصوص آخرین وضعیت حجم منابع آب زیرزمینی در استان هشدار داد.

“علی مرادی” گفت: طبق آخرین برآوردها ما در حال حاضر یک میلیارد و350 میلیون مترمکعب کسری تجمعی در آبخوان های استان داریم و این یعنی تا دیر نشده باید از منابع آب زیرزمینی حفاظت کنیم و نگذاریم حجم زیادی از این منابع خدادادی با برداشتهای بی رویه، غیرمجاز و یا تولید محصولات آب بر از بین برود.

وی توضیح داد: عدد کسری کرمانشاه از سال 98 تاکنون حدودا همین مقدار بوده و تلاش کرده ایم تا مقدار کسری از این عدد بالاتر نرود و بیش از این افت مخزن نداشته باشیم.

مرادی همچنین وضعیت کرمانشاه را به نسبت دیگر استانهای کشور مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ما فاصله زیادی با استان هم جوارمان یعنی همدان داریم و کسری تجمعی در مخازن آب این استان حداقل 5 برابر کرمانشاه است.

به گفته وی عدد کسری تجمعی هم اکنون در سراسر کشور چیزی معادل 148میلیارد متر مکعب است که بیشترین سهم آن مربوط به استانهای مشهد، کرمان، یزد و فارس می شود.

مرادی تصریح کرد: این شرایط نباید باعث بی توجهی ما به مصرف منابع آب زیرزمینی در استان شود. بنابراین باید برای دشت ها یا محدوده های مطالعاتی خود برنامه داشته باشیم.

*وی درهمین راستا به وضعیت بحرانی دشت روانسر- سنجابی و حسن آباد- شیان اسلام آباد غرب اشاره کرد و افزود: این دو دشت وضعیت بحرانی دارند و برداشت آب در آنها ممنوع است.

او البته گفت: هم اکنون ما بیشترین کسری تجمعی را در دشت کرمانشاه داریم و پس از آن روانسر و ماهیدشت بیشترین مصرف را دارند.

مرادی علت این وضعیت را خشکسالی، حفر چاههای غیرمجاز و برداشت مازاد از سفره های آب زیرزمینی عنوان کرد و افزود: کسری تجمعی در آبخوان ها مربوط به چند دهه است و چیزی نیست که مختص امسال یا سال قبل باشد.

او در پاسخ این سوال که تمهیدات شرکت آب منطقه ای برای مقابله با این معضل چیست، گفت: جلوگیری از برداشتهای بی رویه، انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند، برخورد با متخلفین و کشاورزان مهاجر با جریمه، اخطار و ابطال مجوز آنها و یا قطع برق چاههای غیرمجاز و ممانعت از سوخت رسانی به آنها بخشی از اقدامات و راهکارهای مقابله با پرمصرفی آب در منابع آب زیرزمینی استان است.

مرادی افزود: علاوه بر اینها ما یک راهکار دیگرهم داریم و آن تغذیه مصنوعی است. منتها با توجه به ویژگی های زمین شناختی کرمانشاه خیلی نمی شود روی این راهکار مانور داد. به همین دلیل این طرح تنها در روانسر و کنگاور اجرا شده است.

او درباره تالاب هشیلان هم گفت: در هشیلان محیط زیست موفق شد با استفاده از تغذیه مصنوعی آب رودخانه رازآور را از طریق کانال به هشیلان تزریق کند.

مرادی با اذعان به این مطلب که هم اکنون 90درصد منابع آب زیرزمینی در کشاورزی مصرف می شود، اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در استان را موفق ندانست و گفت: اگر جهاد کشاورزی مدعی است که طرح اصلاح  الگوی کشت را رعایت کرده پس این آبها به کجا می رود و چطور مصرف می شود.

وی تصریح کرد: تنها 7درصد منابع آب زیرزمینی قابل شرب هستند و3درصد دیگر در صنعت مصرف می شود. بنابراین کشاورزی و صنایع وابسته به آن مصرف کننده اصلی منابع آب زیرزمینی در استان هستند که باید متوجه اهمیت موضوع باشند.

مرادی همچنین علت عدم تجهیز چاههای مجاز به کنتور هوشمند را اهمال صاحبان چاه دانست و گفت: چندسالی است که مجلس وزارت نیرو را مکلف به اجرای این طرح کرده اما طبق قانون نصب کنتور به عهده بخش خصوصی و کسانی است که از چاهها منتفع می شوند.

وی افزود: متاسفانه به رغم تذکرهای فراوان افراد زیادی از این قانون تمرد می کنند و نظارتها و تذکرهای ما نیز چندان اثرگذار نبوده است.

یاد آور می شود در حال حاضر در استان کرمانشاه ۲۳ محدوده مطالعاتی وجود دارد که از این تعداد 2محدوده ممنوعه بحرانی، 11محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده آزاد است. همچنین سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه پیشتر و در آبان ماه امسال گفته بود از ابتدای امسال ۲۲۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و هدف‌گذاری ما تا پایان سال انسداد ۵۰۰ حلقه چاه است.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.